Ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Νικολαΐδης, στο «gipedo.eu»!

 

Στην πλαγιά του Παγγαίου όρους, στην καρδιά των ορεινών οικισμών του Νομού Καβάλας, εκεί που δεσπίζει το κάστρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ιστορία γράφεται με τη λάμψη ενός αθλητικού…άσου… Με την ποδοσφαιρική ποιότητα που προσφέρει η μοναδική ομάδα από την περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας, η οποία διαθέτει, εδώ και μερικά χρόνια, το όνομα, Ένωση Παγγαίικου Δρυάδας…

Ένα όνομα, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα παλιό στον εν λόγω Νομό, κρατά, όμως, τις ρίζες του από το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο εκπροσωπείται στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας με τρόπο ξεχωριστό…

Κάτι τέτοιο συνέβη τη φετινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας κατέδειξε, εντός των αγωνιστικών χώρων, τη δική της κυριαρχία, έχοντας ως συνοδοιπόρο στην  προσπάθεια της γι’ αυτό τη «βασιλική μαεστρία»!

 

Τον προπονητή, Βασίλη Νικολαϊδη, ο οποίος γνωρίζει τον σύλλογο όσοι λίγοι και γι’ αυτό μίλησε στην ιστοσελίδα μας, προ ημερών, με τρόπο ιδιαίτερο για τον αθλητικό αυτόν σύλλογο ο οποίος είναι ο μοναδικός στο χωριό…

 «Η Ένωση Παγγαίικου Δρυάδας είναι ένας γνωστός σ’ εμένα σύλλογος, καθώς έχω εργαστεί σ’ αυτόν αρκετές φορές από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που με οδήγησαν, το περασμένο καλοκαίρι, στην απόφαση να επιστρέψω στην τεχνική ηγεσία του συγκεκριμένου σωματείου, το οποίο, μόλις, είχε επιστρέψει στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Καβάλας, υπό τις οηγίες του προπονητή, Γαβρίλου Καρφόπουλου. Πρωταρχικός μας στόχος, φέτος, ήταν η δημιουργίας μιας αξιόλογης ομάδας, η οποία σχηματίστηκε, το καλοκαίρι, δίχως τη δαπάνη αρκετών χρημάτων, όπως ορισμένα άλλα σωματείου της Β’ κατηγορίας. Δυστυχώς, όμως, η ομάδα μας συμμετείχε σ’ έναν δύσκολο όμιλο, με συνέπεια να μην μπορέσει να ανέλθει στην Α’ κατηγορία, παρά το ότι διεκδίκησε, σχεδόν, μέχρι τέλους τον συγκεκριμένο στόχο.

Ο σύλλογος μας υπέστη, κατά τη διάρκεια της χρονιάς μόνο τέσσερις ήττες, με συνέπεια να κατακτήσει την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, τερματίζοντας πίσω από τους Μ.Α. Ορφανίου, Αστέρα Φωλιάς και Κεραυνό Ελευθερών», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του Βασίλη Νικολαϊδη, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Το περασμένο καλοκαίρι, αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από το ρόστερ της ομάδας και παράλληλα το τμήμα μας καθυστέρησε να ενισχυθεί με νέους ποδοσφαιριστές. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν, φέτος, καλύτερη του αναμενόμενου, αφού λίγο έλειψε να συμμετάσχουμε στους αγώνες για τη φάση των «μπαράζ» ανόδου στην Α’ τοπική κατηγορία. Η 2η θέση στον συγκεκριμένο θεσμό χάθηκε ύστερα από την ήττα της ομάδας μας από τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα με σκορ 1-0, ωστόσο αυτό δε μειώνει τον βαθμό της αισιοδοξίας μας για τη ρότα του σωματείου μας.

Άλλωστε, εκτιμώ πως η φετινή ομάδα της Ένωσης Παγγαίικου Δρυάδας ήταν η καλύτερη που έχει εκπροσωπήσει τον σύλλογο την τελευταία δεκαετία! Γι’ αυτό τον λόγο, εν όψει της νέας σεζόν, θεωρώ πως ο σύλλογος μας μπορεί να κάνει το άλμα για την Α’ κατηγορία, αν ενισχυθεί με δύο ή τρεις έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Βασίλης Νικολαϊδης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στις συνθήκες εκγύμνασης του σωματείου και στην κατάσταση που επικρατεί στο φυτώριο του συλλόγου.

«Το σωματείο μας διαθέτει ομάδες υποδομής (Κ12 και Κ10), ενώ, λόγω της έλλειψης αναπτυξιακών τμημάτων από τα γειτονικά σωματεία (Μ.Α. Αντιφιλίππων και Α.Σ. Παγγαίο), ο σύλλογος μας μπορέι να προσλάβει έναν, ακόμα, προπονητή για την ανάπτυξη των συγκροτημάτων υποδομής. Άλλωστε, στο κάτω μέρος του γηπέδου, υπάρχει μια μεγάλη έκταση με διαστάσεις μισού, περίπου, γηπέδου, στην οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για την εκγύμναση των αναπτυξιακών μας τμημάτων. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, ώστε η Ένωση Παγγαίικου Δρυάδας να αναβαθμιστεί περισσότερο στον αθλητικό χώρο».

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr