Το προφίλ του γνωστού προπονητή ποδοσφαίρου, Χρήστου Τερμεντζή!

 

Αποτελεί τη «ψυχή» του καβαλλιώτικου ποδοσφαίρου, έναν εργατικό άνθρωπο, έναν πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων του αθλητικού χώρου της πόλης του, επί σειρά δεκαετιών…

Ο πρώην, πλέον, διοικητικός ηγέτης του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης έχει το όνομα, Χρήστος Τερμεντζής! Εργατικός παράγοντας, εξαιρετικός κόουτς, σπουδαία κοινωνική και αθλητική προσωπικότητα, αλλά πάνω απ' όλα άνθρωπος ο οποίος διακρίνεται για την τιμιότητα του σ' όλους τους τομείς!

 

 

Ποια είναι, όμως, η αθλητική διαδρομή του Χρήστου Τερμεντζή στον αντίστοιχο χώρο; Το "gipedo.eu" σας παρουσιάζει, σήμερα, αρκετά στοιχεία τα οποία αφορούν την καριέρα του έμπειρου πρώην, πλέον, προπονητή και Προέδρου του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης!

 

 

Ο Χρήστος Τερεντζής διέγραψε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία 15 ετών από τον Ναζιανζό Νέας Καρβάλης! Ο νεαρός, τότε, Χρήστος καθοδηγήθηκε, αρχικά, από τον προπονητή, Γρηγόρη Χατζατίδη, πατέρα του νυν παράγοντα της ΑΕΚ Καβάλας, Ηλία, μέχρι την συμπλήρωση των 18 ετών της ηλικίας του! Ακολούθως, ο κ. Τερμεντζής εισήχθη στην Σχολή Αστυνομίας του νησιού, Ρόδος, με συνέπεια να προσφέρει τις αθλητικές του υπηρεσίες στον ιστορικό σύλλογο, Ιάλυσο Ρόδου, για χρονικό διάστημα πέντε ετών, έχοντας ως κόουτς τον πάλαι ποτέ προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόδου, Νίκο Καραγιάννη!

 

 

Ο Χρήστος βοήθησε την ιστορική ομάδα από τη θέση του δεξιού μέσου, συνδυάζοντας, μάλιστα, το όνομα του με την άνοδο του ανδρικού τμήματος στον... μαραθώνιο της τότε Δ' Εθνικής Κατηγορίας, μέχρι το έτος, 1981! Την επόμενη τετραετία, ο κ. Τερμεντζής διέμεινε στον Νομό Αττικής, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον ιστορικό σύλλογο, Άγιο Δημήτριο, τόσο στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όσο και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, υπό τις οδηγίες των κόουτς, Νίκου Πανταζή, κ. Καραπουλιτίδη και κ. Καραμπατζιάν! 

 

Το έτος, 1985, χρονολογείται η επιστροφή του Χρήστου Τερμεντζή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Καβάλα, για λογαριασμό του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης, έχοντας, ξανά, ως κόουτς τον Γρηγόρη Χατζατίδη! Μια σεζόν μετά, ο Χρήστος μετακόμισε για τον γειτονικό σύλλογο, Ποσειδώνα Καβάλας, συνεργαζόμενος με τον προπονητή, κ. Κόκκαλη και συνδυάζοντας το όνομα του με την άνοδο του τμήματος στον... μαραθώνιο της Α' ΕΠΣ Καβάλας! Ακολούσε η θητεία του νυν Προέδρου του Ναζιανζού στις ομάδες, Χορτοκόπι και Φρίξο Πλατανότοπου, έχοντας ως κόουτς τους Σταμάτη Χρυσαφίδη και Τάσο Γιαγκούδη, αντίστοιχα, μέχρι την σεζόν, 1990-91, όταν ο κ. Τερμεντζής έλαβε τη μεγάλη απόφαση να δώσει τέλος στην ενεργό δράση! 

 

Το 1991 αποτέλεσε μια σεζόν ορόσημο στη ζωή του Χρήστου Τερμεντζή, καθώς ο εν λόγω κόουτς μεταπήδησε από την ιδιότητα του αθλητή σ' αυτή του προπονητή, με πρώτο "σταθμό" την ομάδας της "γενέτειρας" του, Ναζιανζό Νέας Καρβάλης! Η παρουσία του κ. Τερμεντζή στον σύλλογο της καρδιάς του συνδυάστηκε, τότε, με την άνοδο της α' ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Καβάλας από τη Β' Κατηγορία, ενώ την επόμενη χρονιά ο κ. Τερμεντζής εργάστηκε με επιτυχία στον Μεγάλο Αλέξανδρο Φιλίππων!

 

 

Οι επόμενες πέντε σεζόν συνδυάστηκαν με τη θητεία του Χρήστου Τερμεντζή στις ομάδες Ακαδημιών του κ. Παναγιώτη Μπασδάνη, Ελπίδες Καβάλας, ενώ στην συνέχεια ο κ. Τερμεντζής εργάσθηκε στις ομάδες, Ναζιανζός Νέας Καρβάλης, Μικτές του Νομού Καβάλας, Α.Σ Παγγαίο, Μεγάλο Αλέξανδρο Ορφανίου και Αναγέννηση Λιμεναρίων!

 

 

Πριν λίγο καιρό, ο κ. Τερμεντζής επέστρεψε στον σύλλογο, Ναζιανζός Νέας Καρβάλης, αναλαμβάνοντας τον διπλό ρόλο του Προέδρου και προπονητή της α' ομάδας! Σκοπός του πολύπειρου κόουτς, την προηγούμενη διετία, δεν ήταν άλλος από την αναβάθμιση του ιστορικού σωματείου σ' όλα τα επίπεδα με την ευχή όλων μας να πετύχει στο έργο του! Οι δρόμοι, όμως, του εργατικού προπονητή και του ιστορικού σωματείου χώρισαν, πριν περίπου δύο έτη, με συνέπεια ο ίδιος να μην προσφέρει, πλέον, τις πολύτιμες υπηρεσίες σε κάποιον σύλλογο και να απολαμβάνει, αμέριμνος, τις ομορφιές της αγαπημένης του πόλης, Καβάλας…

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr