Η ζωντανή ιστορία του χωριού, Θοδωρής Μωυσιάδης, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

 

Το όμορφο χωριό με το όνομα Δάροβα, μέχρι το 1926, αποτελεί ένα από τα στολίδια της Βόρειας Ελλάδας με έντονη στον κόσμο έλξη. Ο τόπος του Νομού Καβάλας με το όνομα, Κεχρόκαμπος, τον τελευταίο αιώνα, καθρεφτίζει την ορεινή γοητεία της περιοχής του Δήμου Ορεινού, ο οποίος ξεχωρίζει στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα αξιοθέατα του μέρους αυτού…

 

 

Για τις έξοχες πλατείες του, τον εξαιρετικό Πολιτιστικό του Σύλλογο, τη δράση του κόσμου στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, αλλά και τη διοργάνωση, διαχρονικά, μιας σειράς εντυπωσιακών εκδηλώσεων, ειδικά ανήμερα της εορτή της Παναγίας! Για όλα αυτά, όμως, κατάλληλος δεν είναι άλλος από του Θοδωρή Μωυσιάδη ο λόγος, ο οποίος καταγράφεται παρακάτω, δείγμα της επιθυμίας της ιστοσελίδας μας να εισχωρήσει στο χωριό του Κεχρόκαμπου σε βάθος… 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Άρης Κεχροκάμπου δεν υφίσταται, πλέον, στο αθλητικό στερέωμα, ενώ θεωρώ πως η επιστροφή του στην ενεργό δράση δεν είναι εύκολη. Δυστυχώς, στο χωριό μας δεν υπάρχουν αρκετά νεαρά παιδιά, προκειμένου να στελεχώσουν τον σύλλογο μας, ο οποίος παραμένει αδρανής για πολλοστή σεζόν.

 

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο ιστορικός αυτός σύλλογος έχει προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις στο κοινό με την παρουσία του, διαχρονικά, στα επίσημα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Συγκεκριμένα, ο Άρης Κεχροκάμπου συστάθηκε για πρώτη φορά το έτος 1952 από τον πατέρα μου, Μωυσή Μωυσιάδη, στην πορεία ήρθε στα δικά μου χέρια, στην συνέχεια παραδόθηκε στα χέρια της διοίκησης Δημήτρη Γενετίδη και κατέληξε, εκ’ νέου, σ’ εμένα, χωρίς, όμως, να μπορέσω να τον διατηρήσω στον αθλητικό χώρο για πολύ καιρό.

 

 

Είναι, όμως, σημαντικό να σας αναφέρω πως ο κ. Γενετίδης, ο οποίος είναι κάτοικος του χωριού μας, αλλά και εγώ, ο οποίος τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την ομάδα, καταβάλαμε έντονες προσπάθειες για τη βιωσιμότητα του σωματείου, ωστόσο ο φτωχός αριθμός νεαρών παιδιών από το χωριό μας δε μας επέτρεψε να συνεχίσουμε το έργο μας. Δυστυχώς, ο Κεχρόκαμπος, ο οποίος βρίσκεται στην ορεινή πλευρά του Νομού Καβάλας, πλησίον της περιοχής, Σταυρούπολη Ξάνθης, κατοικείται από, περίπου, 300 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι δεν μπορούν να διατηρήσουν έναν τέτοιο σύλλογο.

 

 

Παλαιότερα, αρκετοί ποδοσφαιριστές έρχονταν στον τόπο μας από άλλα χωριά, προκειμένου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Άρη Κεχροκάμπου, κάτι το οποίο δεν είναι, πλέον, εύκολ να προκύψει αυτή την εποχή. Οι αυξημένες προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των νεαρών παιδιών δεν τους επιτρέπουν την παρουσία τους σε ματς του Άρη Κεχροκάμπου, γι’ αυτό ο σύλλογος μας έπαυσε τη λειτουργία του πριν μερικά έτη.

 

 

Συνεπώς, εγώ ασχολούμαι με την προσωπική μου εργασία ως επιχειρηματίας, ενώ ο κ. Δημήτρης Γενετίδης, δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής αλουμινίου. Ξέρετε, ο συγκεκριμένος κύριος αποτέλεσε, επί σειρά ετών, στο παρελθόν, τον καλύτερο, ίσως, τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα μας, γεγονός το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε.», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Θοδωρή Μωυσιάδη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στα στοιχεία τα οποία συνθέτουν και κοσμούν την ιδιαίτερη πατρίδα του.

 

 

«Μπορεί το χωριό μας να είναι μικρό, ωστόσο διατηρεί μια ξεχωριστή γοητεία. Η ορεινή μας περιοχή διοικείται, πλέον, από τον γνωστό κτηνοτρόπο, κ. Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο και τους συνεργάτες του, ενώ στολίζεται από έναν εξαιρετικό Πολιτιστικό Σύλλογο, ο οποίος διοργανώνει, τακτικά, αρκετές εκδηλώσεις πάσης φύσεως, προκειμένου να αναβαθμίζεται, διαρκώς, ο τόπος μας!

Κάθε χρόνο, στο χωριό μας διοργανώνεται μια υπέροχη γιορτή, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, στις τρεις Εκκλησίες του χωριού μας (Κοίμηση της Θεοτόκου,

 

 

Αναλήψεως και σε μια ακόμα Ενορία), η οποία, μάλιστα, διαρκεί τρεις, συνολικά, ημέρες. Το συγκεκριμένο τριήμερο, τα αρμόδια όργανα του χωριού μας διοργανώνουν ένα υπέροχο γλέντι, με άφθονο χορό, αλλά και την παρουσία ορισμένων καλλιτεχνικών συγκροτημάτων, τα οποία προσφέρουν τη δική τους «νότα» στο κοινό. Φέτος, μάλιστα, βιώσαμε στον Κεχρόκαμπο μια υπέροχη ποντιακή γιορτή, η οποία επιβραβεύτηκε αποό πολύ κόσμο και έχαιρε ιδιαίτερη προβολής, ακόμα και από τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Θοδωρής Μωυσιάδης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στα υπόλοιπα αξιοθέατα του χωριού.

 

 

 

«Επίσης, στον Κεχρόκαμό υπάρχουν δύο καταστήματα εστίασης, τα οποία παρέχουν πλούσια γεύματα και ροφήματα στους πελάτες. Η μια ταβέρνα με το όνομα, «Ο Μωυσής», ανήκει σ’ εμένα και η άλλη σε κάποιον ντόπιο κάτοικο του χωριού μας, ο οποίος παρέχει τα δικά του προϊόντα στον κόσμο. Επιπλέον, στον Κεχρόκαμπο υπάρχει ένα παραδοσιακό τυροκομείο, το οποίο απασχολεί, περίπου, 15 υπαλλήλους και ιδρύθηκε το έτος 1970.

 

 

Το συγκεκριμένο εργαστήριο παρασκευάζει τυρί και παρέχει στο κοινό τα απαραίτητα προϊόντα σε τιμές χονδιρκής και λιανικής», συμπλήρωσε, ακολούθως, ο κ. Θοδωρής Μωυσιάδης, για να υπερθεματίσει, λέγοντας:

 

«Στο χωριό μας, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Μακρυχωρίου Καβάλας, της Σταυρούπολης Ξάνθης, του Ελαφοχωρίου, του Πλαταμόνα, του Διπόταμου, του Δύσβατου και του Στεγνού, είναι έντονη η δράση του κόσμου στην κτηνοτροφία, όπως και στη γεωργία.

 

Εγώ ασχολούμαι με την επιχείρηση μου (ταβέρνα Ο Μωυσής), ενώ ο 29χρονος γιος μου, Μωυσής Μωυσιάδης, εργάζεται σε τυροκομείο και παράλληλα ασκεί το σπορ του ποδοσφαίρου ως δεξιός «εξτρεμ» στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον Κεχρόκαμπο μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

https://www.facebook.com/groups/27074645924/photos/

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr