Ο Ηλίας Μιχελίδης στο «gipedo.eu»!

 

 

Μια πόλη, μια αγάπη, πολλές ομάδες… Ένα παιδικό χόμπι, το οποίο μετατράπηκε, εν τέλει, σε επάγγελμα, ένας μαγευτικός τόπος, τον οποίο γνωρίζει καλύτερα και από τον εαυτό του και ένα άθλημα, το οποίο μέλλει να είναι όλη του η ζωή, επιτρέποντας του να ξεχνάει ακόμα και την πικρία που αισθάνεται για την απώλεια της πολυαγαπημένης του μητέρας, πριν μερικούς μήνες…

 

 

Ο παραπάνω πρόλογος ανήκει φυσικά στον Ηλία Μιχελίδη, ο οποίος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες του Νομού Καβάλας, αλλά και ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους του χώρου μας… Ικανός, έμπειρος, δημιουργός, μαχητικός, μα πάνω απ’ όλα φιλότιμος και τίμιος στη δουλειά του, η οποία δεν είναι άλλη από την εκμάθηση και την ανάδειξη του ποδοσφαιρικού ταλέντου κάθε αθλητή…

 

 

Το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ καιρού, με τον, μέχρι πρότινος, προπονητή των αναπτυξιακών ομάδων του Νέστου Χρυσούπολης και εκείνος σκιαγράφησε τη δική του διαδρομή στον αγαπημένο του χώρο. Αυτήν που του επιτρέπει να αγναντεύει τη θάλασσα και το βουνό του Νομού Καβάλας από περίοπτη θέση, όπως κοίταζε όταν εκπροσωπούσε το καμάρι της πανέμορφης πόλης, Α.Ο. Καβάλας, με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή.

 

«Η αθλητική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Νέστο Χρυσούολης, στον οποίο συνεργάστηκα με τον αείμνηστο προπονητή, Σαράντο Μανάκα, ο οποίος καταγόταν από την πόλη της Κομοτηνής. Εν συνεχεία, συνεργάστηκα με τους προπονητές, Θανάση Μανιό και Γιώργο Αβενίδη, ενώ διέγραψα θετική πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου ως αριστερός μέσος.

 

 

Έπειτα από την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής μου καριέρας στον Νέστο Χρυσούπολης, εντάχθηκα στο ρόστερ του Α.Ο. Καβάλας, έχοντας ως κόουτς τον Γιώργο Παράσχο, υπό τις οδηγίες του οποίου η ομάδα ανήλθε στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το καλοκαίρι του έτους, 1996», είπε, αρχικά, μέσω της ιστοσελίδας μας ο Ηλίας Μιχελίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια.

«Έπειτα από τη θητεία μου στον Α.Ο. Καβάλας στρατεύτηκα στην αντίστοιχη μονάδα της Θήβας, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκα στο στρατόπεδο της Ελευθερούπολης. Ακολούθως, τα στελέχη του Α.Ο. Καβάλας με παραχώρησαν στη Δόξα Βύρωνα, υπό τη μορφή δανεισμού, έχοντας ως προπονητές τον Πάρη Μείδάνη, τον αείμνηστο, Γκερτ Πρόκοπ και τον Νίκο Πια.

 

 

Στην συνέχεια, επέστρεψα στον Α.Ο. Καβάλας, στον οποίο πρόσφερα τις υπηρεσίες μου για 2,5, συνολικά, έτη, συνεργαζόμενος με τους προπονητές, Βαγγέλη Βλάχο, Κώστα Ιωσηφίδη, Νίκο Γκουλή και Μιχάλη Φιλίππου.

Ακολούθησε η εξάμηνη θητεία μου στην ομάδα των Τρικάλων, υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή και εν συνεχεία η μονοετής προσφορά μου στον Εθνικό Αστέρα, υπό τις οδηγίες των κόουτς, Νίκου Αλέφαντου και Σπύρου Λιβαθηνού.  

 

 

Έπειτα, εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια της Θύελλας Πατρών, η οποία συμμετείχε, τότε, στον… μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, συνοδεύοντας, μάλιστα, την παρουσία μου με την άνοδο της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ακολούθησε η προσφορά μου στη Δόξα Δράμας, έχοντας ως προπονητή τον Κώστα Παπαδόπουλο, στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής, συνεργαζόμενος, μάλιστα, με εξαιρετικούς αθλητές, όπως οι Άντζας, Μαχαιρίδης, Αθανασιάδης, Παπανδρέου, ταυτίζοντας το΄όνομα μου με την άνοδο του τμήματος στη Β’ Εθνική, υπό τις οδηγίες του κόουτς, Πέτρου Μίχου.

 

 

Στην συνέχεια συνεργάστηκα με τα στελέχη του Πανηλειακού, έχοντας ως κόουτς τον κ. Ίλιτις για έξι μήνες, ενώ μετά εντάχτηκα στο ρόστερ του Λεωνιδείου, συνεργαζόμενους με τον προπονητή, κ. Μαγκαφίνη. Ακολούθησε η θητεία μου στο Πολύκαστρο Κιλκίς, το οποίο συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, έπειτα αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ο οποίος μετείχε, τότε, στη Δ’ Εθνική, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μαγκαφίνη, ενώ στην συνέχεια πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Νέστο Χρυσούπολης, με τον οποίο πανηγύρισα την άνοδο στη Δ’ Εθνική, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Τάσου Τσαπανίδη.

 

 

 

Στην συνέχεια, εντάχτηκα στην αθλητική οικογένεια της Αναγέννησης Λιμεναρίων, η οποία μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας, αναλμβάνοντας τον διπλό ρόλο του παίκτη και του προπονητή στον σύλλογο από τον οποίο ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα», πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Μιχελίδης για να αναφερθεί στο υπόλοιπο της προπονητικής του καριέρας μέχρι σήμερα.

«Ο Π.Ο. Κεραμωτή ήταν ο επόμενος… σταθμός στην καριέρα μου, ο οποίος μετείχε, τότε, στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας, η Θράκη Γραβούνας, ο Ναζιανζός Νέας Καρβάλης και ο Εθνικός Καρυάς ήταν οι επόμενες ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα στο Πρωτάθλημα της Β’  και Α’ τοπικής κατηγορίας, όπως και οι ομάδες υποδομής του Νέστου Χρυσούπολης στην συνέχεια, τις οποίες προπονώ ακόμα!

 

 

Καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου στον χώρο του αθλητισμού ήταν η μεταγραφή μου στον Α.Ο. Καβάλας, ενώ καλύτεροι προπονητές γι’ εμένα ήταν ο αείμνηστος, Γκερτ Πρόκοπ και ο Γιώργος Παράσχος.

Δε σας κρύβω πως συμπαθώ τον Ολυμπιακό Πειραιώς, από μικρή ηλικία, πως θαύμαζα τον Ζιοβάνι και πως δε θα ξεχάσω ποτέ τον πάλαι ποτέ παίκτη του Ολυμπιακού, Ισάακ Μουστακίδη, με τον οποίο αγωνίστηκα ως αντίπαλος όταν αυτός υπήρξε μέλος της Δόξας Δράμας και εγώ του Α.Ο. Καβάλας. Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό μου έχει προσφέρει πλούσιες εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις. Άλλωστε, από την ηλικία των επτά ετών, όταν και έχασα τον πατέρα μου, ο οποίος εργαζόταν στο λατομείο Καβάλας, μέχρι σήμερα, έχω διαγράψει την καριέρα την οποία επιθυμούσα στο σπορ της καρδιάς μου».

 

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr