Ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου, Σάκης Λαζαρίδης, στο «gipedo.eu»!

 

«Έλα να με πάρεις φως μου, γίνε μια φορά δικός μου, μέσα στις γειτονιές του κόσμου να σε ξαναβρώ», λέει ένα γνωστό ρητό και μάλλον αυτό ταιριάζει «γάντι» στον «φάκελο», Βυζάντιο, αυτόν τον καιρό…  Στον αθλητικό και άκρως ιστορικό αυτόν σύλλογο από τον Νομό Καβάλας, ο οποίος στο παρελθόν δόξασε τη Βόρεια Ελλάδα στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά, εν έτη 2019, χρειάστηκε τη δραστική πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων του χωριού, προκειμένου να αναγεννηθεί… Όχι μέσα από τις «στάχτες» του, αλλά μέσω της δεξιοτεχνίας των παραγόντων του, οι οποίοι με κίνητρο την αγάπη τους για το Βυζάντιο και τον αθλητισμό, προέβησαν, πριν λίγο καιρό, στην πλήρη ανανέωση του σωματείου, ευελπιστώντας στον εκσυγχρονισμό αυτού με τρόπο ιδανικό…

 

 

Σάκης Λαζαρίδης, Στάθης Μιχαηλίδης, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοικούσας επιτροπή του συλλόγου αντικατέστησαν, την περασμένη Άνοιξη, τον πάλαι ποτέ «αυτοκράτορα» του Βυζαντίου, Τούλη Τσίλογλου, παραχωρώντας, συνάμα, τον προπονητικό θώκο σ’ έναν καταξιωμένο άνθρωπο στην προπονητική σκηνή, όπως είναι ο Μάνθος Κλεανθίδης! Παράγοντες, προπονητής, παίκτες, αλλά και ο κόσμος του πολυπληθούς αυτού χωριού από τον Νομό Καβάλας (περίπου 1.700 μόνιμοι κάτοικοι) ευαγγελίζονται, πλέον, ένα λαμπρό μέλλον για το Βυζάντιο, επιδιώκοντας να οδηγήσουν, εκ νέου, σε μερικά έτη, την ομάδα από το Κοκκινόχωμα στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής, γράφοντας τη δική τους ιστορία στη νεότερη για τον σύλλογο εποχή…

 

 

Πόσο εύκολο, όμως, είναι αυτό να συμβεί; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του Βυζαντίου εντός της πόλης αυτής και πως έχει κριθεί από τους ιθύνοντες του συλλόγου η αφετηρία της ομάδας αυτή στην καινούργια διοργάνωση; Το «gipedo.eu» φρόντισε να μην εκφράσει, αυθαίρετα, στο κοινό του τη δική του άποψη, αλλά να παραχωρήσει τον λόγο στον διοικητικό ηγέτη του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, Σάκη Λαζαρίδη, προκειμένου να σκιαγραφήσει ο ίδιος τη ρότα, τους μελλοντικούς στόχους του σωματείου και το «προφίλ» αυτού στο αθλητικό και κοινωνικό σανίδι… Με την ευχή να βλέπει, διαρκώς, το Βυζάντιο να εξελίσσεται σε κάθε ποδοσφαιρική κατηγορία, καθώς η ομάδα από το Κοκκινόχωμα αποτελεί για τον ίδιο τη δεύτερη προσωπική του οικεία…

 

  

«Την περασμένη Άνοιξη, μια ομάδα ατόμων, αποφάσισε να αναλάβει τις τύχες του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, λαμβάνοντας την…σκυτάλη από τον κ. Τσίλογλου, ο οποίος υπηρέτησε, διαχρονικά, με επιτυχία το αγαπημένο μας σωματείο. Εγώ, ως γιος του παλιού Προέδρου του σωματείου, Γιάννη Λαζαρίδη, σε συνεργασία με ορισμένα στελέχη, τα οποία έχουν υπηρετήσει το Βυζάντιο, από διάφορα πόστα, αναλάβαμε την οργάνωση του σωματείου με την ευχή να το οδηγήσουμε, ξανά, στη θέση που του αρμόζει. Σας θυμίζω, λοιπόν, πως η ανδρική μας ομάδα συμμετείχε, μέχρι πριν λίγα χρόνια, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ διέθετε αρκετές αναπτυξιακές ομάδες στην αθλητική της οικογένεια, κάτι το οποίο, πλέον, δεν συμβαίνει.

 

 

Γι’ αυτό, λοιπόν, τον λόγο, αποφασίσαμε, πριν λίγο καιρό, να παραχωρήσουμε τη θέση του προπονητή στον κ. Μάνθο Κλεανθίδη, ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση για να οδηγήσει το Βυζάντιο στον δρόμο των επιτυχιών», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Λαζαρίδη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Αρχικά, η ανδρική μας ομάδα ανανεώθηκε, πλήρως, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας και όχι, τελικά, στον… μαραθώνιο της Γ’ τοπικής κατηγορίας, όπως, ευτυχώς, δεν συνέβη… Με αφορμή, λοιπόν, την παρουσία του τμήματος μας στη Β’ κατηγορία, αδράξαμε, το περασμένο καλοκαίρι, την ευκαιρία να αποκτήσουμε ορισμένους αξιόλογους ποδοσφαιριστές και παράλληλα με τη… δύση του έτους 2019 έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τη μοναξιά της κορυφής με 14, συνολικά, πόντους σε σύνολο έξι (6) αναμετρήσεων!

 

 

Παράλληλα, η ανδρική μας ομάδα έχει, ήδη, προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της Β’ Ε.Π.Σ Καβάλας, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει τον Κεραυνό Κρηνίδων με σκορ 3-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, αλλά και τον Α.Ο. Κάριανης, τον οποίο νίκησε, πρόσφατα, με σκορ 4-2. Παράλληλα, ο σύλλογος μας έχει οργανώσει, πλήρως, τα αναπτυξιακά του τμήματα, υπό τις οδηγίες του προπονητή αυτών και ποδοσφαιριστή του Ορφέα Ελευθερούπολης, Μπάμπη Προβατίδη! Συγκεκριμένα, το Βυζάντιο αριθμεί, περίπου, 25 νεαρούς αθλητές στο έμψυχο δυναμικό του φυτώριου του και στοχεύει, φυσικά, στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των παικτών οι οποίοι απαρτίζουν τις ομάδες ανάπτυξης του σωματείου.  

 

 

Σε ό,τι αφορά τους στόχους του συλλόγου μας, θα σας πω, ξεκάθαρα, πως το ανδρικό μας τμήμα λειτουργεί με πλάνο διετίας, σκοπεύοντας, αρχικά, στην εδραίωση του στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, κάτι στο οποίο συμφώνησε, το περασμένο καλοκαίρι, ο προπονητής μας, κ. Μάνθος Κλεανθίδης. Εφόσον, λοιπόν, η ομάδα μας ανέλθει και στην πορεία στεριώσει στον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, θα επιδιώξει την επιστροφή της στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία, με την ευχή να υλοποιηθεί η επιθυμία της!

 

 

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος μας θα οργανώνει με μεθοδικότητα τις αναπτυξιακές του ομάδες, δίχως την συνεργασία του ΠΑΟΚ Μουντιαλίτο, όπως συνέβη παλαιότερα με το Βυζάντιο. Απώτερος στόχος μας είναι η συμμετοχή των αναπτυξιακών μας ομάδων στα επίσημα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας, προκειμένου να εισπράξουν οι παίκτες μας τις απαιτούμενες εμπειρίες από τις εκάστοτε διοργανώσεις. Όσον αφορά στο γήπεδο μας, δε ας κρύβω πως πριν λίγο καιρό, τα στελέχη της διοίκησης του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος προέβησαν στη διαδικασία της ανακαίνισης των χώρων αυτού, προκειμένου να μετατραπεί το γήπεδο του Κοκκινοχώματος σε στολίδι. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του σωματείου μας κίνησαν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σπορά του χλοοτάπητα και την ανακαίνιση των χώρων των αποδυτηρίων του γηπέδου, το οποίο μπορεί, πλέον, να φιλοξενήσει τη διεξαγωγή επίσημων αναμετρήσεων».  

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr