Ο Γιάννης Κοπανάκης στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Το «φως» του Φώτη μεταδόθηκε στον γιο του, Γιάννη, η ‘τρίαινα’ του Ποσειδώνα, κατέληξε στα χέρια του Μπρίγκελ της Καβάλας, ενώ εκείνος απολαμβάνει τον χώρο του αθλητισμού όπως ο μισός πλανήτης τον αείμνηστο, Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος αποτελεί το παιδικό του είδωλο…

Ο λόγος για ποιον, άλλον φυσικά, από τον Γιάννη Κοπανάκη, ο οποίος τηρεί την παράδοση η οποία αναφέρει πως «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», συνεχίζοντας με επιτυχία το έργο του μακαρίτη πατέρα του, Φώτη…

 

 

Ο νυν προπονητής του Ατρομήτου Χαλκερού, ο πατέρας του φέρελπι ποδοσφαιριστή του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης, Γιώργου, αλλά και της σοφής, Μαρίας, η οποία διαγράφει καριέρα ως οδοντίατρος, έχει ταυτίσει τη ζωή του με τον αθλητισμό για τον οποίο μας μίλησε, προ καιρού, αναλύωντας, πλήρως, την καριέρα του μέχρι σήμερα… Ιδού, λοιπόν, το «ταξίδι» του Γιάννη Κοπανάκη, δια στόματος, του ίδιου, λίγες ημέρες πριν δύσει το έτος, 2017….  

 

«Η καριέρα μου στον αθλητικό χώρο είχε αφετηρία την Ασπίδα Πολυστύλου σε ό,τι αφορά το σπορ του ποδοσφαίρου και τον Α.Ο. Καβάλας όσον αφορά στο άθλημα του στίβου.

 

 

Μάλιστα, στον χώρο του στίβου είχα σημειώσει σημαντικές επιτυχίες με κυριότερη την κατάκτηση της 2ης θέσης σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 400 μέτρων, έχοντας ως προπονητή τον Αιμίλιο Χαδόλια. Επίσης, είναι τιμή μου το γεγονός πως συμμετείχα στην ομάδα κλασικού αθλητισμού του Α.Ο. Καβάλας, η οποία αποτελούταν από 17 άτομα και έχει αναδείξει 16 Πρωταθλητές Ελλάδας», είπε, αρχικά, ο κ. Κοπανάκης, για να αναφερθεί στην συνέχεια, εκτενώς, στην καριέρα του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

 

«Το έτος 1988 εντάχτηκα στην αθλητική οικογένεια της Ασπίδας Πολυστύλου, λόγω του ότι στην συγκεκριμένη έπαιζαν οι φίλοι μου, έχοντας ως προπονητές τους κ. Αραμπατζή και Πριονίδη. Τότε, η Ασπίς Πολυστύλου συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας, εγώ παρέμεινα στον σύλλογο δύο έτη και εν συνεχεία κλήθηκα να υπηρετήσω την στριατιωτική μου θητεία. Εντάχτηκα την στρατιωτική μονάδα του Ασπροπύργου στο σώμα των Αλεξιπτωτιστών και απολύθηκα από τα στρατιωτικά μου καθήκοντα το έτος, 1990.

Εν συνεχεία, αποφάσισα να συνεργαστώ με την ομάδα των Λιπασμάτων, έχοντας ως προπονητή τον κ. Σταύρο Ιωάννου, λαμβάνοντας, μάλιστα, τον τίτλο του αρχηγού στον εν λόγω σύλλογο.

 

 

Ακολούθως, εντάχτηκα στην αθλητική οικογένεια του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης, έχοντας ως προπονητές τους κ. Χαραλαμπίδη και Ρούλη Παπαδόπουλο, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκα στον Άρη Καβάλας για δύο έτη και στην Α.Ε Πιερέων για δύο, ακόμα, χρόνια. Συνεργάστηκα με τον προπονητή, Τάσο Κουτράκη, στον Άρη Καβάλας και με τον Θέμη Τολμίδη, ο οποίος διατηρούσε, τότε, τη θέση του Προεδρου, ενώ χρησιμοποιούμουν, κυρίως, στη θέση του αριστερού αμυντικού», ανέφερε στην συνέχεια ο γεννηθής στις 26 Απριλίου του έτους, 1969, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Θυμάμαι πως πολλοί με αποκαλούσαν, Μπρίγκελ, εκείνη την εποχή, λόγω του ότι το στυλ μου ως ποδοσφαιριστής έμοια ζε αρκετά με το αντίστοιχο του Γερμανού τέως «άσου» της αντίστοιχης Εθνικής ομάδας. Εγώ φρόντιζα, συνεχώς, να διασχίζω με μεγάλη ταχύτητα την αριστερή πλευρά, κάτι το οποίο έπραξα και στον Κεραυνό Καλλιράχης, έχοντας ως προπονητή τον Γιάννη Σαρανταδέκα για δύο, συνολικά, έτη.

Η ποδοσφαιρική μου καριέρα ολοκληρώθηκε στον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης και συνοδεύτηκε με την κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων με τις ομάδες, Λιπάσματα και Ναζιανζός Νέας Καρβάλης.

 

 

Μάλιστα, τα Λιπάσματα είχαν τερματίσει, τότε, αήττητα στον… μαραθώνιο της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, διασφαλίζοντας νωρίς την άνοδο στην Α τοπική κατηγορία, ενώ εξαιρετική πορεία είχε πραγματοποιήσει, παλαιότερα, ο Ναζιανζός Νέας Καρβάλης, ο οποίος ανήλθε στην Α’ κατηγορία», συμπλήρωσε ο φίλος του Παναθηναϊκού, ο ποίος έζησε το πράσινο «έπος» του Γουέμπλει το έτος, 1971 και έχει ως είδωλο τον Ολλανδό αείμνηστο διεθνής παίκτη, Γιόχαν Κρόιφ.

 

 

 

Ακολούθως, ο Γιάννης Κοπανάκης αφιερώθηκε, αποκλειστικά, στην προπονητική του καριέρα στον αθλητικό χώρο, αναφέροντας, χαρακτηριστικά πως:

«Η προπονητική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης, στον οποίο συνεργάστηκα με τον υπεύθυνο του σωματείου, Γιώργο Ιωσηφίδη, στις ομάδες Ακαδημιών του συλλόγου. Εν συνεχεία, συνεργάστηκα με τα στελέχη του ΠΑΟΚ Καβάλας, με την Ακαδημία ποδοσφαίρου, «Evro Team» και με τον Π.Α.Ο.Κ. Καβαλας, ξανά. Ακολούθησε η προπονητική μου θητεία στον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης και πλέον στον Ατρόμητο Χαλκερού, ο οποίος συμμετέχει, φέτος, στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Καβάλας". 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr