Ο καταξιωμένος προπονητής, Γιάννης Καγιάς, στο "gipedo.eu"! 

 

«Η θητεία μου στον χώρο του αθλητισμού διήρκεσε τρεις δεκαετίες και ολοκληρώθηκε το έτος 2008. Την συγκεκριμένη σεζόν, αποφάσισα να πω «αντίο» στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς δε με εξέφραζε και ούτε με εκφράζει η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας του εν λόγω σπορ. Λίγο καιρό, όμως, πριν αποχωρήσω από τον αθλητικό χώρο, είχα καταφέρει να γευτώ τη χαρά της κατάκτησης του Χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας με την ομάδας της Μικτής Παίδων του Νομού Καβάλας. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε, ήδ,η κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με συνέπεια η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ευρώπη να αποτελούσε, τότε, την τρίτη μεγαλειώδη επιτυχία της.  

 

 

Δυστυχώς, όμως, η απώλειας της ηθικής πλευράς του ποδοσφαίρου, από τους ανθρώπους οι οποίοι τον διοικούν, με ώθησε στην συνέχεια στην απόφαση να εγκαταλείψω την ενεργό δράση. Με μια φράση, λοιπόν, θα σας πω ξεκάθαρα πως το ποδόσφαιρο διοικείται από «γκάνγκστερ» και παρακολουθείται από «μ…..ες!!!!», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του 63χρονου, κ. Γιάννη Καγιά, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στην καριέρα του στον αθλητισμό με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή.

 

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Νέστο Χρυσούπολης, τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του 70’. Στον ιστορικό αυτόν σύλλογο, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, επί σειρά 18 ετών, συμμετέχοντας στα Πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας από τη θέση του αριστερού αμυντικού.

 

 

 

Συνεργάστηκα με τους προπονητές, Καραμπετάκη, Κουντουρά, Ταυλαρίδη, Τόλιο, Χρυσοχόου, Πάτσα, Δεληγιώργη και Φιλιππίδη, γνωρίζοντας σπουδαίες στιγμές με την συγκεκριμένη ομάδα. Μεγαλύτερη διάκριση στην ποδοσφαιρική μου καριέρα ήταν η εξασφάλιση της παραμονής του Νέσου Χρυσούπολης στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, την 7η Ιουλίου του έτους 1987, όταν η τότε ομάδα μας κέρδισε τον Φωστήρα Αθηνών στον αγώνα «μπαράζ!», συνέχισε ο κ. Γιάννης Καγιάς, ο οποίος μίλησε, ακολούθως, για την προπονητική του σταδιοδρομία στον χώρο του αθλητισμού.

 

 

 

 

 

«Η ενασχόληση μου με τον χώρο της προπονητικής είχε αφετηρία το έτος 1989, όταν εντάχτηκα στην Σχολή προπονητικής, στην οποία φοιτούσαν, τότε οι αείμνηστοι προπονητές, Γιάννης Κυράστας, Γιάννης Παθιακάκης, όπως οι κόουτς, Γιώργος Φοιρός, Γιάννης Γούναρης και άλλοι. Αφού, λοιπόν, έλαβα δύο διπλώματα από τα αρμόδια στελέχη της συγκεκριμένης Σχολής, ανέλαβα την εκγύμναση ορισμένων ομάδων, εισπράττοντας πλούσιες εμπειρίες από την συνεργασία μου μαζί τους. Πρόκειται για τον Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, τον Μακεδονικό Αγιάσματος, τον Εθνικό Νέας Καρυάς, την Πετροπηγή, την Κεραμωτή, αλλά και τις Μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

 

 

 

Ως προπονητής, πανηγύρισα την κατάκτηση τριών ανόδων με την ομάδα της Κεραμωτής και του Μακεδονικού Αγιάσματος, αλλά και ένα Χάλκινο μετάλιο με Μικτή Παίδων του Νομού Καβάλας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη το έτος 2008 στην πόλη, Σάλσμπουργκ, της Αυστρίας. Τότε, η ομάδα Παίδων ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Αυστρίας στη διαδικασία των πέναλτι. Τα τελευταία, όμως, 11 έτη, ασχολούμαι, αποκλειστικά, με την επιχείρηση μου (σνακ μπαρ), η οποία εδρεύει στην περιοχή της Κεραμωτής, δίχως, μάλιστα, να επισκέπτομαι τα γήπεδα για να παρακολουθήσω κάποιο ματς με την ιδιότητα του θεατή».  

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr