Η Σοφία του Φιλαθλητικού, το πνεύμα του Λαρισαϊκού!

 

Η Σοφία Σαμουρέλη στο «gipedo.eu»!

 

Τα κρύα νερά ακουμπούν τις όχθες του Πηνειού ποταμού, οι κορυφές των όρων Μελούνα, Τίτανος και Όλυμπος βρίσκονται δεκάδες μέτρα πιο ψηλά από το έδαφος, ενώ το ιερό του Διονύσου και το μνημείο του Ποσειδώνα στέκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, πιστοποιώντας στον κόσμο πως στην πρωτεύουσα του Νομού Θεσσαλίας η γοητεία προσφέρει την «σκυτάλη» στην σοφία…

Στην σοφία του πολιτισμού, του αρχαίου θεάτρου, της μουσικής και του αθλητισμού, η οποία κρίνεται ως ιδιαίτερα απαραίτητη για την ανοδική εξέλιξη των, περίπου, 150.000 κατοίκων της Λάρισας…

 

 

Ο αθλητικός σύλλογος πετοσφαίρισης, Φιλαθλητικός Λαρισαίκός δε θα μπορούσε, ποτέ, να αποτελέσει την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, αφού έχει φροντίσει να διαθέτει στην οικογένεια του τη δική του Σοφία, τηρώντας το γνωστό ρητό το οποίο αναφέρει «Σοφία, όνομα και πράγμα»!!!

 

 

Η Σοφία Σαμουρέλη είναι προικισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία απαιτείται να έχει μια καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, προκειμένου να διδάξει στις μαθήτριες της το αγαπημένο της αντικείμενο και γι’ αυτό η προαναφερθείσα ρήση έρχεται να δικαιώσει τους ένθερμους υποστηρικτές της…

Η 32χρονη προπονήτρια πετοσφαίρισης, η οποία κατάγεται από την πατρίδα του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, μεταδίδει τις πλούσιες γνώσεις της στις νεαρές αθλήτριες της, μετατρέποντας, καθημερινά, τον εαυτό της σε μητέρα, παιδαγωγό και πραγματική δασκάλα αυτών…

 

 

Αντιμετωπίζει το κοινό του βόλεϊ με ιδιαίτερο σεβασμό και έντονη τιμιότητα, ενώ δείχνει αισθητή προσήλωση στην εξέλιξη των νεαρών παιδιών, θυμίζοντας το κοινό των Θεσσαλών στις διάφορου τύπου εκδηλώσεις των δύο Αρχαίων Θεάτρων!

Μπορεί να μην κατέχει κάποιο ρόλο στην «Αντιγόνη» ή στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή, ωστόσο η συμπαθής Σοφία έχει αναλάβει τη θέση της πρωταγωνίστριας στο έργο «Η πρόοδος του Ακαδημιών», γι’ αυτό, άλλωστε, λατρεύεται από τα στελέχη του συλλόγου, όπως ο πολιούχος και πρώτος Μητροπολίτης της πόλης, Άγιος Αχίλλειος, από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλίας!  

 

 

 

Με αφορμή τη ξεχωριστή διαδρομή και εξέλιξη της Σοφίας Σαμουρέλη στον χώρο του αθλητισμού, το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ ημερών, με την ίδια, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπική της ρότα και στην συνεργασία της με τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

 

«Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό είχε αφετηρία τις αναπτυξιακές ομάδες του Δήμου Λάρισας, στα μέσα της δεκαετίας του 90’. Πρώτος μου προπονητής ήταν, τότε, ο Αντώνης Τζότζαλης, ο οποίος με μύησε στον συγκεκριμένο χώρο. Ο κ. Αντώνης με εντόπισε στο Δημοτικό σχολείο της Λάρισας όταν έπαιζα βόλεϊ και με βοήθησε αρκετά να εξελίξω το ταλέντο μου», είπε, αρχικά, η 32χρονη προπονήτρια του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Εν συνεχεία, εντάχθηκα στις ομάδες ανάπτυξης της Ε.Α. Λάρισας, έχοντας βοηθηθεί από αρκετούς προπονητές. Στον συγκεκριμένο σύλλογο πρόσφερα τις υπηρεσίες μου τέσσερα (4) συνολικά έτη, αφού το 2002 αποφάσισα να αποσυρθώ, προσωρινά, από τον χώρο του αθλητισμού, ώστε να προετοιμαστώ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Σκοπός μου, τότε, ήταν να προαχθώ στην πανεπιστημιακή σχολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α, αφού η αγάπη για την προπονητική είχε, ήδη, μπει μέσα μου, λόγω της παρουσίας του κ. Τσόντζαλη, ο οποίος μου είχε προσφέρει την απαραίτητη αθλητική παιδεία.

 

 

Τελικά, κατάφερα να πετύχω τον σκοπό μου και να σπουδάσω το αντικείμενο το οποίο επιθυμούσα, φοιτώντας μέχρι το έτος 2008 στο Πανεπιστήμιο των Τρικάλων», πρόσθεσε η προπονήτρια της Ακαδημίας πετοσφαίρισης του Α.Ο. Πελασγιώτιδας και υπεύθυνη για την κατάρτιση των προγραμμάτων εκγύμνασης του Δήμου Λαρισαίων, «Αθλητισμός και Γυναίκα» για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Πριν δέκα (10) χρόνια αποδέχθηκα την πρόταση των ανθρώπων του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού και συνεργάστηκα μαζί τους με την προοπτική της εξελιξης του ταλέντου των νεαρών βολείμπολιστριών.

 

 

 

Μερικά έτη μετά, μπορώ να σας πω πως αισθάνομαι δικαιωμένη και ευχαριστημένη για το γεγονός πως πολλές γηγενείς αθλήτριες απαρτίζουν με επιτυχία τη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, η οποία έχει συμμετάσχει ακόμα και στην Α1 Εθνική κατηγορία. Επίσης είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το ότι ο σύλλογος στον οποίο εργάζομαι αριθμεί, περίπου, 300 αθλήτριες σ’ όλα τα τμήματα του, διαβιβάζοντας σ’ αυτές μηνύματα αγάπης, χαράς και δημιουργίας για ένα καλύτερο… αύριο στον χώρο του αθλητισμού.

 

Εγώ γυμνάζω τις ομάδες οι οποίες στελεχώνονται από βολεϊμπολίστριες οι οποίες μαθητεύουν σε Δημοτικά σχολεία του Νομού Λάρισας, με την ευχή να μάθουν να με επιτυχία το σπορ της πετοσφαίρισης. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους του Φιλαθλητικού Λαρισαίκού είναι εξαιρετική, το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει με τις αθλήτριες και τους γονείς αυτών. Οι συνθήκες είναι ευμενείς για την εκγύμναση των αθλητριών μου, οι οποίες, όμως, συγκροτούν μόνο μη αγωνιστικά τμήματα. Παρ’ όλα αυτά, οι ομάδες οι οποίες προπονώ συμμετέχουν, διαχρονικά, σε μια σειρά από τουρνουά, προκειμένου να αποκτούν, διαρκώς, πλούσιες εμπειρίες στον χώρο του βόλεϊ».