Ο Τάσος Κουντουρίδης στο «gipedo.eu»!

 

Η ζωή του κυλάει τόσο γρήγορα όσο τα νερά του Ρήνου στη Μεγάλη Γερμανία την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η καρδιά του «εγκλωβίστηκε» στα δεσμά δύο θηλυκών μορφών και ο παλμός αυτής χτυπά, δυνατά, για δύο άλλες μεγάλες αγάπες. Τον τεράστιο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, τη δεκαετία του 70’ με «αφέντη» τον Γιώργο Κούδα και τον Ατρόμητο Λεκάνης, τον οποίο υπηρετεί, διαχρονικά, από διαφορετικά πόστα, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή της ιδιαίτερης πατρίδας του…

 

 

Του τόπου στον οποίο γεννήθηκε μυρίζοντας από την…κούνια το προσφυγικό άρωμα των Πόντιων προγόνων του, της περιοχής στην οποία γράφει, ακόμα, τη δική του ιστορία, στη Λεκάνη της δικής του αγκαλιάς, στην οποία έχει στοιβάξει ένα σωρό αναμνήσεις…

 

Στιγμές οι οποίες θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο, εμπειρίες ζωής, οι οποίες τον βοήθησαν να δημιουργήσει το δικό του «βασίλειο» στην περιοχή Κλάτεμπαρκ της Γερμανίας, μιμούμενος τον ηγέτη Καρλομάγνο την εποχή των Φράγκων και διαμορφώνοντας τη δική του «συνθήκη», όπως ο Βέρντεν στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, λίγο μετά τον Μεσαίωνα…

 

 

Αυτός, λοιπόν, είναι ο Μακεδόνας, Αναστάσιος Κουντουρίδης, ο οποίος διαμένει, πλέον, στην Σταυρούπολη Ξάνθης, αλλά ασχολείται, καθημερινά, με τον Ατρόμητο Λεκάνης, συμβάλλοντας στην προοδευτική εξέλιξη του σωματείου σ’ όλα τα επίπεδα. Ενός σωματείου το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του, για την οποία μίλησε, προ ημερών, ο ίδιος, μέσω του «gipedo.eu».

  

 

«Εγώ γεννήθηκα το έτος 1969 στην περιοχή της Λεκάνης Καβάλας, αλλά είμαι γόνος μιας οικογένειας προσφύγων. Οι πρόγονοι μου κατάγονταν από τον Πόντο και το 1928 κατέφθασαν στη Λεκάνη, προκειμένου να εργαστούν ως αγρότες. Εγώ, όμως, ασχολούμαι με θερμο-υδραυλικά συστήματα (εγκαταστάσεις καλοριφέρ κ.τ.λ) στον τόπο μου από το 1996 και έκτοτε όταν, δηλαδή, επέστρεψα από τη χώρα της Γερμανίας», είπε, αρχικά, ο κ. Κουντουρίδης, στην ιστοσελίδα μας για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Σε ηλικία 21 ετών αποφάσισα να στρατευτώ για 14, συνολικά, μήνες, λόγω του ότι ήμουν, ήδη, παντρεμένος, υπηρετώντας τη θητεία μου στο πυροβολικό σώμα της Θήβας και εν συνεχεία στην στρατιωτική μονάδα της Αλεξανδρούπολης. Έπειτα από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας μετανάστευσα στην πόλη, Κλάτεμπαρκ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Κολωνία και τη Φρανκφούρτη και αριθμούσε, τότε, 12.000 μόνιμους κατοίκους. Στον συγκεκριμένο τόπο εργάστηκα ως οδηγός σε εταιρεία με κάβα ποτών από το 1990 μέχρι το 1996, ενώ η πρώτη γυναίκα μου εργαζόταν, τότε, σε κάποιο Νοσοκομείο της περιοχής Μανχάιμ.

 

 

Το έτος 1996, όμως, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων υγείας τα οποία αντιμετώπιζαν, τότε, οι γονείς μου και από τότε διαμένω στη χώρα μας, αλλά όχι στην περιοχή της Λεκάνης. Αυτό συμβαίνει επειδή πριν εννέα (9) έτη παντρεύτηκα για δεύτερη φορά στη ζωή μου και αποφάσισα να μείνω μαζί με την σύζυγο μου στην Σταυρούπολη Ξάνθης, η οποία βρίσκεται, περίπου, 20χλμ μακριά από τη Λεκάνη», συνέχισε ο κ. Κουντουρίδης για να αναφερθεί, ακολούθως, στην σχέση του με τον Ατρόμητο Λεκάνης.

 

 

«Ο Ατρόμητος Λεκάνης είναι για εμένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στην συγκεκριμένη ομάδα με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή τη δεκαετία του 80’, βοηθώντας την ομάδα από τη θέση του αμυντικού στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Η πορεία μου στον συγκεκριμένο σύλλογο επί σειρά πέντε ετών μου πρόσφερε πολλές εμπειρίες, με γέμισε με αγάπη και διάθεση να ασχοληθώ, ξανά, με την ομάδα το 1996, όταν, δηλαδή, επέστρεψα από τη χώρα της Γερμανίας.

 

 

Συγκεκριμένα, από το 1996 μέχρι το 2001 υπηρέτησα την ομάδα με την ιδιότητα του παράγοντα, ενώ στην συνέχεια ο σύλλογος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Η ομάδα μας συστάθηκε, ξανά, το έτος 2015, ύστερα από πρωτοβουλία του Γιώργου Βεζυρίδη και την αρωγή ορισμένων, ακόμα, κατοίκων του χωριού μας, με κίνητρο, φυσικά, την αγάπη μας για τον σύλλογο. Η ομάδα μας ανήλθε, σύντομα, στη Β’ ΕΠΣ Καβάλας από τη Γ’ τοπική κατηγορία, στην οποία συμμετέχει, φέτος, με την ελπίδα διαγράψει αξιόλογη πορεία στην αντίστοιχη διοργάνωση. Ο Ατρόμητος Λεκάνης αποτελεί για όλους μας μια καλή οικογένεια, ωστόσο δεν έχουμε τη βοήθεια του Δήμου Νέστου, προκειμένου να οδηγήσουμε τον σύλλογο μας στην Α’ τοπική κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, οι, περίπου, 320, μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα περήφανοι για την πρόοδο του συλλόγου μας, ο οποίος διαθέτει και αναπτυξιακό τμήμα».  

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr