«Ο Α.Ο.Λεβάντε οφείλει να είναι πρωταγωνιστής»!

 

Το διοικητικό στέλεχος του συλλόγου, Κώστας Μυλωνάς, στο «gipedo.eu»! 

 

 

Οι Βενετσιάνοι ονόμασαν, κάποτε, το νησί, «Φιόρο του Λεβάντε», οι κάτοικοι της τοποθεσίας των Επτανήσων της έδωσαν το όνομα, Ζάκυνθος και εκατοντάδες έτη αργότερα μια ομάδα ανθρώπων δημιούργησαν στον όμορφο αυτόν τόπο τον Α.Ο. Λεβάντε! Τον σύλλογο, ο οποίος έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στα βάθη των περασμένων χρόνων, το σωματείο το οποίο αποτελεί ένα «φετίχ» για πολύ κόσμο, την ομάδα η οποία έφτασε, προ ετών, μέχρι τον…θάλαμο της Γ’ Εθνικής σκορπώντας στη Ζάκυνθο θαυμασμό και εντυπωσιασμό…

 

 

 

Εν έτη 2019, όμως, ο Α.Ο. Λεβάντε βρίσκεται, εκ’ νέου, στην Α’ τοπική κατηγορία, διαγράφει εξαιρετική πορεία και περιμένει, καρτερικά, να βιώσει μια εμπειρία ανάλογη με τα παλιά… Αυτή, άλλωστε, είναι η φιλοσοφία των στελεχών του σωματείου, δια στόματος του αξιόλογου παράγοντα, Κώστα Μυλωνά.

 

 

 

«Ο σύλλογος Λεβάντε εδρεύει στον τόπο στον οποίο βρίσκονται τα χωριά Γαλάρο και Άγιοι Πάντες του νησιού της Ζακύνθου και έχει γράψει πλούσια ιστορία στον αθλητικό χάρτη. Η τελευταία μεγαλειώδης επιτυχία για το σωματείο μας σημειώθηκε το έτος 2015, όταν η ανδρική μας ομάδα προβιβάστηκε στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το συγκεκριμένο γεγονός σκόρπισε, τότε, έντονο ενθουσιασμό στις τάξεις των στελεχών του σωματείου μας, αλλά και στους φίλους μας, μερικοί εκ’ των οποίων ήρθαν στον τόπο μας για να δουν από κοντά την ομάδα μας".

 

 

 

 

Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, το Λεβάντε τίμησε, επάξια, τους, περίπου, 50.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού μας, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην Εθνική κατηγορία",  ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Κώστα Μυλωνά, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

«Το σωματείο μας εδρεύει στο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Αγγερικό Ζακύνθου, ωστόσο ο συγκεκριμένος χώρος δε βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση. Τα αρμόδια στελέχη της Πολιτείας, της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, αλλά και του Δήμου Ζακύνθου μας έχουν διαβεβαιώσει πως θα αναλάβουν την ανακατασκευή του γηπέδου μας και εμείς, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο στο μέλλον. Άλλωστε, η πολυετής ιστορία του συλλόγου μας και η ανιδιοτελής προσφορά μας στον αθλητισμό, μας επιτρέπει να διεκδικούμε κάτι τέτοιο, το οποίο ανταποκρίνεται στις αξίες του συλλόγου μας.

 

 

 

Ας μη λησμονούμε, πως από τον Α.Ο. Λεβάντε έχουν περάσει αρκετοί αξιόλογοι παίκτες», πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στην τρέχουσα πορεία του Α.Ο. Λεβάντε και στους μελλοντικούς στόχους αυτού στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.  

 

«Από το Φθινόπωρο του έτους 2016 μέχρι σήμερα, ο Α.Ο. Λεβάντε συμμετέχει στα Πρωταθλήματα της  Ε.Π.Σ. Ζακύνθου. Την προπερασμένη χρονιά (2016-2017) και την περασμένη σεζόν (2017-2018), η ομάδα μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Ζακύνθου, αντί στην Α’ κατηγορία. Τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του θεσμού. Συγκεκριμένα, φέτος, ο Α.Ο. Λεβάντε κατέληξε στη 2η θέση, κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ωστόσο, ύστερα από την ολοκλήρωση των αγώνων »μπαράζ», κατέληξε στην 3η θέση, με τον Α.Ο. Τσιλιβί να είναι η ομάδα η οποία προβιβάστηκε, εν τέλει, στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο ρόλος του προπονητή της α’ ομάδας δόθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, στον κόουτς, Ανδρέα Γκούσκο, ο οποίος υπήρξε βοηθός προπονητής όταν η ομάδα μετείχε στη Γ’ Εθνική.

 

 

 

Επίσης, ο Α.Ο.Λεβάντε δε διαθέτει αναπτυξιακά τμήματα, αφού ο σύλλογος μας συνεργάζεται με τη Δόξα Πηγαδακίων σ’ αυτόν τον τομέα. Πρόεδρος του σωματείου μας είναι ο κ. Παναγιώτης Βαρτζέλης, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη του σωματείου μας προσπαθούμε, καθημερινά, να οδηγήσουμε τον σύλλογο σε μια πορεία πρωταθλητισμού στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Ζακύνθου», είπε, ακολούθως, ο κ. Κώστας Μυλωνάς, για να αναφερθεί, στην συνέχεια, στην ποιότητα των Πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ Ζακύνθου.

 

 

 

"Από την ηλικία των 18 ετών μέχρι την ηλικία των 28 ετών, υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς οι περισσότεροι παίκτες αποχωρούν από το νησί μας, λόγω επαγγελματικών και εκπαιδευτικών υποχρεώσεων. Συνεπώς, τα αρμόδια όργανα της Ένωσης και της Πολιτείας θα πρέπει να ενισχύσουν, οικονομικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού μας, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία της επένδυσης στο ταλέντο των νεαρών παικτών με την προοπτική να παραμείνουν αυτοί στα σωματεία, έπειτα από το πέρας του 18ου έτους της ηλικίας του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι αθλητές θα έχουν το κίνητρο να συνεχίσουν να θητεύουν στις ομάδες της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου, κάτι το οποίο θα προκαλέσει τη ραγδαία αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στον τόπο μας».