Ο Βαγγέλης Καρασάββας στο «gipedo.eu»!

 

Η χρονιά του 1967 πρόσφερε στη Βόρεια Ελλάδα μια ξεχωριστή αθλητική δροσιά, με την παρουσία ενός ανθρώπου, ο οποίος έμελλε να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του με έργα απλά και περίφημα…

Ήταν η γέννηση του διάσημου στελέχους του αθλητισμού, Βαγγέλη Καρασάββα, ενός ανθρώπου «βέρου» Δραμινού, πρεσβευτή του πολιτισμού και λάτρη του είδους του ιδανικού.

Περίπου μισό αιώνα μετά, ο κόσμος έχει μάθει να επεφημεί τον ίδιο θερμά, επιβραβεύοντας τον με τον τίτλο του καταξιωμένου, πλέον, προπονητή ετών πενήντα (5), ο οποίος διέπρεψε στον χώρο ως τερματοφύλακας τις δεκαετίες του 80’ και του 90’!

Εν έτη 2018, ο πρώην «πορτιέρο» ο δυναμικός εμφανίζεται στη ζωή μας σαν το πιο όμορφο δειλινό, διαμένοντας στην περιοχή του Καλαμπακίου Δράμας και αποτελώντας τη ζωντανή ιστορία της ιστορικής ομάδας, Δόξας Δράμας.

 

 

Αυτής που του επέτρεψε στο παρελθόν να εξελιχθεί σε «μαυραετός φτερωτός», ώστε, σήμερα, να γράφει τη δική του ιστορία με «χρυσό» μελάνι, όπως οι πρόσφυγες όταν έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία και τη Μικρά Ασία, μετά την συνθήκη της Λωζάννης.

Μια ιστορία ζωής για τον δικό μας, Βαγγέλη Καρασάββα, ο οποίος συνεργάζεται, πλέον, με τον ΠΑΟΚ Καβάλας και μιλάει στην ιστοσελίδα μας για τη δική του πορεία στην Ελλάδα…

 

«Γνωρίζομαι με τον κ. Νίκο Καραμπιμπέρη αρκετό καιρό, ενώ την περασμένη σεζόν συνεργαστήκαμε, άψογα, στον Ηρακλή Καβάλας. Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, ο Νίκος, ως υπεύθυνος των ομάδων υποδομής του συλλόγου, με κάλεσε να αναλάβω την εκγύμναση των τερματοφυλάκων των ομάδων υποδομής του ΠΑΟΚ Καβάλας και εγώ δεν αρνήθηκα κάτι τέτοιο», είπε, αρχικά, στο «gipedo.eu» για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Γεννήθηκα το έτος 1967, κατάγομαι από την πόλη της Δράμας, από την οποία, μάλιστα, είχε αφετηρία η αθλητική μου καριέρα. Στον ιστορικό σύλλογο της Δόξας Δράμας συνεργάστηκα με τους αδερφούς, Λουκανίδη, αλλά και με τους Νίκο Αλέφαντο, Τάκη Σάμογλου και Γκερντ Πρόκοπ. Μάλιστα, ο αείμνηστος, Γκερντ Πρόκοπ, ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος με προώθησε στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Δόξας Δράμας, στην οποία βρισκόταν, ήδη, ο Γιώργος Δαύκος. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στη Δόξα Δράμας μέχρι το έτος 1989, ενώ στην συνέχεια εντάχτηκα στο ρόστερ του Εθνικού Πειραιώς, προκειμένου να αντικαταστήσω τον «πορτιέρο», Γιώργο Δοξάκη. Στον συγκεκριμένο σύλλογο αγωνίστηκα από το έτος 1990 μέχρι το έτος 1995, έχοντας ως προπονητές τον αείμνηστο, Γιάννη Κυράστα, αλλά και τους Μίροσλαβ Στάροβλαχ, κ. Χάουανρτ, κ. Τσαγκαλίδη, Γιάτσεκ Γκμοχ, τον αείμνηστο, Βάλτερ Σκότσικ,τον κ. Θεοφάνους, αλλά και τον αείμνηστο, Γιάννη Παθιακάκη.

 

Στην συνέχεια, μετακινήθηκα στην Παναχαϊκή έχοντας ως προπονητή τον Χρήστο Αρχοντίδη, αλλά και τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατά τη διάρκεια της καλύτερης σεζόν στην καριέρα μου. Ακολούθως, συνεργάστηκα με τον Σταύρο Διαμαντόπουλο στην ίδια ομάδα.

Στην συνέχεια αγωνίστηκα στην Προοδευτική Νεολαία, έχοντας ως προπονητές τους κ. Καρούλια, Αλέφαντο και Κοούζελα.

 

 

Εν συνεχεία, πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Πανσεραίκό για χρονικό διάστημα ενάμιση έτους, συνεργαζόμενος με τους προπονητές, Μάκη Κατσαβάκη και Χρήστο Αρχοντίδη, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ακολούθως, μετακινήθηκα στην Προσοτσάνη, η οποία μετείχε, τότε, στα Πρωταθλήματα της Δ’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας ως κόουτς τον Γιώργο Λάλα. Στην συνέχεια, αγωνίστηκα στον Πανδραμαϊκό, έχοντας ως κόουτς τον κ. Στάμογλου, εν συνεχεία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Άρη Φωτολίβου, έχοντας ως κόουτς τον Μούλη Γρηγοριάδη, αλλά και στον Αστέρα Κουδουνίων,έχοντας ως προπονητή τον Γιώργο Περσιανλή. Στην συνέχεια, συνεργάστηκα με τον Θωμά Ματρακούκα στον Αστέρα Καλλιφύτου και ακολούθως σταμάτησα το ποδόσφαιρο, προκειμένου να ασχοληθώ με τον χώρο της προπονητικής», είπε, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας ο πατέρας δύο αγοριών (Θανάσης και Νικόλας), οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τα αθλήματα του στίβου και του ποδοσφαίρου, αντίστοιχα, στα σωματεία του Καλαμπακίου Δράμας.

 

Ακολούθως, ο Βαγγέλης Καρασάββας, προέβη σε ειδική μνεία σε μερικούς καθηγητές Φυσικής Αγωγής με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που δέχθηκε κάποτε από τους παράγοντες μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας.

 

«Καλύτερος προπονητής στα χρόνια στα οποία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου ως τερματοφύλακας ήταν ο Κερντ Χάουαρντ. Καλύτερη σεζόν γι’ εμένα ήταν η χρονιά στην οποία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στην Παναχαϊκή, έχοντας υπογράψει ένα καλό συμβόλαιο συνεργασίας με τα στελέχη του συγκεκριμένου σωματείου.

 

 

Το έτος 1996 έφτασα μια…ανάσα από την ένταξη μου στο ρόστερ της Α.Ε.Κ. Αθηνών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

 

Πρότυπα μου στα παιδικά μου έτη ήταν ο Ρώσος τερματοφύλακας, Ντασάεφ, ο Ιταλός, Ζένγκα και ο Έλληνας, Σαργκάνης.  

Επίσης, ο μεγάλος μου αδερφός, Σταύρος Καρασάββας, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας τις δεκαετίες του 70’ και του 80’, γεγονός το οποίο με επηρέασε, τότε, στην απόφαση μου να ασχοληθώ με τον αθλητισμό».

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr