Ο παλιός Πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρεας Βενέτης, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Σπουδαίος επιστήμονας, χαρισματικός μουσικός, πρεσβευτής της δόξας στον αθλητισμό, βιοπαλαιστής με κοινωνικό έργο διόλου ευκαταφρόνητο… Άνθρωπος ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του για το νεανικό κοινό, φιλόδοξος, φιλοπάτρης, εξαίρετος Έλληνας πολίτης και πλέον Δραμινός… Ποιος άλλος, λοιπόν, από τον Ανδρέα Βενέτη, τον πάλαι ποτέ διοικητικό ηγέτη της Ένωσης Παγγαϊικου Δρυάδας, στο πρόσωπο του οποίου καθρεπτίζεται το «προφίλ» ενός ατόμου με προοδευτική ρότα στη Βόρεια Ελλάδα…

 

 

Στον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ίδιος, μεγάλωσε και μετατράπηκε σε πραγματικός κύριος, βιώνοντας ξεχωριστές στιγμές στη δική του «Γη της Επαγγελίας», εκεί που ο ρομαντισμός και η λατρεία για την πατρίδα μας έχει ξεχωριστή σημασία… Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, στοιχεία, το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ ημερών, με τον Ανδρέα Βενέτη, προκειμένου να μας εξιστορήσει ο ίδιος μερικές από τις σημαντικότερες εμπειρίες του όλα αυτά τα έτη. 

 

 

«Ο πατέρας μου ασχολούταν, επί σειρά ετών, με την αρτοποιία, ωστόσο εγώ δεν έχω ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Εγώ δραστηριοποιούμαι στον οικονομικό χώρο, ως υπάλληλος σε λογιστήριο, ασχολούμενος με τον προγραμματισμό. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια των νεανικών μου χρόνων, ακολούθησα έναν κύκλο σπουδών στην σχολή του Πυθαγόρα, διδάχτηκα ορισμένες γλώσσες προγραμματισμού και σταδιοδρομώ, επιτυχώς, στον αντίστοιχο χώρο», είπε, προ ημερών, αρχικα, ο κ. Ανδρέας Βενέτης, στην ιστοσελίδα μας, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Τη διετία, 2003-2005, είχα αναλάβει τη θέση του Προέδρο στο αθλητικό σωματείο, Ένωση Παγγαϊκού Δρυάδας, η οποία αποτελεί την ένωση των σωματείων, Παγγαϊικός και Μισιλιακός. Ο Μισιλιακός ήταν ένας σύλλογος, ο οποίος είχε λάβει το συγκεκριμένο όνομα από το όνομα της περιοχής, Μίσιλι, το οποίο σημαίνει, Δρυάδα, στην τουρκική διάλεκτο, ωστόσο δεν υπάρχει, πλέον, στον αθλητικό χάρτη. Επίσης, πέρα από τον σύλλογο από τον Νομό Καβάλας, διετέλεσα Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Καβάλας, επί εποχής, Σωκράτη Παπαδόπουλου, αλλά και επί εποχής υπεύθυνου, κ. Αγγελίδη. 

 

 

Οι εμπειρίες τις οποίες έχω ζήσει στον χώρο του αθλητισμού είναι πλούσιες, με κορυφαία την συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, στην οποία ανήλθε από τη Γ’ τοπική κατηγορία. Το γήπεδο της ομάδας ήταν, τότε, στολίδι, ενώ καθοδηγητές του συλλόγου ήταν, διαχρονικά, οι προπονητές, Στέλιος Αρβανίτης, Κώστας Αμπατζής, Κώστας Ζλιτίδης και ορισμένοι ακόμα κόουτς», συνέχισε ο κ. Ανδρέας Βενέτης, για να υπερθεματίσει, λέγοντας:

 

 

«Το έτος 2005, αποφάσισα να αποχωρήσω από την Ένωση Παγγαϊικου Δρυάδας και από τότε μέχρι σήμερα ασχολούμαι με την εργασία μου και τον χώρο της μουσικής. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της Βυζαντινής μουσικής, διαμένω, πλέον, στην πόλη της Δράμας και απολαμβάνω τη ζωή μου με διάφορες άλλες συγκινήσεις πέρα απ’ αυτές οι οποίες αφορούν τον χώρο του αθλητισμού. Είναι τιμή μου το ότι υπήρξα μαθητής του μουσικού, Λεωνίδα Τσακίρη, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αθανάσιος Καρμάνη, γι’ αυτό, άλλωστε, συμμετέχω σε ορισμένες μουσικές παραστάσεις οι  οποίες διεξάγονται σε ωδεία».

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr