Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Γιώργου Καρυώτη στο «gipedo.eu»!

 

Αν η ζωή του γυριζόταν σ’ ένα «φιλμ» με τον ίδιο στον ρόλο του πρωταγωνιστή θα είχε, σίγουρα, τον άτυπο τίτλο του μεγάλου αγωνιστή! Του βιοπαλαιστή, ο οποίος παράλληλα με την συμπλήρωση 32 χρόνων, έχει προλάβει να ζήσει μερικές στιγμές των δικών του πόθων, του ανθρώπου ο οποίος με το έργο του θα μείνει στην ιστορία του χωριού του στα βάθη των αιώνων…

Πρόκειται, φυσικά, για τον Γιώργο Καρυώτη, ο οποίος διατηρεί τη θέση του Αντιπροέδρου στον αθλητικό σύλλογο, Μαίανδρος Γέροντας, αλλά και τον τύπο ο οποίος κερδίσει, καθημερινά, το δικό του «στοίχημα» με την τιμιότητα του, κάτι το οποίο εξήγησε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας με απόλυτη σαφήνεια…

 

 

 

«Γεννήθηκα στις 17 Ιανουαρίου του έτους 1987 και ασχολήθηκα, για πρώτη φορά, με τον χώρο του αθλητισμού σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν ο θείος μου με πήγαινε στο γήπεδο να δούμε τους αγώνες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Παρακολουθούσα, τότε, με ιδιαίτερη προσοχή την τρομερή ομάδα του «Γηραιού» και δεν κρύβω πως αγάπησα τον συγκεκριμένο σύλλογο, λόγω της παρουσίας της τότε φουρνιάς παικτών (Χατζηπαναγής, Κωφίδης, Αδάμου, Καραϊσκος, κ.τ.λ).

Σε αντίθεση με τον θείο μου, οι γονείς μου δεν τρέφουν μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό. Ο πατέρας μου κατάγεται από το χωριό Γέροντας Καβάλας, η μητέρα μου από τη Μουσθένη Καβάλας, ενώ εγώ κατοικώ, εδώ και πολλά έτη, στην περιοχή του Γέροντα. Ασχολούμαι με την εγκατάσταση και τον καθαρισμό κλιματιστικών συσκευών, μαζί με τον μικρότερο σε ηλικία αδερφό μου, όπως και την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων. Στο παρελθόν, έχω εργαστεί στη γνωστή εταιρεία «Καρμποκάλ», συμβάλλοντας για την επεξεργασία πέτρας και σκόνης.

 

 

Επίσης, έχω εργαστεί σε κτήματα με καπνά, στο παρελθόν, έστω και αν τώρα δεν πράττω κάτι τέτοιο», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Γιώργου Καρυώτη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στην σχέση του με τον Μαίανδρο Γέροντα.

 

«Σε ηλικία 14 ετών, ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον Μαίανδρο Γέροντα και πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στο συγκεκριμένο σωματείο μέχρι το έτος 2011. Έκτοτε, τραυματίστηκα σοβαρά στο πόδι και συμμετείχε σε ορισμένες δραστηριότητες της ομάδας, αλλά με πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Όλα αυτά τα έτη, συνεργάστηκα με τους προπονητές, Μάνο Δρόσο, Τάσο Τάσου και Μιχάλη Σεμίζογλου, κερδίζοντας πλούσιες εμπειρίες από την παρουσία μου στο σωματείο από τη θέση του αριστερού αμυντικού.

Έκτοτε, συνέχισα να ασχολούμαι με το σωματείο, αλλά από το πόστο του παράγοντα του συλλόγου. Καλύτερες σεζόν γι’ εμένα ήταν η αγωνιστική περίοδος, 2012-2013, όταν η ομάδα μας κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Α2’ Ε.Π.Σ. Καβάλας και κατ’ επέκταση ανήλθε στον… μαραθώνιο της Α2 τοπικής κατηγορίας, καθοδηγούμενη από τον κόουτς, Μάνο Δρόσο, αλλά και η περίοδος, 2013-2014, όταν κερδίσαμε τον τίτλο στην Α2, αλλά δεν συμμετείχαμε στην 'Α κατηγορία για οικονομικούς λόγους. 

 

 

Την τελευταία τετραετία, ο σύλλογος μας συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, καθοδηγούμενους από πολύ καλούς προπονητές (Τσάκωνας και Καρακεϊσογλου), οι οποίοι έχουν βοηθήσει αρκετά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία έτη, ο Μαίανδρος Γέροντας καθοδηγείται από τον εξαιρετικό προπονητή, Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως να κοουτσάρει μια ομάδα, αλλά και πως να τη διατηρεί, συνεχώς, σ’ ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο.

Εν όψει της επόμενης σεζόν, η διοίκηση του σωματείου και ο εν λόγω προπονητής δεν έχουν συζητήσει, εκτενώς, το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους, αν και εμείς επιθυμούμε, διακαώς, την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Κάτι τέτοιο θα έχει γνωστοποιηθεί σε λίγο καιρό από σήμερα και αφού η διοίκηση του σωματείου συζητήσει, εκ’ νέου, με τον κ. Τσάκωνα το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, η διοίκηση του συλλόγου μας φροντίζει, πάντα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Μαίανδρο Γέροντα, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική ομάδα του χωριού μας και τη μεγάλη μας αγάπη. Τόσο εγώ, ο οποίος διατηρώ την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του σωματείου, όσο ο Πρόεδρος αυτού, Κώστας Κοντοστόλης,  μαζί με τα μέλη της διοίκησης (Γιάννης Πυργιώτης, λεγόμενος Τζόναθαν κ.α), εργαζόμαστε, καθημερινά, με ευλάβεια, προκειμένου να βοηθήσουμε τον σύλλογο να προοδεύσει σ’ όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε, στην συνέχεια, ο κ. Καρυώτης, ο οποίος αναφέρθηκε, ακολούθως, στην οργάνωση του Μαίανδρου Γέροντα σ’ όλα τα επίπεδα.

 

 

«Ο σύλλογος μας διέγραψε, φέτος, μια θετική πορεία στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, καταφέρνοντας να διατηρηθεί, με άνεση, στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Εν όψει της επόμενης σεζόν, η ομάδα μας θα επιδιώξει να διατηρηθεί με ευκολία στον ίδιο θεσμό και συνάμα να αναβαθμίζεται, διαρκώς, σ’ όλα τα επίπεδα. Ο Μαίανδρος Γέροντας διαθέτει αναπτυξιακές ομάδες, οι οποίες στελεχώνονται από 23, περίπου, νεαρούς παίκτες, οι οποίοι καθοδηγούνται από τον έμπειρο προπονητή, κ. Λεοτζάκο. Ο συγκεκριμένος κόουτς θητεύει για Τρίτη σεζόν στον σύλλογο μας, ενώ η εμπειρία του στους συλλόγους της Σκόντα Ξάνθης και του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, αποτελούν για τον ίδιο το «διαβατήριο» για μια «χρυσή» καριέρα στο μέλλον. Οι συνθήκες εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών όλων των τμημάτων μας είναι ευμενείς, ενώ θα γίνουν ακόμα καλύτερες όταν ολοκληρωθούν τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου στην περιοχή του Γέροντα Καβάλας.

 

 

Συγκεκριμένα, χρειάζεται να γίνουν έργα τα οποία αφορούν την επέκταση των χώρων των αποδυτηρίων του σωματείου, αλλά και ορισμένες εργασίες για την συντήρηση αυτών. Ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση, κάτι το οποίο φανερώνεται από το γεγονός πως τον χρησιμοποιεί ο Νέστος Χρυσούπολης, την τελευταία πενταετία, προκειμένου να προετοιμαστεί για την συμμετοχή του σε επίσημα Πρωταθλήματα.

Σε ό,τι αφορά τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας μας, στόχος μας είναι η προοδευτική πορεία του Μαίανδρου Γέροντα σ’ όλους τους τομείς με αργά και σταθερά βήματα! Δεν επιθυμούμε να κάνουμε το λεγόμενο «μπαμ» και μέσα σε μια σεζόν να ανέβουμε στην Α’ κατηγορία, όπως συνέβη στο παρελθόν με αρκετά σωματεία, τα οποία στην πορεία των χρόνων κατρακύλησαν στη Γ’ Ε.Π.Σ. Καβάλας ή εξαφανίστηκαν, εντελώς, από τον χάρτη του αθλητισμού. Αντίθετα, θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του Νομού μας όταν καταλάβουμε πως είμαστε απόλυτα έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

 

 

Βέβαια, στην προσπάθεια μας αυτή, έχουμε ένα μειονέκτημα σε σχέση με τις ομάδες οι οποίες εδρεύουν στο κέντρο της πόλης. Αυτό σχετίζεται με τον βαθμό ευκολίας στην συνεργασία μας με μερικούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προτιμούν να ενταχτούν στα ρόστερ των ομάδων του κέντρου της Καβάλας, προκειμένου να περιορίσουν όσο μπορούν τα έξοδα μετακίνησης. Παρ’ όλα αυτά, είναι μεγάλη τιμή για τον Μαίανδρο Γέροντα η παρουσία ορισμένων έξοχων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του, όπως του Δημήτρη Ράδου, ο οποίος έχει θητεύσει στον Βώλακα Δράμας, αλλά και στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με τη Δόξα Δράμας! Ο εν λόγω επιθετικός και αμυντικός, ανάλογα με την περίσταση κάθε αγώνα, στηρίζει, τα τελευταία έτη, την ομάδα μας, κάτι το οποίο έχει αναγνωριστεί από τους, περίπου, 350 μόνιμους κατοίκους του χωριού μας».

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr