Η σπουδαία προπονητική μορφή, Φώτης Καλπάκης, στο «gipedo.eu»! 

 

Μια σπουδαία αθλητική μορφή κοσμεί, διαχρονικά, τον Νομό Καβάλας, κατέχοντας στις καρδιές όλων μας μια θέση περίοπτη… Ένας εργατικός άνθρωπος, ο οποίος κινείται με υψηλό βαθμό οξυδέρκειας στον κοινωνικό χώρο, κατέχει ευρεία γνώση στον εκπαιδευτικό χώρο και έχει διανύσει μια εξαιρετική διαδρομή στον αθλητικό χώρο… Ποιος άλλος, λοιπόν, από τον δικό μας, Φώτη Καλπάκη, το έργο του οποίου «φωτίζει» τον… ουρανό μιας ευρύτατης περιοχής για χάρη της οποίας ο ίδιος έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του ζωής! Αυτής για την οποία μας μίλησε, προ καιρού, ο υπέροχος αυτός άνθρωπος και προπονητής, ο οποίος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στον κοινωνικό ιστό με την ιδιότητα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

 

 

«Τα τελευταία οχτώ (8) έτη, διατηρώ τον τίτλο του Διευθυντή στο σχολείο του χωριού, Νικήσιανη Καβάλας, στο οποίο εργάζομαι, διαχρονικά, ως δάσκαλος. Η καριέρα μου στον χώρο του αθλητισμού ολοκληρώθηκε το έτος 2010, ωστόσο έχω να θυμάμαι πολλές ευχάριστες στιγμές από την πολυετή θητεία μου στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

 

 

 

Τελευταίος μου «σταθμός» ήταν ο Ατρόμητος Ακροβουνίου, το έτος 2010, στον οποίο βίωσα ευχάριστες στιγμές σε συνεργασία με τον αείμνηστο, τότε, Πρόεδρο του σωματείου, Μανώλη Κάζο, ωστόσο οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο Δημοτικό σχολείο της Νικήσιανης δε μου επέτρεψαν να συνεχίσω την καριέρα μου στον αθλητισμό», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Φώτη Καλπάκη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια. 

 

«Η αφετηρία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου χρονολογείται το έτος 1975, όταν εντάχτηκα στο ρόστερ της Νίκης Νικήσιανης. Στον πάλαι ποτέ σύλλογο από τον Νομό Καβάλας, παρέμεινα, περίπου, οχτώ (8) χρόνια και στην συνέχεια πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Ορφέα Ελευθερούπολης. Το καλοκαίρι του έτους 1987, μετακόμισα στην πόλη Ιντερνασιονάλ της χώρας του Καναδά, ενώ λίγο καιρό μετά επέστρεψα στην Ελλάδα και πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο πάλαι ποτέ σωματείο του Αστέρα Γεωργιάνης.

 

 

Ο εν λόγω σύλλογος από τον Νομό Καβάλας διοικούταν, τότε, από τον αείμνηστο Πρόεδρο, Τάκη Τσομπανίδη, ενώ, ακολούθως, συγχωνεύτηκε με τη Νίκη Νικήσιανης, προκειμένου να σχηματιστεί το νέο αθλητικό σωματείο με το όνομα, Παγγαίο 90’. Εγώ πρόσφερα τις υπηρεσίες μου σ’ αυτούς τους τρεις συλλόγους (Νίκη Νικήσιανης, Αστήρ Γεωργιανής και Παγγαίο 90’) και στην συνέχεια αποφάσισα να αποχωρήσω από την ενεργό δράση, εγκαταλείποντας την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου από τις θέσεις του δεξιού αμυντικού, δεξιού μέσου και δεξιού «εξτρεμ», συμβάλλοντας τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία των σωματείων», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Φώτης Καλπάκης, για να αναφέρει στην συνέχεια.

 

 

«Στην συνέχεια, μετακόμισα στο νησί της Κεφαλονιάς, στο οποίο εργαζόταν, τότε, η σύζυγος μου. Συνεργάστηκα, άμεσα, με τα στελέχη του Παληξουριακού και στήριξα τις προσπάθειες αυτών από τη θέση του βοηθού προπονητή και του αθλητή σε ορισμένα ματς για τον θεσμό του Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Την επόμενη σεζόν, επέστρεψα στην περιοχή της Νικήσιανης Καβάλας, απέκτησα το απαραίτητο πτυχίο από την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ Β και συνεργάστηκα με τα στελέχη του Παγγαίου 90’, τόσο από το πόστο του προπονητή, όσο και του αθλητή σε μερικά ματς.

Στην συνέχεια, εντάχτηκα στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου από το Παλαιοχώρι Καβάλας, ενώ, ακολούθως, συνεργάστηκα με τα στελέχη της Ακαδημίας ποδοσφαίρου, Αστέρας Καβάλας. Στην συνέχεια, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Μ.Α. Αντιφιλίππων, ως πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας επί σειρά τεσσάρων (4) ετών, κατακτώντας, μάλιστα, τον τίτλο στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας. Ακολούθησε η θητεία μου στις ομάδες υποδομής του Ορφέα Ελευθερούπολης, επί σειρά δύο ετών, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκα, ξανά, με τα στελέχη του Παγγαίου 90’ και του Ατρομήτου Ακροβουνίου. Στο συγκεκριμένο σωματείο ολοκληρώθηκε η καριέρα μου στον χώρο του αθλητισμού, η οποία συνοδεύτηκε με πλούσιες εμπειρίες και άφθονες γνωριμίες με τον κόσμο. Καλύτερη στιγμή στην πολυετή θητεία μου στον χώρο του αθλητισμού ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, την Άνοιξη του έτους 2004, όταν διατηρούσα τον ρόλο του προπονητή της α’ ομάδας.

 

 

Σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική μου καριέρα, καλύτερες στιγμές γι’ εμένα ήταν, αναμφίβολα, η κατάκτηση του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας με τον Ορφέα Ελευθερούπολης, όπως και η κατάκτηση της 1ης θέσης με το Παγγαίο 90’ στην ίδια διοργάνωση. Επιπλέον, ως ποδοσφαιριστής, έλαβα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με σύνολο 35 τερμάτων, όντας ποδοσφαιριστής του Ορφέα Ελευθερούπολης. Ακόμα, σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου ήταν οι ισάριθμες ανόδους με τις ομάδες, Νίκη Νικήσιανης, Ορφέα Ελευθερούπολης και Παγγαίο 90’, στη διοργάνωση της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Καλύτερος προπονητής στην καριέρα μου ήταν ο Τάκης Ηλιάδης, με τον οποίο συνεργάστηκα στον Ορφέα Ελευθερούπολης, ενώ αγαστή συνεργασία διατηρούσα και με τους κόουτς, Κώστα Λιόλιο, κ. Παμπούκας, Σταύρο Θεοδοσιάδη (Ορφέας Ελευθερούπολης), Αναστάσιο Κουτράκη (Νίκη Νικήσιανης, Παγγαίο 90’) και Γιάννη Καραϊσαρλή (Αρχιπροπονητής στον Αστέρας Καβάλας)», κατέληξε ο γνωστός καθηγητής Φυσικής Αγωγής, δάσκαλος, Διευθυντής σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και  υποστηρικτής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έχοντας ως πρότυπο τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr