Ο 24χρονος «άσος» (δεξιά) έχει διαπρέψει σ’ όλες τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί! 

 

 

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», αναφέρει, διαρκώς, ο ελληνικός λαός και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει άδικο. Μπορεί η παραπάνω ρήση να μην έχει πιστή εφαρμογή σ’ όλους τους τομείς, αλλά στον χώρο του αθλητισμού η συγκεκριμένη φράση τείνει να μετατραπεί σε παράδοση, έστω και αν είναι πολύ βαριά η «κληρονομιά» που αφήνουν οι πρόγονοι σε κάθε απόγονο.

 

 

 

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στην περίπτωση της οικογένειας, Κωστίκου, καθώς πατέρας και γιος έχουν το ίδιο όνομα, ασχολούνται με το ίδιο σπορ και αμφότεροι αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτό το γεγονός. Είναι αλήθεια πως ο Γιώργος Κωστίκος τζούνιορ, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του έτους 1997, έχει διαγράψει, έως τώρα, διαφορετική ρότα από τη ‘θρυλική» μορφή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ωστόσο η εν γένει πορεία του στο αθλητικό στερέωμα δεν μπορεί να μείνει από τους ειδικούς του χώρου απαρατήρητη. Ιδού, λοιπόν, το «προφίλ» του 24χορνου «άσου» της Νίκης Βόλου,  οποίος δεν κρύβει πως είναι υποστηρικτής του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και ευελπιστεί αποτελεί, συνεχώς, ένα πολύτιμο «εργαλείο» για κάθε προπονητή του με σκοπό την επίτευξη της νίκης! 

 

  

Ο έξοχος μέσος της Νίκης Βόλου ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας ως καθοδηγητή τον κ. Αβραμίδη, στις ομάδες υποδομής του ΠΑΟΚ, οι οποίες στεγάζονταν, τότε, στα γήπεδα μικρών διαστάσεων στην περιοχή της Πυλαίας. Εν συνεχεία, ο Γιώργος επέλεξε να ενταχτεί στην αθλητική οικογένεια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθοδηγούμενος από τον προπονητή, κ. Αλεξιάδη στα γήπεδα της Μίκρας, μέχρι το έτος 2014, όταν μεταγράφηκε στον Αιγινιακό.

Στον συγκεκριμένο σύλλογο, ο γιος του τρομερού πάλαι ποτέ «αστέρα» του ΠΑΟΚ, θήτευσε δύο χρόνια, έχοντας ως προπονητές του Άγγελο Διγκόζη, Σταύρο Διαμαντόπουλο και Περικλή Αμανατίδη, στα Πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής. Επόμενος «σταθμός» στην αθλητική καριέρα του Γιώργου ήταν ο Πανθρακικός, ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, συνεργαζόμενος με τον κόουτς, κ. Ανυφαντάκη και ακολούθως ο Πιερικός, έχοντας ως προπονητές τους κ. Αθανασιάδη και Καμπερίδη στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ακολούθησε η θητεία του Γιώργου στη Πύδνα Κίτρους, η οποία αποτελεί το παρελθόν του Ν.Π.Σ. Βόλου και στην συνέχεια ο Πλατανιάς Χανίων, στον οποίο συνεργάστηκε με τους προπονητές, Πάολο Κάμπος και Γιάννη Τάτση.

Με τη φανέλα του κρητικού σωματείου, ο Γιώργος έχει απολογισμό 11 συμμετοχές και τρία γκολ στο Πρωτάθλημα της «Σούπερ Λιγκ 2», μέχρι να…αγκυροβολήσει, για λίγο καιρό, στον Α.Ο. Τρικάλων, συνεργαζόμενος με τον κόουτς, κ. Χαραλαμπίδη. Τωρινός «σταθμός» στην καριέρα του Γιώργου Κωστίκου είναι η Νίκη Βόλου, ενώ σημαντική εμπειρία στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του σε διεθνή «καμπ», με την παρουσία των αναγνωρισμένων, παγκοσμίως, συλλόγων, Αίντχόβεντ και Σάντερλαντ. 

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr