Ο Δημήτρης Τσάκωνας μίλησε στο «gipedo.eu» για τον τόπο του!

 

Αγάπη για τη δική του γενέτειρα ή όραμα για να δει όλα τα σημεία του τόπου του να είναι πιο όμορφα; Ό,τι και αν συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, το βέβαιο είναι πως ο Δημήτρης Τσάκωνας, δίνει γι’ αυτό το θέμα τη δική του εξήγηση… Μια ξεχωριστή ερμηνεία για την εικόνα του χωριού, Πηγές Καβάλας, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο θέρετρο της Ελλάδας… 

 

 

«Το χωριό μας, Πηγές Καβάλας, δε διαθέτει κάποιον Πολιτιστικό Σύλλογο, τα τελευταία έτη, αφού ο υπεύθυνος αυτού και δάσκαλος, Νίκος Βασιλείου, έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση του. Επίσης, το ίδιο έπραξε, πριν, περίπου, δύο έτη η κυρία, η οποία αντικατέστησε τον κ. Βασιλείου στη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου, με συνέπεια οι, περίπου, 500 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας να μην μπορούν να επισκεφθούν κάποιον Πολιτιστικό Σύλλογο», είπε, προ ημερών, αρχικά, ο κ. Δημήτρης Τσάκωνας, στην ιστοσελίδα μας για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Επίσης, πέρα από την έλλειψη ενός Πολιτιστικού Συλλόγου, το χωριό μας στερείται την καλή αισθητική εικόνα που του αξίζει. Δυστυχώς, σε πολλά σημεία του τόπου μας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος βρωμιάς, γεγονός το οποίο θα πρέπει να απασχολεί, σοβαρά, τον νέο Πρόεδρο του χωριού και τα αρμόδια όργανα του Δήμου Νέστου. Συνεπώς, το χωριό μας, το οποίο διαθέτει έναν μόνο αθλητικό σύλλογο, δύο καφενεία, μια καφετέρια, μια πλατεία, ένα πάρκο, ένα αναψυκτήριο, μια μικρή Εκκλησία με το όνομα, Αγία Παρασκευή και μια Εκκλησία με το όνομα, Άγιος Δημήτριος, χρειάζεται να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να θέλξει το ενδιαφέρον του κόσμου.

 

 

Βέβαια, εγώ είχα χαράξει ένα πλάνο για την αναβάθμιση του χωριού σ’ όλους τους τομείς, αλλά, δυστυχώς, δε θα μπορέσω να το θέσω σε εφαρμογή, καθώς δεν εκλέχτηκα για τη θέση του Προέδρου των Πηγών από το κοινό στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

 

 

Εύχομαι, όμως, τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν, άμεσα, δράση, προκειμένου να περιποιηθούν τον βρώμικο χώρο στον οποίο βρίσκεται η μικρή παραλία, αλλά και να ομορφύνουν με τις κινήσεις τους τους κεντρικούς χώρους του χωριού, ώστε να πραγματοποιηθεί μια εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, γιορτή την 25η Ιουλίου στην πλατεία και στις Εκκλησίες του χωριού μας. Επιπλέον, τα αρμόδια στελέχη θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τις εδαφικές εκτάσεις του χωριού μας, μέσω της παραγωγής γεωργικών προϊόντων (ακτινίδιο, καλαμπόκι, σπαράγγι, ρύζι), προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας στον τόπο μας».  

  

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr