Ο Νίκος Κουρτίδης έχει τιμήσει το ελληνικό έθνος με τις επιτυχίες του!

Αν υπάρχει μια ομάδα αθλητών, οι οποίοι θα μείνουν στο «πάνθεο» της ιστορίας του Ηρακλής Καβάλας, σίγουρα το όνομα του Νίκου Κουρτίδη θα τεθεί στην πρώτη λίστα! Ο διάσημος και καταξιωμένος αθλητής της Άρσης Βαρών, ο οποίος γεννήθηκε στη χώρα της Γερμανίας, έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές συγκίνησης, χαράς και θαυμασμού στην «κυανόλευκη οικογένεια», με τους παγκόσμιους θριάμβους του, ωθώντας τα στελέχη του ιστορικού συλλόγου στην απόλυτη αναγνώριση της αθλητικού του προσωπικότητας. Γι’ αυτό, λοιπόν, παράλληλα με την συμπλήρωση των 34 ετών της ηλικίας του, οι άνθρωποι του Ηρακλή Καβάλας δεν παρέλειψαν να εκφράσουν, δημοσίως, τις ευχές τους, την ώρα που η ιστοσελίδα μας προχώρησε στην συλλογή και την παρουσίαση ορισμένων πολύ βασικών πληροφοριών σχετικά με την εντυπωσιακή καριέρα του Νίκου Κουρτίδη στον αντίστοιχο χώρο. Αναλυτικά, λοιπόν, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των «κυανόλευκων» και η αναδημοσίευση ορισμένων πληροφοριών για τον Νίκο Κουρτίδη μέσα από την ιστοσελίδα, https://el.wikipedia.org

 

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αγαπητέ
Νίκο Κουρτίδη, να είσαι πάντα γερός!
Η οικογένεια του Ηρακλή Καβάλας !!
(ΥΓ Ο Νίκος διετέλεσε αθλητής Άρσης Βαρών του Ηρακλή και διέπρεψε στο άθλημα σε διεθνές επίπεδο (Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης, πρωταθλητής Ελλάδας) τιμώντας στο έπακρο την ελληνική σημαία!».

 

 

 

Ο Νίκος Κουρτίδης (1 Απριλίου 1986) είναι Έλληνας αρσιβαρίστας, που αγωνίστηκε σε πολλές διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου. Έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο, με πιο πρόσφατη την κατάκτηση τριών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 στο Βουκουρέστι. Στην Ολυμπιάδα στην Αθήνα (2004) ήταν 11ος. Ομάδα του είναι ο Ηρακλής Καβάλας.

Γεννήθηκε στην Γεωργία, την 1η Απριλίου του 1986. Μεγάλωσε στην Καβάλα.

Το 2000 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων στην κατηγορία των 69 κιλών. Στο επόμενο πρωτάθλημα, διέπρεψε με 3 χρυσά μετάλλια σε ζετέ, αρασέ και σύνολο στα 77 κιλά (26 Αυγούστου 2001). Οι επιτυχίες του συνεχίστηκαν και στην εφηβεία, αφού πήρε χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα της ΕΕ, ήταν μέσα στην εξάδα στο Παγκόσμιο Εφήβων και Νεανίδων και πήρε την ίδια θέση στο Ευρωπαϊκό Παίδων στη Γαλλία (Αύγουστος 2002). Ήταν ο μικρότερος σε ηλικία από όσους συμμετείχαν. Το 2002 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα 85 κιλά[4]. Τον Απρίλιο του 2003 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λουτράκι ήταν 7ος στο σύνολο στα 94 κιλά.

2005-2008.

Στις 23 Μαΐου του 2005, στο στην τρίτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, ο Κουρτίδης κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στη διοργάνωση, στο Πουσάν, στη Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω μετάλλια τα κατέκτησε στην κατηγορία των 94 κιλών, με 205 κιλά στο ζετέ και 365 στο σύνολο.

Ο Νίκος Κουρτίδης χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική άρση Βαρών στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005, στην Αλμερία της Ισπανίας. Έπειτα από συγκλονιστική μάχη με τον Αιγύπτιο Ελ Ναγκάρ στο ζετέ της κατηγορίας 94 κ., ο Κουρτίδης σήκωσε 207 κ. στην τρίτη προσπάθεια.

O αρσιβαρίστας δεν κατέκτησε μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων, στην Κίνα, το 2006. Ήταν 4ος σε όλα με 375 (165-210).

Οι επιτυχίες επέστρεψαν με 3 χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Παλέρμο της Ιταλίας, που ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2006. Αν και ο ελαφρύτερος στην κατηγορία των 105 κιλών ο Καβαλιώτης αθλητής αποδείχτηκε ο δυνατότερος, καθώς πρώτευσε στο αρασέ με 170 κιλά, στο ζετέ με 221 και στο σύνολο με 391. Μάλιστα στο ζετέ με τα 221 κιλά έκανε πανελλήνια επίδοση σε επίπεδο εφήβων και νέων ανδρών.

 

 

Με καθυστέρηση πέντε μηνών, τον Οκτώβριο του 2006, ο Νίκος Κουρτίδης κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Βλαντισλάβοβο στην Πολωνία το Μάιο εκείνης της χρονιάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αρχικά τέταρτος στο σύνολο και στο ζετέ, ωστόσο ο Πασάεφ από το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για αναβολικά και απώλεσε τα μετάλλιά του[8]. Έτσι, το χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο και το ζετέ πήγαν στον Κουρτίδη.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σάντο Ντομίγκο, στις 6 Οκτωβρίου 2006, σήκωσε 173κ στο αρασέ των 94 κιλών και κατέκτησε την πέμπτη θέση. Παράλληλα, σημείωσε και πανελλήνια επίδοση ελπίδων. Μάλιστα αγωνίστηκε, παρ' όλο που ήταν τραυματίας.

Ο αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ της κατηγορίας 105 κιλών, καθώς σήκωσε 226 κιλά στις 25 Σεπτεμβρίου του 2007, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης. Ήταν πέμπτος στο σύνολο με 403 κιλά. Στο αρασέ κατέλαβε την 7η θέση με 177 κιλά.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2008.

Ο Κουρτίδης αγωνίστηκε στην κατηγορία των 105 κιλών[11] στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Στον τελικό κατέλαβε τελικά την 9η θέση[12] έπειτα από το κρούσμα αναβολισμού στο συναθλητή του Ιγκόρ Ραζορόνοφ από την Ουκρανία. Ο Έλληνας αθλητής κατατάχθηκε 9ος με 176 κιλά στο αρασέ, 221 στο ζετέ και 397 στο σύνολο.

2009.

Στις 10 Απριλίου του 2009 ο Κουρτίδης κατέκτησε τρία μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο σύνολο με 385 κιλά , ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ με 175 κιλά και το χάλκινο στο ζετέ με 210 κιλά.  Τον Ιούνιο του 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ και στο ζετέ στα 94 κιλά στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα.[14] Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο αθλητής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για αναβολικά (ο οποίος έγινε πριν αναχωρήσει για την Πεσκάρα) μαζί με την Ντίνα Λάπου, η οποία είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους ίδιους αγώνες. Αμφότεροι οι αθλητές αρνήθηκαν ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για "πόλεμο", τονίζοντας το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων είχαν καθυστερήσει να ανακοινωθούν (οι έλεγχοι είχαν γίνει πριν από έναν μήνα).

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/groups/266654237475/ 

 

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr