«Γ’ Εθνική μόνο με δικές μας δυνάμεις»!

Ο Πρόεδρος του Ποσειδόνα Καρπάθου, Γιάννης Βιτώρης, στο «gipedo.eu»!

 

Αγάπη για έναν σύλλογο της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, ή απλά λάτρης του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την προοπτική να ξεχωρίζει, διαρκώς, με το «προφίλ» του ανθρώπου του προοδευτικού; Πρεσβευτής του οράματος για την ένταξη του Ποσειδόνα Καρπάθου στην ποδοσφαιρική «ελίτ» ή απλά ένας ηγέτης ο οποίος ζει για την συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική;

Ό,τι και αν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, ο Γιάννης Βιτώρης, αποτελεί ένα από τα «στολίδια» του όμορφου νησιού και γι’ αυτό θέτει, διαχρονικά, σε εφαρμογή τη δική του «πλώρη», προκειμένου να γράφει, διαρκώς, με «χρυσά» γράμματα το δικό του «στόρι»…

 

 

Αυτό για το οποίο μίλησε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας, ο γνωστός επιχειρηματίας (εργολάβος με χωματουργικά μηχανήματα) του νησιού και πατέρας δύο νεαρών παιδιών, τα οποία εξελίσσονται, συνεχώς, στην κοινωνία του τόπου αυτού… 

 

 

 

«Η ομάδα μας πορεύεται, για μια ακόμα σεζόν, με τον ίδιο προπονητή, καθώς η διοίκηση του συλλόγου εμπιστεύεται αυτόν για το έργο του. Ο κ. Καραμηνάς προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, επί σειρά επτά (7) ετών, έχοντας αντικαταστήσει τον Ολλανδό Ζέγκερ Τόλαναντ, στην συγκεκριμένη θέση. Ο Ολλανδός προπονητής έχει, πλέον, συστήσει μια δική του Ακαδημία ποδοσφαίρου με το όνομα, Γυπαετός Καρπάθου, ευελπιστώντας, από την πλευρά του, στην αξιοποίηση του ταλέντου των νεαρών παικτών», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του διοικητικού ηγέτη του συλλόγου, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια. 

 

 

«Ο Ποσειδών Καρπάθου συμμετέχει, φέτος, για τρίτη σεζόν στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τον σύλλογο μας. Το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στις μεθοδικές κινήσεις μας, σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου, αλλά και στην ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής του τάπητα στο γήπεδο μας. Ο χλοοτάπητας του γηπέδου μας ήταν, παλιά, ξερός, ωστόσο η ομάδα μας αγωνίστηκε σ’ αυτό τον χώρο επί σειρά τριών ετών.

 

 

Εν έτη 2019, όμως, το Δημοτικό Γήπεδο βρίσκεται σε άρτια κατάσταση, αφού το συγκεκριμένο οικοδόμημα υπάρχουν επαρκείς χώροι αποδυτηρίων, αίθουσα για ιατρείο, τουαλέτες, αλλά και χώροι στα οποία στεγάζονται τα γραφεία των αρμοδίων φορέων του συλλόγου μας. Ο τάπητας του γηπέδου είναι τάπητας της τελευταίας γενιάς και γι’ αυτό τον λόγο οι ποδοσφαιριστές μας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την εκγύμναση τους σ’ αυτόν.

 

 

Όσον αφορά στον σχεδιασμό της ανδρικής μας ομάδας, ο Ποσειδών Καρπάθου, ο σύλλογος μας στηρίζεται στους γηγενείς ποδοσφαιριστές του, αλλά και στη βοήθεια ορισμένων παικτών, οι οποίοι διαμένουν στο νησί της Καρπάθου για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους. Τη φετινή σεζόν, η ανδρική μας ομάδα κατάφερε να τερματίσει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής κατηγορίας, ενώ την επόμενη σεζόν θα επιδιώξει να διατηρηθεί με άνεση στην συγκεκριμένη κατηγορία. Έπειτα από το πέρας της φετινής σεζόν, η Ρόδος πρόκειται να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική, αντικαθιστώντας, ουσιαστικά, τον Φοίβο Κρεμαστής, ο οποίος θα επανέλθει στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου.

 

 

Εμείς, από την πλευρά μας, θα προετοιμαστούμε, κατάλληλα, για να αντιμετωπίσουμε τους προσεχείς αντιπάλους μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, ο οποίος στηρίζει, αμέριστα, τις προσπάθειες μας. Το όνειρο της συμμετοχής της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική παραμένει, ακόμα, ζωντανό στις καρδιές μας, ωστόσο αυτό θέλουμε να συμβεί μόνο με δικές μας δυνάμεις! Επιθυμούμε την άνοδο του ανδρικού μας τμήματος στην παραπάνω κατηγορία μόνο εφόσον αυτό στηριχτεί στην παρουσία των γηγενών παικτών μας και όχι σε μεταγραφικές κινήσεις», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Βιτώρης, για να αναφέρει στην συνέχεια:

 

«Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των αναπτυξιακών μας τμημάτων, εμείς προσβλέπουμε, πάντα, στην καλλιέργεια του ταλέντου κάθε νεαρού αθλητή, ο οποίος προέρχεται από την αθλητική μας οικογένεια. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι Ακαδημίες μας είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Ο.Π.Α.Π, ο οποίος έχει επιλέξει 100 ομάδες Ακαδημιών, προκειμένου να τις έχει υπό την επίβλεψη του, καθώς έχει διαπιστώσει πως έχουν την προοπτική να αναπτυχθούν, σωστά, στο μέλλον.

 

 

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός, λοιπόν, καλύπτει ένα μέρος του ετήσιου προυπολογισμού των Ακαδημιών μας, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ενδεικτικό της ορθής λειτουργίας των αναπτυξιακών μας ομάδων αποτελούν τα συγχαρητήρια τα οποία εισπράτουμε, τα τελευταία έτη, από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο, κ. Γραμμένο για το ταλέντο των παικτών και την ποιότητα του ιστορικού φιλικού τουρνουά, το οποίο διοργανώνουμε κάθε χρόνο τη θερινή περίοδο. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν, συνολικά, 8-10 ομάδες, οι οποίες τιμούν τη μνήμη κάποιου σημαντικού ανθρώπου, ο οποίος έχει φύγει από κοντά μας…».

 

Στον επίλογο της συνέντευξης μας, ο κ. Βιτώρης μίλησε για την αθλητική του διαδρομή, τονίζοντας:

 

«Εγώ έχω…γεννηθεί σ’ αυτή την ομάδα! Ο Ποσειδών Καρπάθου αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αφού έχω εκπροσωπήσει τον σύλλογο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή (τερματοφύλακας) αρκετά έτη. Διατηρούσα τον τίτλο του αρχηγού, επί σειρά ετών, τρέφω ιδιαίτερη αγάπη στον εν λόγω σύλλογο και εύχομαι την πρόοδο του σ’ όλα τα επίπεδα. Δε σας κρύβω, βέβαια, πως είμαι υποστηρικτής του Ολυμπιακού Πειραιώς και από μικρός είχα ως πρότυπο τον διεθνή «πορτιέρο» της συγκεκριμένης ομάδας, Νίκο Σαργκάνη».