Η «Βασιλική»… Άνοιξη του βόλεϊ!

Ο Βασίλης Καρκαλής στο «gipedo.eu»!

 

Μια εξαίρετη μορφή του αθλητισμού προστατεύει τον χώρο της πετοσφαίρισης όπως ο Νηρέας τους ναυτικούς στην αρχαιότητα και φροντίζει, διαχρονικά να…φωτίζει τον κόσμο του βόλεϊ με την ίδια λάμψη που ακτινοβολούσε το σπήλαιο της θαλάσσιας Θεότητας στα βάθη των ωκεανών…

 

Ένας εκφραστής του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας με ευεργετική δύναμη στον χώρο της πετοσφαίρισης έχει οικοδομήσει το δικό του αθλητικό ανάκτορο στον χώρο στον οποίο λατρεύεται, όπως ο Νηρέας για τις μαντικές του ικανότητες στα αρχαία χρόνια…

 

Ένας άνθρωπος, ο οποίος τιμάται στην ιδιαίτερη πατρίδα του όπως ο προστάτης Ίππιος Ποσειδών από τους κατοίκους του Κολωνού και λατρεύεται από τους λάτρεις του βόλεϊ όπως ο αείμνηστος μάρτυρας της Δημοκρατίας, Σωτήρης Πέτρουλας, στον τόπο στον οποίο δεσπόζουν οι Ναοί της Αγίας Ελεούσας, των Ευμενίδων και του Αγίου Κωνσταντίνου!

 

 

Ο Βασίλης Καρκαλής δεν είναι απλά ένας καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο σπορ της πετοσφαίρισης, αλλά ένας εκ’ των πρωτεργατών της ανάπτυξης αυτού με «γκάμα» παραστάσεων, την οποία θα ζήλευε ακόμα και ο σκηνοθέτης του ιστορικού θεάτρου ‘Επί Κολωνού’, το οποίο βρίσκεται στα πάτρια εδάφη του…

Ο έμπειρος νυν προπονητής του Α.Ο. Άνοιξης και του Γ.Σ Ωρωπού αποτελεί το σύμβολο του Νηρέα Κολωνού, το οποίο χαίρει τον σεβασμό του κοινού, όπως τα μνημεία τα οποία έχουν κατασκευαστεί στον Κολωνό προς τιμή των αείμνηστων αρχαιολόγων, Μύλλερ και Λενορμάν, για χάρη των οποίων πολύς κόσμος διασχίζει, καθημερινά, την πεδιάδα του Κηφισού και τον λόφο του Κολωνού…

 

 

Ένα σύμβολο το οποίο εκφράζει τις έννοιες της γνώσης, της αθλητικής παιδείας, της προόδου και της διάθεσης, όμοιας μ’ αυτή που χαρακτήριζε τον Πλάτωνα όταν δίδασκε στην Ακαδημία τους διαλόγους του έργου του, τηρώντας με ακρίβεια τη φιλοσοφική παράδοση…

 

 

Ένα πρότυπο αθλητικού βίου, το οποίο συνεχίζει να λάμπει στον χώρο του βόλεϊ, γεγονός το οποίο πιστοποιείται από την πλούσια διαδρομή του, η οποία παρουσιάζεται, σήμερα, από το «gipedo.eu», δια στόματος Βασίλη Καρκαλή…

 

 

 

 

«Εγώ ξεκίνησα τη δραστηριότητα μου στον χώρο του αθλητισμού το έτος 1976 από τον ιστορικό σύλλογο Νηρέα Κολωνού, αγωνιζόμενος στη θέση του ακραίου βολεϊμπολίστα. Την συγκεκριμένη σεζόν συνεργάστηκα με τον προπονητή, Τάσο Κουμπλή, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και μαζί του η ομάδα μας πανηγύρισε, τότε, την άνοδο στην Α’ Εθνική. Εν συνεχεία, συνεργάστηκα με τους κόουτς, Θανάση Μαργαρίτη και Νίκο Κριτσοταλάκη, όπως και με τον Πολωνό προπονητή, Βελτς. Η θητεία μου στον Νηρέα Κολωνού μου πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις με μεγαλύτερη την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων, επικρατώντας του Άρη Θεσσαλονίκης με 3-2 σετ στο «παλαί-ντε-σπορ» της συμπρωτεύουσας, την αγωνιστική περίοδο, 1978-1979. Επίσης, τις αγωνιστικές περιόδου 1980-81 και 1981-82 ο Νηρέας Κολωνού τερμάτισε στην 3η θέση με συνέπεια να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας ως προπονητές του κ. Θανάση Μαργαρίτη και κ. Τάσο Κουμπλή. 

 

 

Πέρα, όμως, από τον Νηρέα Κολωνού, σημαντική διάκριση στην καριέρα μου ως αθλητής ήταν η επιτυχία μου με την ΑΕΚ με την οποία πανηγύρισα την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία από τη Γ' Εθνική. Στην συγκεκριμένη ομάδα θήτευσα δύο έτη, έχοντας ως καθοδηγητές τους κόουτς, Παναγιώτη Κουντούρη και Μάκη Δημητριάδη, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκα με τα στελέχη του Κύζικου Νέας Περάμου, έχοντας ως προπονητή τον Νίκο Νεόφυτο.

 

Το έτος 1988 αποφάσισα να μεταναστεύσω στις Η.Π.Α, προκειμένου να ακολουθήσω έναν κύκλο σπουδών στον τομέα της Γυμναστικής Ακαδημίας σε γνωστό Πανεπιστήμιο του Στράσμπουργκ. Στις Η.Π.Α. μελέτησα τα μαθήματα των Τ.Ε.Φ.Α.Α, διέμεινε για τέσσερα χρόνια, αγωνίστηκα στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Στράσμπουργκ ενώ εξειδικεύτηκα στην ατομική παιδαγωγική κατεύθυνση και έλαβα την ειδικότητα στο σπορ του βόλεϊ», είπε, αρχικά, μέσω της ιστοσελίδας μας, προ καιρού, ο κ. Βασίλης Καρκαλής για να αναφερθεί  στην συνέχεια στην προπονητική του καριέρα στο αγαπημένο του άθλημα.

 

 

 

«Η προπονητική μου καριέρα στο σπορ του βόλεϊ είχε αφετηρία τον Κτησιφώντα Παιανίας το έτος 1993, όταν πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο εφηβικό και στο γυναικείο τμήμα του ιστορικού αυτού συλλόγου.

Τότε, οι ομάδες μας διέπρεψαν στις αντίστοιχες διοργανώσεις στις οποίες είχαν λάβει μέρος, αφού το εφηβικό συγκρότημα έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας στις τάξεις του τον πρώην παίκτη του Παναθηναίκού, Βίκτωρα Κουρούπη, ενώ το γυναικείου τμήμα μετείχε στην Α’ ΕΣΠΑΑΑ.

 

 

Ακολούθως, αποφάσισα να συνεργαστώ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Πειραιώς, ως συνεργάτης του τότε προπονητή, Τάσου Κουμπλή, αλλά και καθοδηγώντας το εφηβικό τμήμα και μερικές ομάδες Ακαδημιών του σωματείου. Ένα χρόνο μετά ανέλαβα τις τύχες του Κύζικου Νέας Περάμου και σε χρονικό διάστημα τριών ετών κατάφερα να οδηγήσω την ομάδα στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Τρία χρόνια μετά αποτέλεσα μέλος της Χαλκίδας, ενώ στην συνέχεια εργάσθηκα για μια σεζόν στο ανδρικό τμήμα του Γ.Σ. Πετρούπολης ως συνεργάτης του τότε προπονητή, Νίκου Φραντζικινάκη, αλλά και ως προπονητής των Ακαδημιών του συλλόγου.

Στην συνέχεια αποφάσισα να διακόψω, προσωρινά το σπορ της πετοσφαίρισης, ενώ το 2009 παντρεύτηκα στην περιοχή της Μαλεσίνας τη γυναίκα, η οποία έχει λάβει τον τίτλο της διευθύντριας του Λυκείου της περιοχής. 

 

 

Στον συγκεκριμένο τόπο έχω εργασθεί τέσσερις φορές ως προπονητής του Αίαντα Μαλεσίνας και πλέον είμαι περήφανος που ο εν λόγω σύλλογος αναπτύσει το φυτώριο του.

Εγώ συνεργάζομαι, πλέον, με τους ανθρώπους δύο άλλων συλλόγων και επιδιώκω την ανάπτυξη του φυτώριου αυτών. Συγκεκριμένα, εργάζομαι στον Α.Ο. Άνοιξης ως προπονητής του τμήματος Νεανίδων και στον Γ.Σ. Ωρωπού ως προπονητής των αναπτυξιακών ομάδων του συγκεκριμένου συλλόγου. Σκοπός μου είναι η ανάπτυξη του σπορ της πετοσφαίρισης σ’ όλη την επικράτεια,τιμώντας, επάξια, το αγαπημένο μου άθλημα. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με σπουδαίους ανθρώπους του αθλητισμού, όπως ο κ. Φραντζικινάκης, ο οποίος πρωτοστάτησε, στο παρελθόν, για τη δημιουργία των ομάδων πετοσφαίρισης του Α.Ο. Άνοιξης".