Ο πρώην Πρόεδρος του Χρυσοκάστρου Καβάλας, κ. Κουφουδάκης, στο «gipedo.eu»!

 

Μια πανέμορφη τοποθεσία, στην οποίο οι καταρράκτες ρέουν στην καρδιά της φύσης διαμορφώνοντας μια ξεχωριστή στο κοινό μαγεία… Ένας εξωτικός τόπος, στον οποίο η έννοια του Χριστιανισμού είναι συνώνυμη με τη θρησκεία του κοινού, ένα εντυπωσιακό μέρος στη μια πλευρά του Νομού Καβάλας στην οποία κάθε επισκέπτης αισθάνεται πως βρίσκεται σ’ άλλη…Ελλάδα…

 

 

Πρόκειται, φυσικά, για το Χρυσόκαστρο Καβάλας, την περιοχή στην οποία η ορεινή γοητεία συναντά τα όμορφα μακεδονικά τοπία το οποία προσφέρουν στο κοινό την αύρα της Βόρειας Ελλάδας… Ένα πραγματικό για την πόλη «χρυσάφι», για το οποίο μας μίλησε, προ ημερών, ο πρώην, πλέον, Πρόεδρος του Χρυσοκάστρου, κ. Κουφουδάκης….

 

«Εγώ υπηρέτησα τη θέση του Προέδρου στο χωριό Χρυσόκαστρο Καβάλας, τα προηγούμενα οχτώ (8) έτη, προσπαθώντας να συμβάλω στην προσπάθεια όλων για τη διαμόρφωση ενός ωραίου τόπου στην πόλη μας. Άλλωστε, εγώ κατάγομαι από την συγκεκριμένη περιοχή παρά το γεγονός πως διέμενα, επί σειρά πολλών ετών, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

Συγκεκριμένα, το έτος 1962, σε ηλικία 16 ετών, αποφάσισα να μετακομίσω στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία έμεινα μέχρι το έτος 2006, κατοικώντας, μάλιστα, στις περιοχές του Ευόσμου και των Πεύκων. Εργάστηκα, επί σειρά ετών, ως ελαιοχρωματιστής, το 2004 συνταξιοδοτήθηκα από το νυν Ασφαλιστικό Ταμείο Ο.Α.Ε.Ε (πρώην Τ.Ε.Β.Ε) και έκτοτε αφοσιώθηκα, κυρίως, στην καλυτέρευση της ζωής στον τόπο μας», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Κουφουδάκη στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

 

«Καθ’ όλα τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, η τέως, πλέον, διοικούσα επιτροπή του χωριού μας, προέβη σε μια σειρά σύγχρονων ενεργειών με σκοπό την αναβάθμιση του τόπου σ’ όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, τα πρώην μέλη της διοίκησης του Χρυσοκάστρου προχώρησαν σε βιολογικό καθαρισμό, προχώρησαν σε μια σειρά από εργασίες για την αξιοποίηση της γέφυρας του χωριού, ενώ ολοκληρώσαμε το έργο το οποίο αφορά το άνοιγμα μερικών δρόμων στον τόπο μας, προχωρώντας στη δημιουργία χωματόδρομων.

 

 

Ακόμα, προχωρήσαμε στην αλλαγή λάστιχων με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ύδρευσης στο χωριό, μήκους, περίπου, 150 μέτρων. Επίσης, η τέως διοίκηση του χωριού είχε ζητήσει από τα αρμόδια όργανα την ακριβή κοστολόγηση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, αλλά οι εργασίες για την ένρξη της δημιουργίας αυτού του οικοδομήματος δεν έχουν, ακόμα, ξεκινήσει», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Κουφουδάκης, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Σε ό,τι αφορά την εικόνα του χωριού μας, θα σας πω πως στον τόπο μας λειτουργεί ένα φαρμακείο, το οποίο ανήκει στην κα. Έλενα Λεοντή, ενώ έχουν παύσει τη λειτουργία τους ένα καφενείο και ένα παντοπωλείο, τα οποία εξυπηρετούσαν αρκετό κόσμο τα προηγούμενα έτη.

 

 

Επιπλέον, οι, περίπου, 300, κάτοικοι του χωριού μας μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του Χρυσόκαστρου Καβάλας (καθαρός αέρας, τέλειο κλίμα), όπως και να ασχοληθούν με την παραγωγή ορισμένων προϊόντων, όπως είναι το καλαμπόκι και η σταφίδα. Γενικώς, το Χρυσόκαστρο αποτελεί γι' εμάς το δικό μας... κάστρο!". 

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για το Χρυσόκαστρο Καβάλας μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/pg/XrusokastroKavalas/photos/?ref=page_internal

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr