Το «gipedo.eu» καταγράφει το αθλητικό ταξίδι του Θωμά Ματρακούκα!

Για τον περισσότερο κόσμο που τον γνωρίζει αποτελεί έναν αξιόλογο προπονητή, με πλούσια εμπειρία και γνώση πάνω στο αντικείμενο του αθλητισμού… Γι’ εμάς τους πιο ειδικούς, ο Θωμάς Ματρακούκας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, απλά, ένας καλός προπονητής, αλλά ένας εκσυγχρονιστής του ποδοσφαίρου!

 

 

Στο πρόσωπο του κόουτς του Βρασίδα Νέας Περάμου ενσαρκώνονται οι έννοιες της πειθαρχίας, της υπομονής, της επιμονής, του μόχθου, της τιμής, της επιτυχίας, της καταξίωσης…

Όχι επειδή ο Καρδιτσιώτης τεχνικός διαθέτει στο «χρονοντούλαπο» της αθλητικής του καριέρας πολλές εμπειρίες, ούτε γιατί έχει κερδίσει αμέτρητα τρόπαια, αλλά διότι έχει μάθει να ζει μ’ έναν  στόχο… Τη διατήρηση της υστεροφημίας του, στοιχείο το οποίο τίθεται στην κορυφή της λίστας των επιτευγμάτων για έναν άνθρωπο σ’ αυτή τη ζωή, καθώς μόνο το έργο του θα μείνει αναλλοίωτο έπειτα από τη φυγή του…

 

 

Ένα έργο ζωής, το οποίο πήρε «σάρκα και οστά», πριν τρεις δεκαετίες, όταν ο πολύ νεαρός τότε Θωμάς εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας, Μαυρομάτι Καρδίτσας και υπό τις οδηγίες του προπονητή, Βασίλη Κωστόπουλου, εισήλθε στο «φωτεινό τούνελ» του αθλητικού του βίου!

Ενός βίου, ο οποίος δεν έμελλε να είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα», αλλά με άφθονες «δάφνες» επιτυχιών στον ιστορικό σύλλογο, Α.Ο. Δάφνη Αθηνών, στον οποίο ανδρώθηκαν οι διάσημοι αθλητές, Νίκος Αναστόπουλος και Φάνης Χριστοδούλου.

 

 

Προσωπικότητες οι οποίες έχουν μείνει, ανεξίτηλα, χαραγμένες στη μνήμη όλων μας, αφήνοντας σημάδια συγκίνησης, περηφάνιας, ικανοποίησης και θαυμασμού… Όμοια συναισθήματα μ’ αυτά που νιώθει ο Θωμάς όταν έρχονται στο νου του τα τρανταχτά ονόματα των αείμνηστων προπονητών, Αλκέτα Παναγούλια και Βαγγέλη Παλαντζά (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), τα οποία συνέβαλαν, στο παρελθόν, τα μέγιστα, προκειμένου να χαράξει ο Θωμάς μια  σπουδαία καριέρα στον αγαπημένο του χώρο!

 

 

Μια πορεία η οποία είχε επόμενο σταθμό τον Α.Ο. Σουρμένων, στον οποίο καθοδηγήθηκε από τον πάλαι ποτέ συνεργάτη του αείμνηστου προπονητικού «άρχοντα», Τόζα Βεσελίνοβιτς στον Ολυμπιακό Πειραιώς, κ. Μητσώνη (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), αλλά και «άγκυρα» τον Αστακό Αιτολοακαρνανίας, με τον Α.Ο. Σκορτού να αποτελεί την επόμενη ομάδα του κ. Ματρακούκα.   

 

Η συνέχεια της καριέρας του εξαιρετικού Θωμά είχε ως προορισμό την πόλη της Δράμας, αλλά η ρότα του στη Δόξα Αμπελοκήπων μόνο με δράμα δεν έμοιαζε. Η άψογη συνεργασία του με τον πάλαι ποτέ «άσο» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ηλία Χατζηελευθερίου, πρόσφερε αρκετές ευχάριστες στιγμές στον ίδιο, ενώ η πρόσληψη του στο ιστορικό σωματείο της πόλης, Πανδραμαϊκός, με την ιδιότητα του συνεργάτη των προπονητών, κ. Ταυλαρίδη και κ. Τσεβρετζή, αποτέλεσε ένα, ακόμα, βήμα για την καταξίωση του Θωμά στον αθλητισμό.  

 

 

Η ένταξη του στην αθλητική οικογένεια της Δόξας Δράμας και η θητεία του στους «Μαυραετούς» για δύο έτη, κατέχοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή του κ. Τσεβρετζή, ήταν η νέα μεγάλη πρόκληση για τον κ. Ματρακούκα, ο οποίος έμοιαζε, πλέον, έτοιμος, να ανοίξει τα δικά του προπονητικά «φτερά»… Κάτι το οποίο, τελικά, συνέβη, αφού έπειτα από την ολοκλήρωση της θητείας του στους «ασπρόμαυρους», ο νυν κόουτς του Βρασίδα Νέας Περάμου πρόσφερε τα δικά του «φώτα» στο Φωτολίβος Δράμας, για δύο έτη, αποδεικνύοντας πως το πόστο του «μαέστρου» ταιριάζει απόλυτα στον ίδιο…

 

 

Ένα πόστο, το οποίο υπηρετεί με ευλάβεια, επιτυχία, συνείδηση και τιμιότητα, ο Θωμάς Ματρακούκας, θητεύοντας για έξι έτη στην ομάδα, Καλήφυτο Δράμας, για δύο έτη στον Κεραυνό Κρηνίδων, για ένα έτος στη Δόξα Πετρούσας, για μια χρονιά στη Δόξα Βώλακα, για ένα έτος στον Α.Ο. Δοξάτου και για δεύτερη συνεχή σεζόν στον Βρασιδα Νέας Περάμου! Στο ιστορικό αυτό σωματείο, στο οποίο ο Θωμάς «κολυμπάει» τόσο όμορφα, όσο τα νερά της θάλασσας της περιοχής και με περίσσεια διάθεση, ανάλογη μ’ αυτή που απαιτείται να έχει ένας προπονητής, προκειμένου να τιμήσει, επάξια, την ιστορία και το μεγαλείο του ιστορικού αυτού συλλόγου από τον Νομό Καβάλας!

 

 

«Διαζύγια» και αναβολή!

Στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ανδρικής ομάδας του Βρασίδα Νέας Περάμου δεν συμμετέχουν, πλέον, οι ποδοσφαιριστές, Μπαρμπαγιάννης, Παντίδης, Μάνος και Σιδηρόπουλος, για προσωπικούς λόγους.

 

Ακόμα, η πρόσφατη αναμέτρηση ανάμεσα στην α’ ομάδα και την Α.Ε.Κ. Καβάλας, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Περάμου, αναβλήθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Ένωσης, λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.

 

 

Η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο γήπεδο της Νέας Περάμου, αν και τα στελέχη των «κιτρινόμαυρων» ανακοίνωσαν, προ ημερών, πως η εν λόγω αναμέτρηση θα μπορούσε να διεξαχθεί. 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr