Του Τυρνάβου η «παροικία»…φωτίζει τη Θεσσαλία!

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο «gipedo.eu»!

 

Οι επιρροές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού αγγίζουν την πανδαισία του αθλητισμού, στον τόπο που το Μπουρανί, το τσίπουρο και το ούζο, έχουν μετατραπεί σε κύρια χαρακτηριστικά του πολιτισμού…

Η επίδραση του πνεύματος στην τοποθεσία του Νομού Θεσσαλίας προκαλεί την αθλητική κυριαρχία, με το σπορ του βόλεϊ να γοητεύει τους εραστές του υγιούς αθλητισμού, όπως τα επιστημονικά συγγράμματα του Βολταίρου την εποχή του Γαλλικού Διαφωτισμού…

 

 

Εκπρόσωπος του εν λόγω αθλήματος στην τοποθεσία του επιστημονικού κινήματος είναι ο Γ.Σ. Τύρναβος, ο οποίος στελεχώνεται από ομάδες αγωνιστών στον τόπο των Ευρωπαίων στοχαστών και «ζωγραφίζει» εντός και εκτός των παρκέ, όπως οι σπουδαίοι καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών… Ο προπονητής και υπεύθυνος του σωματείου πετοσφαίρισης του Γ.Σ. Τυρνάβου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, είναι ένας εξ’ αυτών και ως «δάσκαλος» του αθλητισμού δε διστάζει να μας πει πως λειτουργεί ο σύλλογος στον τόπο στον οποίο διέπρεψαν οι Δάσκαλοι του Γένους την εποχή του ελληνισμού.

 

«Ανέλαβα τη θέση του κόουτς στον Γ.Σ Τυρνάβου, τo 2013 ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Σ.Π.Ε.Κ.Ε.Λ. Η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί, αρμονικά, σ’ όλους τους τομείς, ενώ διατηρεί, διαχρονικά, το νεανικό της «προφίλ». Ο μέσος όρος της ηλικίας των παικτριών, οι οποίες στελεχώνουν το ρόστερ της α’ ομάδας είναι χαμηλός και αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω πως η ομάδα γυναικών μας διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της τις 15χρονες πασαδόρο, Άννα Περπέρα, και κεντρική Δέσποινα Μειντη, αλλά και την 13χρονη κεντρική της Προ-Εθνικής Παγκορασίδων Δέσποινα Μαρκούλη, αλλά στηρίζετε και στην εμπειρία της Τάνιας Μπέλτσιου, Ριας Πλιακα και Τατιάνας Αγοραστή.

 

 

 

Όλα αυτά τα γεγονότα πιστοποιούν την πρόθεση του συλλόγου να επενδύει, διαρκώς, στο ταλέντο των νεαρών παικτριών. Ακόμα, η διαγώνια βολεϊμπολίστρια μας , Φερονίκη Ζιώγα, προσφέρει, φέτος με υποσχετική ενός έτους τις υπηρεσίες της στον Α.Ο. Λαμίας, ο οποίος συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της «Πρι-Λιγκ».

 

 

Πέρα, όμως, από το γυναικείο συγκρότημα μας, ο Γ.Σ. Τύρναβου διαπρέπει και στον τομέα της ανάπτυξης. Το σωματείο μας αριθμεί, περίπου, 120 αθλήτριες όλων των ηλικιών στα αναπτυξιακά συγκροτήματα του, οι οποίες καθοδηγούνται εκτός από εμένα και από τον Γιάννη Κοντογιάννη και τη Μαρία Κώννα,», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μας ο κ. Παπακωνσταντίνου, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην αθλητική του καριέρα.

 

 

«Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον αθλητισμό το έτος, 1978, όταν εντάχτηκα στην αθλητική οικογένεια του Γ.Σ Τυρνάβου, καθοδηγούμενος από τον προπονητή, Μάκη Μυλωνά. Αγωνίστηκα στον συγκεκριμένο σύλλογο επί σειρά δέκα (10) ετών,. Το έτος 1988 πέρασα στην πανεπιστημιακή σχολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής, με ειδικότητα πετοσφαιριση έχοντας ως καθηγητή τον Σάκη Κασαμπαλή, ενώ στην συνέχεια ασχολήθηκα και με τον χώρο του στίβου ως αθλητής αλλά και ως προπονητής για μια τετραετία του Γ.Σ Τυρνάβου.

 

 

Ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί γι’ εμένα ένα σημαντικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό, άλλωστε, δραστηριοποιούμαι, ακόμα, στον συγκεκριμένο χώρο, όντας μέλος του σωματείου, Δρομείς Τυρνάβου. Συγκεκριμένα, είμαι μέλος της ομάδας, η οποία αριθμεί, περίπου, 70-80 άτομα και συμμετέχει σε αγώνες, γεγονός το οποίο με ευχαριστεί και με διασκεδάζει σε σημαντικό βαθμό».