Ο σπουδαίος πρώην αθλητικός παράγοντας, Ηρακλής Σαράντης, στο «gipedo.eu»! 

 

 

Από τη μαγευτική άκρη της Ανατολικής Μακεδονίας σε ιστορικό τόπο της πειραϊκής συνοικίας και από την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξανά, στα πάτρια εδάφη, εκεί που τα συναισθήματα του έρωτα και του ρομαντισμού δίνουν τη δική τους μάχη.. Μια, πραγματικά, πλούσια διαδρομή γεμάτη εμπειρίες, αναμνήσεις και άλλου τύπου στιγμές οι οποίες έχουν, πλέον, συνδεθεί με τη δική του παρουσία…

 

 

Ένα όμορφο ταξίδι ζωής για τον Ηρακλή Σαράντη, με αφετηρία την πανέμορφη πόλη της Καβάλας, ενδιάμεση διαδρομή τον Κορυδαλλό Αττικής και τερματισμό τον τόπο των «Αργοναυτών», στον οποίο έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή… εκστρατεία και έναν δικό του πολιτισμό… Μια πορεία ζωής γεμάτη συγκινήσεις οι οποίες έχουν πάνω τους τα αποτυπώματα της αύρας του Θερμαϊκού και του Σαρωνικού Κόλπου, καταδεικνύοντας πως ο σπουδαίος αυτός Μακεδόνας πολίτης γνωρίζει καλύτερα από πολλούς πως να τιμάει, επάξια, το δικό του…σπίτι… Ιδού, λοιπόν, τα λόγια του πάλαι ποτέ διοικητικού ηγέτη του Μαίανδρου Γέροντα, Ηρακλή Σαράντη, τα οποία παραπέμπουν σε μια προσωπικότητα με άφθονα προσόντα και πάθη…  

 

 

 

 

 

 

«Γεννήθηκα το έτος 1949, μαθήτευσα στο τότε Δημοτικό σχολείο της περιοχής, Χρυσούπολη, αλλά το έτος 1965 αποφάσισα να μετακομίσω στον Νομό Αττικής, προκειμένου να εργαστώ και να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια.

Το έτος 2004, αποφάσισα να επιστρέψω στο χωριό, Γέροντας, του Νομού Καβάλας, ύστερα από την πολυετή διαμονή μου στην περιοχή του Κορυδαλλού Αττικής. Η απόφαση μου έγκειται στην συνταξιοδότηση την οποία έλαβα, εκείνη την περίοδο, από την πολυετή εργασία μου ως ταχυδρόμος.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, τα δύο παιδιά μου, Παναγιώτα και Ιωάννης, συνεχίζουν να διαμένουν σε περιοχές εκτός του Νομού Καβάλας. Ο γιος μου, Ιωάννης κατοικεί στο Λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής, λόγω αυξημένων εργασιακών υποχρεώσεων, ενώ η κόρη μου, Παναγιώτα, μετανάστευσε, προ ετών, στη χώρα της Αγγλίας, στην οποία εργάζεται επί σειρά ετών. Εγώ, όμως, μετακόμισα, οριστικά, στην περιοχή του Γέροντα Καβάλας και υπηρέτησα τον Μαίανδρο Γέροντα, επί σειρά πέντε (5) ετών, με την ιδιότητα του Προέδρου, γνωρίζοντας αρκετές συγκινήσεις με τον εν λόγω σύλλογο.

 

 

 

Συγκεκριμένα, παρέλαβα τα ηνία του Μαίανδρου Γέροντα, το έτος 2004, όταν η ομάδα ήταν απούσα από οποιαδήποτε διοργάνωση της Ένωσης Καβάλας, με την ευχή να την….αναστήσω! Εγώ, λοιπόν, με μια ομάδα ανθρώπων, αναλάβαμε τη διοίκηση του σωματείου, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Πρόεδρο, Μανώλη Αλεξιάδη, ο οποίος απεβίωσε, πριν λίγα έτη, από ανακοπή καρδιάς. Από την πρώτη στιγμή, την οποία αναλάβαμε τη διοίκηση του συλλόγου, συστήσαμε, ξανά, την ανδρική μας ομάδα, αλλά και τις ομάδες ανάπτυξης του σωματείου μας. 

 

 

Βασικό μας κίνητρο για την ανασύσταση του Μαίανδρου Γέροντα ήταν η ώθηση την οποία θέλαμε να δώσουμε στη νεολαία του χωριού μας να χαρεί τον αθλητισμό! Προπονητής της ομάδας μας ήταν, τότε, ο κ. Τάσος Τάσου, το γήπεδο βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και η ομάδα μας συμμετείχε, διαχρονικά, στα Πρωταθλήματα της Γ’ και Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας. Λίγα έτη μετά, όμως, το έτος 2010, αποφάσισα να αποχωρήσω από τη διοίκηση του συλλόγου, παραδίδοντας τα ηνία στην επόμενη διοικούσα επιτροπή, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει τον Μαίανδρο Γέροντα.

 

 

Πριν λίγο καιρό, όμως, πληροφορήθηκα την απόφαση των στελεχών του σωματείου να αναστείλουν, προσωρινά, τη λειτουργία του ανδρικού τμήματος. Εύχομαι, την επόμενη σεζόν, να βρεθεί ο τρόπος να συσταθεί, εκ νέου, η ομάδα, η οποία μας πρόσφερε πλούσιες συγκινήσεις στο παρελθόν. Εγώ απολαμβάνω, αυτό το χρονικό διάστημα, την καθημερινότητα, επισκέπτοντας τα καταστήματα καφέ του Γιώργου Χατουτζίδη και του Παναγιώτη Βαθιώτη, τα οποία κοσμούν τη γενέτειρα μου. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να έχει υγεία και να προοδεύει, διαρκώς, σ’ όλα τα επίπεδα».

 

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr