Ο Σταύρος Αγαθάκης στο «gipedo.eu»!

Τις προσωπικές του απόψεις για τη ρότα του Ατρομήτου Λεκάνης και τους στόχους των ομάδων του, εξέθεσε, την Τρίτη το απόγευμα, μέσω της ιστοσελίδας μας, ο προπονητής του εν λόγω σωματείου, Σταύρος Αγαθάκης.

«Πριν, περίπου, δύο έτη, ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ατρομήτου Λεκάνης. Στο χρονικό διάστημα στο οποίο γυμνάζω την ομάδα, αυτή συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, δίχως, όμως, να έχει ως αποκλειστικό στόχο την παραμονή της στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Η φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι διαφορετική από την αντίστοιχη μερικών ομάδων του Νομού Καβάλας και εδράζεται στην εξέλιξη και κατ’ επέκταση την παραγωγή αξιόλογων ποδοσφαιριστών από τα… σπλάχνα του σωματείου μας. Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο δεν έχει πρωτεύουσα σημασία το αποτέλεσμα ενός αγώνα ή η συγκομιδή πολλών πόντων, αλλά η πρόοδος των συλλόγων.

 

 

Εμείς, λοιπόν, είμαστε περήφανοι για το γεγονός πως την τελευταία πενταετία έχουμε καταφέρει να «αναστήσουμε» τον Ατρόμητο Λεκάνης και να τον εντάξουμε στο «κλαμπ» των σωματείων με προοδευτική πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Σκεφτείτε πως ο σύλλογος μας εδρεύει σ’ ένα χωριό στο οποίο κατοικούν, περίπου, 350 άνθρωποι, αλλά διαθέτει  δύο ομάδες (ανδρικό τμήμα και τμήμα ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας. Τα ρόστερ των δύο ομάδων απαρτίζονται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή της Λεκάνης ή στα γειτονικά χωριά,  προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται αρκετά μέχρι να έρχονται στο γήπεδο. Δίπλα στη Λεκάνη βρίσκονται τα χωριά του Πλαταμώνα, του Κεχρόκαμπου, του Διπόταμου, αλλά και ορισμένα χωριά του Νομού Δράμας, στα οποία κατοικούν μερικοί παίκτες της ομάδας μας. Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός σκοπός μας! Να δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να αθλείται στον Ατρόμητο Λεκάνης, ώστε να μην σταματήσει να λειτουργεί το σωματείο μας, όπως έχει συμβεί με αρκετούς συλλόγους του Νομού Καβάλας», ήταν, χθες, τα πρώτα λόγια του Σταύρου Αγαθάκη στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια:

 

 

«Ο Ατρόμητος Λεκάνης απείχε, περίπου, 12 έτη από τον «χάρτη» του αθλητισμού, αλλά το 2012 κατάφερε να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση. Η παρουσία του κ. Βεζυρίδη, ο οποίος ανέλαβε, τότε, τη θέση του Προέδρου στον σύλλογο, αλλά και του κ. Γενετίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την καθοδήγηση του σωματείου, στάθηκαν δυνατόν για την ανασύσταση του Ατρομήτου Λεκάνης, ο οποίος μετράει, πλέον, έξι έτη συνεχούς παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα.

Την αγωνιστική περίοδο, 2015-2016, η ομάδα μας διένυσε μια περίοδο κρίσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να διαλυθεί ξανά… Την συγκεκριμένη σεζόν, η ομάδα καθοδηγούταν, διαδοχικά, από τους κόουτς, Γενετίδη, Κυπαρίδη, Ψωμά και Βεζυρίδη, ενώ κατάφερε να διατηρηθεί στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, έχοντας εμένα στο «τιμόνι» της.

 

 

Θυμάμαι πως είχε αναλάβει την εκγύμναση του τμήματος, τον Μάρτιο του 2016, ύστερα από την ολοκλήρωση ενός επεισοδιακού αγώνα με αντίπαλο τους Μυρμιδόνες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα… Τελικά, η ομάδα μας διατηρήθηκε στη Β’ τοπική κατηγορία, ύστερα από τη νίκη της στον αγώνα «μπαράζ» με αντίπαλο την Ένωση Παγγαϊκού Δρυάδας, με συνέπεια να διανύει, φέτος, την 4η σεζόν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

 

 

Φέτος, η ομάδα μας δε βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτό διόλου μας έχει προβληματίσει… Ο Ατρόμητος Λεκάνης αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κούρασης ορισμένων παικτών, λόγω της σκληρής εργασίας τους, κάτι το οποίο δε θα συμβεί στον β’ γύρο του θεσμού. Στη δεύτερη ‘στροφή’ του Πρωταθλήματος, η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πιο ισχυρή, λόγω της μείωσης των ωρών εργασίας των παικτών μας, με συνέπεια να γίνει πιο εύκολη η αποστολή μας.

Παρ’ όλα αυτά, θα επιμείνω στον βασικό στόχο της ομάδας μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εξαγωγή ταλαντούχων παικτών μέσα από την αθλητική της οικογένεια. Ήδη, οι Καστανίδης και Ρίζος, έχουν αγωνιστεί σε Εθνικά Πρωταθλήματα, ενώ το ίδιο νομίζω πως μπορεί να συμβεί με τον  16χρονο αμυντικό μέσο και κεντρικό αμυντικό, Χρήστο Καραμαλίδη.

 

 

Ο Καραμαλίδης δοκιμάστηκε, προ καιρού, από την ΑΕΚ, στην περιοχή της Κομοτηνής, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στους «κιτρινόμαυρους», ενώ ο 16χρονος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δοκιμάστηκε σε ισπανική ομάδα, δείχνοντας τα στοιχεία του ταλέντου του. Εύχομαι, σ’ όλους τους αθλητές μας να προοδεύσουν στον αθλητικό χώρο στο μέλλον, τιμώντας, επάξια, τον Ατρόμητο Λεκάνης», συνέχισε ο Σταύρος Αγαθάκης, υπερθεματίζοντας:

 

 

«Επίσης, θα ήθελα να σας αναφέρω πως, πριν μερικά έτη, ο σύλλογος μας εξέτασε, σοβαρά, το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με τον Άρη Κεχροκάμπου, χωρίς, όμως, να βρεθεί η «χρυσή» τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Ατρομήτου Λεκάνης είχαν προτείνει στη διοίκηση του Άρη Κεχροκάμπου τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας με το όνομα, Ορεινός Καβάλας, αλλά οι ιθύνοντες του Άρη Κεχροκάμπου διαφώνησαν για κάτι τέτοιο…

 

Τελικά, η ομάδα μας επέστρεψε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα με το όνομα, Ατρόμητος Λεκάνης, εδρεύοντας στο γήπεδο της εν λόγω περιοχής, το οποίο, όμως, δε διαθέτει τον απαραίτητο φωτισμό. Στον συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει μόνο ένας προβολέας, ο οποίος έχει φτιαχτεί απ’ εμάς, ενώ η κατάσταση των αποδυτηρίων είναι τραγική…

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος Λεκάνης συνεχίζει τη δράση του στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, ενώ η ομάδα υποδομής, στην οποία αγωνίζονται οι γιοι μου, Ραφαήλ και Λεωνίδας, αναπτύσσεται, διαρκώς, στον αθλητικό χώρο. Σ’ έναν χώρο στον οποίο οι Έλληνες προπονητές αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση, σε αντίθεση με τους Έλληνες παράγοντες, οι οποίοι χρειάζονται μερικά μαθήματα, προκειμένου να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται, σωστά, τα σωματεία».  

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr