Απόλυτη επιτυχία στην ημερίδα της 7ης Ιανουαρίου.

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα:
«Η πόλη που μαθαίνει» 
στις 7 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα Ερατώ του ξενοδοχείου Χίλτον.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από  τη Δημοτική Παράταξη ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨, στο πλαίσιο

Χρηματοοικονομικού και Επενδυτικού Συμποσίου.
Παρουσιάστηκαν τα θέματα:


• «Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων για τη Διαχείριση Ενέργειας σε Δημοτικά Κτήρια και Εγκαταστάσεις – Η πλατφόρμα έξυπνων πόλεων OPTIMUS», από τον κ. Χάρη Δούκα, Επίκουρο Καθηγητή του ΕΜΠ. 


• «DATABUILD – Αποτελεσματική Διαχείριση και Παρουσίαση Δημόσιας Περιουσίας», από τον κ. Γιάννη Γεώργιζα, DATAGRID.


• «Internet on Thinks – Έξυπνη Πόλη και Αυτοδιοίκηση», από τον κ. Απόστολο Τσοράκη, Strategy on line. 


 • «Το όραμα της ελληνικής πόλης που μαθαίνει με ορίζοντα το 2019», από τον κ. Παναγιώτη Μανούρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

 

 Σε γενικές γραμμές στην Ημερίδα ειπώθηκαν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για ένα καινοτόμο σχέδιο, που σκοπό έχει την εδραίωση μιας κουλτούρας μάθησης καθ’ όλη τη διάρκειά της, με ισότιμη πρόσβαση για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, την προαγωγή της μάθησης και στον χώρο εργασίας, την επέκταση της χρήσης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης και την αξιοποίηση των ευκαιριών από τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη και επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προκειμένου να μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της γενικότερης κρίσης, που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Επίσης, αναφέρθηκαν σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση αυτής της κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες κι επιδείχθηκαν αναγνωρισμένες καλές πρακτικές βραβευμένων πόλεων, συμβάλλοντας στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με το πώς αυτές οι πρακτικές θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός εθνικού δικτύου για την ανάπτυξη της «Πόλης που μαθαίνει».


Τη παρουσίαση συντόνισε ο Δρ. Βασίλης Αναλυτής, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MBA, MSc.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διοργάνωση:

 

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr