Ο Δημήτρης Τσουμάκης στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Το καράβι από τη Μικρά Ασία χάθηκε στα βάθη της μακεδονικής γοητείας! Το μεγάλο ταξίδι την περίοδο της τουρκοκρατίας είχε άγκυρα έναν τόπο στον οποίο ξεχωρίζει η «αργοναυτική» μαγεία, γι’ αυτό, άλλωστε, η τεράστια αυτή διαδρομή άξιζε τον κόπο για την ελληνική παροικία…

Μέλος αυτής της ομάδας της ταπεινής ήταν ο παππούς, Τσουμάκης, ο οποίος γεννήθηκε, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής, στο βαπόρι το οποίο έπλεε με προορισμό μια πανέμορφη πόλη μακεδονική, η οποία έμελλε, εν τέλει, να αποτελέσει την πατρίδα του την προσφυγική…  

 

 

Έναν τόπο ιδιόμορφο, έξοχο και ιστορικό, στον οποίο έχουν μεγαλώσει αρκετοί απόγονοι του, με ήθος εξαιρετικό και έργο προοδευτικό…

Τρανό παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος αποτελεί τη μαρτυρία πως, τελικά, άξιζε ο κόπος είναι του Πανιωνίου Ξεριά ο Νάτσο Σκόκο… Ο 22χρονος, Δημήτρης Τσουμάκης, γιος μιας αξιοσέβαστης κυρίας από την Κρήνη Καβάλας, κάτοικος του χωριού, Ξεριάς Καβάλας και ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ Αθηνών, η οποία αποτελεί μια κραταιά δύναμη στην Ελλάδα… Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ καιρού, με τον νεαρό διοικητικό παράγοντα του Πανιωνίου Ξεριά Καβάλας και εκείνος μας μίλησε για τη δική του πορεία στον αθλητισμό και τη ζωή με λόγια άξια και…άλλα…

 

 

 

 

 

 

«Εγώ διατηρώ τη θέση του υπεύθυνου στελέχους στο αθλητικό σωματείο, Πανιώνιος Ξεριάς. Είμαι 21 ετώ και από την ηλικία των 14 χρόνων ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκα στον Πανιώνιο Ξεριά ως τερματοφύλακας για μερικά έτη, ενώ από την ηλικία των 18 ετών και έπειτα αποτελώ μέλος της διοίκησης του σωματείου από τον Νομό Καβάλας. Αυτό το χρονικό διάστημα διατηρώ τη θέση του Αντιπροέδρου στον Πανιώνιο Ξεριά, ενώ στο παρελθόν υπηρέτησα τον σύλλογο από τη θέση του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων.

 

 

 

Πρόεδρος του συλλόγου μας είναι ο Γιάννης Μαρκάκης, ο οποίος εργάζεται, σοβαρά, στο συγκεκριμένο σωματείο, με την ευχή να το βλέπει να προοδεύει, συνεχώς, στον αθλητικό χάρτη. Εγώ, πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες, προκειμένου να εξασφαλίσω τα προς το ζην!

 

 

Ο αδερφός μου, Παύλος Τσουμάκης, στηρίζει τον Πανιώνιο Ξεριά από τη θέση του Γενικού Αρχηγού, ενώ οι άλλοι δύο αδερφοί μου δεν ασχολούνται, ενεργά, με τον αθλητισμό», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μας ο Δημήτρης Τσουμάκης, για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Όταν εισήλθα στον χώρο του αθλητισμού συνεργάστηκα με τον προπονητή, Γιώργο Μπανίδη, επί σειρά τριών ετών. Εκείνη την εποχή, ο Πανιώνιος Ξεριάς πρωταγωνιστούσε στο Πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣ Καβάλας και λίγο έλειψε να ανέλθει στη Β’ τοπική κατηγορία. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, αφού τότε προέκυψε η αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων, με συνέπεια να διατηρηθεί η ομάδα στη Γ’ κατηγορία.

 

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο απολογισμός μου στον Πανιώνιο Ξεριά με την ιδιότητα του αθλητή αναφέρει την επίτευξη μιας ανόδου με την ομάδα στη Β’ κατηγορία και μια πτώση στη Γ’ ΕΠΣ Καβάλας. Την περσινή σεζόν, η ομάδα μας ανήλθε, εκ’ νεου, στη Β’ ΕΠΣ Καβάλας, αλλά εγώ είχα σταματήσει να προσφερω τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο ως αθλητής», πρόσθεσε ο κ. Τσουμάκης, για να συμπληρώσει στην συνέχεια.

 

Τη φετινή σεζόν, ο Πανιώνιος Ξεριάς συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, με την ευχή να διαγράψει αξιόλογη πορεία στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Φέτος, τα στελέχη του σωματείου μας δημιούργησαν πιο ισχυρό σύνολο από το αντίστοιχο της περσινής σεζόν, στοχεύοντας στην κατάκτηση μιας εκ’ των πέντε πρώτων θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ τοπικής κατηγορίας.

 

 

Προπονητής της ομάδας μας είναι ο Λεωνίδας Πετρίδης, ο οποίος εργάζεται με πλήρη αφοσίωση και απόλυτη οργάνωση για την προοδευτική πορεία του σωματείου σ’ όλα τα επίπεδα. Θεωρώ, λοιπόν, πως ο Λεωνίδας Πετρίδης, είναι ο ιδανικότερος κόουτς για τον Πανιώνιο Ξεριά, αν και εγώ έχω ανδρώθηκα, ποδοσφαιρικά, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Κώστα Μπανίδη».   

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr