Η ΑΕΚ χάθηκε στο «σκοτεινό τούνελ» του Ολυμπιακού, αλλά βρήκε τον «φάρο» της νίκης!  

Η «Βασίλισσα» στη θέση της «Βασίλισσας», ο «κομπάρσος» στη θέση του «κομπάρσου» και το στέμμα διεκδικείται μόνο από έναν… Με τη διαφορά, όμως, πως αυτός ο ένας διεκδικητής φροντίζει να μεγαλώνει, ολοένα, τη μικρή απόσταση του από το συγκεκριμένο αντικείμενο, την ώρα που ο δεύτερος μονομάχος κατορθώνει να το αρπάξει μέχρι να του το "κλέψει", η «Βασίλισσα», καταβάλλοντας τεράστιο αγώνα…

 

 

Η προηγούμενη παράγραφος αποτελεί μια  παραστατική περιγραφή για όλα όσα συνέβησαν στον κυριακάτικο αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η Ένωση βρισκόταν, εξ’ αρχής, στον…θρόνο της, διαθέτοντας, αφενός, πιο καλή ομάδα και αφετέρου πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, από τον αδύναμο, Ολυμπιακό, αλλά φρόντισε να κατακτήσει το… στέμμα της νίκης με περιπετειώδη τρόπο… Ο εύκολος δρόμος για την άνετη επικράτηση του «Δικεφάλου» του Νότου μετατράπηκε σε δύσκολος και η πορεία μέχρι τον θρίαμβο μοιάζει, τελικά, με τη διαδρομή, Ο.Α.Κ.Α-Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω Ολυμπιακού Χωριού!    

 

     

Ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν, ίσως, ο χειρότερος σε απόδοση που έχω δει απέναντι στην ΑΕΚ στη διάρκεια των 32 ετών που παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο… Η Ένωση ήταν, χθες, ταχύτατη, ποιοτική, προσανατολισμένη, ομοιογενής, αλλά, δυστυχώς, για τους υποστηρικτές της, αναποτελεσματική! Η εξαιρετική ομάδα του υπέροχου κόουτς, Μανόλο Χιμένεθ, εισήλθε με ενθουσιασμό στο ματς, άρπαξε, άμεσα, τον αντίπαλο της από τον… λαιμό, αλλά κατόρθωσε να μην του κόψει το… κεφάλι…

 

 

Η Ένωση ισοπέδωσε, αγωνιστικά, τους «ερυθρόλευκους», αλλά αντί να…γλεντήσει από νωρίς το διαφαινόμενο ποδοσφαιρικό της «πάρτι», κατάφερε να… ισοπεδωθεί στο 46’, βλέποντας τον ηλεκτρονικό πίνακα του Ο.Α.Κ.Α να γράφει, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2!!!! Απίστευτο, ακατανόητο, παράξενο, οξύμωρο, μα αληθινό σκορ, το οποίο έθεσε, αυτόματα, την ΑΕΚ στη δεινή θέση να επιδιώκει την ολική ανατροπή και όχι την συντήρηση δυνάμεων που θα μπορούσε να κάνει, αν συνόδευε με μερικά γκολ την πλήρη υπεροχή της στο α' μέρος…

 

Το πιο σημαντικό χρονικό σημείο, όμως, του ματς ήταν το 46’, καθώς τότε άλλαξαν οι ρόλοι των δύο ομάδων στο γήπεδο και ταυτόχρονα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκ νέου διαφοροποίηση αυτών… Το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού έδωσε στους ‘ερυθρόλευκους’ την πρωτοκαθεδρία, αλλά η άνοδος στη θέση του «Βασιλιά» έμελλε να είναι προσωρινή.

 

 

Οι Πειραιώτες κατάφεραν, τότε, να… κλέψουν το στέμμα από τη «Βασίλισσα», αλλά, προς έκπληξη όλων σχεδόν των θεατών της αναμέτρησης, φρόντισαν να το επιστρέψουν στους «κιτρινόμαυρους», περίπου, 45 λεπτά μετά! Η κακή διαχείριση του β’ μέρους του αγώνα από τους φιλοξενούμενους ήταν, τελικά, αρκετή για να θέσει την Ένωση σε θέση ισχύος και να της επιτρέψει, πλέον, να αγναντεύει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά πέντε (5) πόντων από τον Ολυμπιακό, επαναφέροντας, παράλληλα, το εύφορο κλίμα στις τάξεις των φίλων της.

 

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, κρίνεται, απ’ εμένα, ως πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό, αλλά και ως πάρα πολύ δύσκολη για την ΑΕΚ, ακριβώς επειδή η Ένωση βρίσκεται στην 1η θέση της «Σούπερ Λίγκας»! Η βαθμολογική απόσταση των πέντε (5) πόντων από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο θεωρώ πως θα διασταυρώσει τα «ξίφη» της για την κατάκτηση του τίτλου, οδηγεί την Ένωση αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη πρόκληση στην ιστορία της και συνάμα τη βαραίνει με την ευθύνη για την ορθή διαχείριση του επιτεύγματος της.

 

 

Είκοσι τέσσερα (24) έτη έπειτα από την τελευταία κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, ο «Δικέφαλος» του Νότου καλείται να συντηρήσει, αν όχι να αυξήσει τη βαθμολογική απόσταση του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στο μέλλον χειρότερος απ’ ότι την Κυριακή της 24ης Σεπτεμβρίου! Όχι μόνο επειδή τα στελέχη των «ερυθρόλευκων» έχουν το χρονικό περιθώριο να διορθώσουν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, αλλά, κυρίως, γιατί η τωρινή εικόνα αυτής παραπέμπει στον στίχο του τραγουδιού του διάσημου καλλιτέχνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «δεν έχει πιο κάτω απ’ εδώ»!

 

 

Συνεπώς, είναι αυτονόητο πως η ΑΕΚ έχει, φέτος, τη δυνατότητα να κόψει πρώτη το…νήμα, αλλά δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο αν δεν αποβάλει ως ομάδα το στοιχείο της αναποτελεσματικότητας! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι αποτελεσματικός τη φετινή χρονιά, είναι ικανός να καλύψει το χαμένο… έδαφος, εφόσον, όμως, βρει, σύντομα, το ‘κλειδί’ για την αγωνιστική του ανάταση. Αυτή που έχει απολέσει λόγω, κυρίως, της αποχώρησης πολλών ποιοτικών παικτών από το ρόστερ του και τη μη αντικατάσταση τους με ισάξιους παίκτες.

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr