Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τον προπονητή ποδοσφαίρου, Δημήτρη Τσάκωνα!

 

Μια από τις πιο εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες του Νομού Καβάλας, μια θρυλική μορφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πηγές Καβάλας, ένας μεγάλος εργάτης του ποδοσφαίρου, ένας πραγματικός βιοπαλεστής! 

Προστάτης της μεγάλης του αγάπης, Άρη Πηγών, επί σειρά ετών, όπως είναι η Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό των Πηγών, θεμελιωτής της σωστής ανάπτυξης του αθλητισμού στον Δήμο Νέστου, πατέρας δύο νεαρών παιδιών (Μανώλης και Ηλίας), οι οποίοι έχουν κληρονομήσει την αγάπη για το ποδόσφαιρο και αποτελούν το… αύριο του υγιούς αθλητισμού στον τόπο τους!

 

 

Μ’ αυτά τα λόγια, με μια σύντομη, πλην όμως ουσιαστική περιγραφή, μπορεί κάποιος να απεικονίσει το «προφίλ» του Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο του Νομού Καβάλας.

 

Μπορεί να μην έγινε, ποτέ, «Αργοναύτης», φορώντας τη φανέλα του ιστορικού σωματείου, Α.Ο. Καβάλας, μπορεί να μην έχει συμμετάσχει σε Πρωτάθλημα Εθνικών κατηγοριών, να έχει κάτσει στον πάγκο ενός συλλόγου της Σούπερ Λίγκας, είναι, όμως, άνθρωπος με αρκετά χαρίσματα.

 

Έντιμος, σοβαρός, εργασιομανής, αληθινός και έμπιστος στις συνεργασίες του με τα στελέχη διάφορων σωματείων, κάτι το οποίο τον έχει βοηθήσει να αναπτύξει μια σειρά από επαγγελματικές συνεργασίες στον Νομό Καβάλας.

 

 

Πιο σημαντική εξ’ αυτών είναι, αναμφίβολα, η σχέση του με τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου, πριν μερικά έτη, όταν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στη Λίγκα της Ε.Π.Σ. Καβάλας, φανερώνοντας τις προπονητικές του αρετές και προσφέροντας στα στελέχη του συλλόγου το κίνητρο να επενδύσουν στο μέλλον του σωματείου.

 

Την τελευταία διετία, ο πάλαι ποτέ ποδοσοφαιριστής του ΄ρη Πηγών και του Νέστου Χρυσούπολης καθοδηγεί τον Μαίανδρο Γέροντα, τον οποίο ώθησε στη Β’ τοπική κατηγορία, το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αξία του και το σπουδαίο έργο του ως προπονητής.

 

Αυτό το οποίο καταδεικνύεται, μέσω της παλαιότερης συνέντευξης που παραχώρησε ο ίδιος στην ιστοσελίδα μας, την περσινή σεζόν, η οποία, μάλιστα, αναπαράγεται, σήμερα, μέσω των δύο ακόλουθων βίντεο.

 

 

 

 

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr