Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Φωκάς, στο «gipedo.eu»!

 

Η πιο κρίσιμη ημέρα της σεζόν για τον Αίαντα Παναγίας είναι γεγονός και το μυαλό όλων των στελεχών του συλλόγου στρέφεται μόνο σ’ αυτό το Σάββατο… Το απόγευμα της 11ης Μαΐου το ανδρικό τμήμα του εν λόγω σωματείου θα κληθεί να αποδείξει πως η πτώση στη Γ’ κατηγορία δεν ταιριάζει στον αθλητικό του βίο, παρά το ότι ο στόχος αυτός δεν είναι πολύ εφικτός…

Τι λέει, όμως, γι’ όλα αυτά ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Φωκάς, ο οποίος καθοδηγεί τον Αίαντα Παναγίας στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας την τελευταία διετία; Η ιστοσελίδα μας παρέθεσε, προ ημερών, τον λόγο στον κόουτς αυτόν και εκείνος μας μίλησε με τρόπο ξεχωριστό και «στυλ» αφοπλιστικό…

 

 

«Την αγωνιστική περίοδο, 2016-2017, η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου του Αίαντα Παναγίας, καθοδηγήθηκε, διαδοχικά, από τους προπονητές, Τέλμαν Παπαδόπουλο και Σωκράτη Κεσαπίδη. Την επόμενη, όμως, διετία, η ομάδα μας, η οποία μετέχει όλα αυτά τα έτη στη Β’ κατηγορία, κοουτσάρεται απ’ εμένα.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η ομάδα μας υποβιβάστηκε, μεν, στον…μαραθώνιο της Γ’ τοπική κατηγορίας, αλλά έδωσε το παρών στη Β’ κατηγορία, λόγω της αναδιάρθρωσης των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

Τη φετινή σεζόν, η ομάδα μας πάλεψε και συνεχίζει να αγωνίζεται με σκοπό την σωτηρία της, με την ελπίδα να πετύχει τον σκοπό της. Το Σάββατο 11 Μαΐου, ο Αίας Παναγίας θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Χρυσοχωρίου Καβάλας τον Ατρόμητο Ακροβουνίου, στα πλαίσια των αγώνων «μπαράζ» καθόδου, ευελπιστώντας να κερδίσει τον αντίπαλο του με διαφορά μεγαλύτερη των δύο τερμάτων.

 

 

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ή το συγκρότημα μας επικρατήσει του αντιπάλου του με σκορ 3-2, τότε θα διατηρηθεί στον…μαραθώνιο της Β’ κατηγορίας. Εγώ είμαι αισιόδοξος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου, παρά το ότι η ομάδα μας θα κληθεί να παρουσιαστεί στο γήπεδο του Χρυσοχωρίου δίχως την παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών της. Ο λόγος για τον επιθετικό, Γιώργο Αλμπάνη, ο οποίος βρίσκεται στην Σουηδία, αυτό το χρονικό διάστημα, τον μέσο, Νίκο Γυριχίδη, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και τον τραυματία, Άγγελο Γεωργαλά (μέσος). Επίσης, απών από την σαββατιάτικη μάχη θα είναι ο τραυματίας, Παύλος Κωστίδης (μέσος), ο μέσος, Βασίλης Μπόσκος, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και οι αδερφοί, Γιάννης και Βασίλης Ζυμάρης (μέσος και αριστερός αμυντικός αντίστοιχα).

 

 

 

 

Αντίθετα, στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας έχει επιστρέψει ο μέσος και επιθετικός, Νίκος Καλπακίδης, όπως και ο μέσος, Χρήστος Δουλγέρογλου. Ακόμα, το παρών στο παιχνίδι θα δώσει και ο πάλαι ποτέ παίκτης των ομάδων υποδομής της Σκόντα Ξάνθης, Μανώλης Κοντάκης (επιθετικός)», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Δημήτρη Φωκά, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

«Ο Αίας Παναγίας έχει, φέτος, μπλέξει στη διαδικασία των αγώνων «μπαράζ» καθόδου, δίχως να το αξίζει! Η ομάδα μας είχε, φέτος, τη δυνατότητα να τερματίσει ακόμα και στην 5η θέση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δυστυχώς, ο Αίας Παναγίας στερήθηκε, κατά τη διάρκεια της σεζόν, την συμμετοχή αρκετών παικτών στα επίσημα ματς της ομάδας, για διαφορετικούς λόγους, ενώ η καλοκαιρινή προετοιμασία του σωματείου ξεκίνησε χωρίς την παρουσία αρκετών παικτών, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη στην τιμιότητα, την αγάπη και τη διάθεση την οπία δείχνουν τα στελέχη του γι’ αυτόν. Σημαντικός, βέβαια, παράγοντας για τη διατήρηση του Αίαντα Παναγίας στον αθλητικό χάρτη αποτελεί η παρουσία του ιθύνοντα του σωματείου μας, Χρυσάφη Χρυσάφη, ο οποίος μοχθεί, διαχρονικά, για την προοδευτική πορεία του σωματείου σ’ όλα τα επίπεδα. Απώτερος στόχος μας είναι η συγκρότηση της ομάδας με όσο το δυνατόν περισσότερους γηγενείς αθλητές, αλλά και η σύσταση των αναπτυξιακών ομάδων στον τόπο μας. Κάτι το οποίο αποτελεί βασικό εχέγγυο για την άρτια λειτουργίας ενός σωματείου».

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr