Ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης, Σωτήρης Κατσός, στο «gipedo.eu»!

 

  

 

Τέσσερις δεκαετίες γεμάτες εμπειρίες, σαράντα (40) έτη ταυτισμένα με πλούσιες συγκινήσεις, μια ζωή συνδυασμένη με οράματα και διακρίσεις! Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος με απόλυτη σαφήνεια την εξαιρετική, μέχρι τώρα, διαδρομή του Θοδωρή Κατσού, στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στον σύλλογο, Π.Α.Ο. Αλσούπολης.

 

Ο Πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου από την προσφυγική περιοχή της Νέας Ιωνίας έχει προσφέρει το δικό του έργο στο σωματείο της καρδιάς του, έχει γευτεί συναισθήματα χαράς και λύπης στο πλευρό του Π.Α.Ο. Αλσούπολης και συνεχίζει να προσβλέπει σ’ ένα καλύτερο…αύριο με την ομάδα της καρδιάς του για την οποία αναφέρεται, διαρκώς, με τα καλύτερα λόγια. Όπως έπραξε, πρόσφατα, μέσω της ιστοσελίδας μας, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, τα ακόλουθα: 

«Εγώ αποτελώ μέλος του Π.Α.Ο. Αλσούπολης από το μακρινό έτος, 1982 και Πρόεδρος του εν λόγω σωματείου από το 2013! Ο σύλλογος μας, ο οποίος εδρεύει στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας διαθέτει άφθονες αναπτυξιακές ομάδες, έχει συμμετάσχει μέχρι τον… μαραθώνιο της Α’ Ε.Π.Σ. Αθηνών, έστω και αν βρίσκεται, τα τελευταία έτη, στη Β’ τοπική κατηγορία.

 

 

Συγκεκριμένα, η ανδρική μας ομάδα παρουσιάστηκε στο Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, πριν 29 έτη, καθοδηγούμενη από τον προπονητή, Γιώργο Βαζαίο, ο οποίος υπήρξε παλιός ποδοσφαιριστής (δεξιός αμυντικός) του Εθνικού Πειραιώς. Την τελευταία, όμως, δεκαετία, η ανδρική μας ομάδα καθοδηγήθηκε από τους κόουτς, κ. Μπακογιάννη, Παναγιώτη Καλαϊτζίδη, Χρόνη Δικάτο, ξανά με τον κ. Παναγιώτη Καλαϊτζίδη, μέχρι να αναλάβει το «τιμόνι» της ο κ. Θανάσης Ψύλλιας.

 

 

Ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης ανληλθε στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών από το αντίστοιχο της Γ’ τοπικής κατηγορίας, πριν οχτώ (8) έτη, υπό τις οδηγίες του κ. Βαζαίου και στην συνέχεια διατηρήθηκε στο εν λόγω Πρωτάθλημα καθοδηγούμενη από τον κ. Αθανάσιο Ψύλλια», ήταν, προ καιρού, τα πρώτα λόγια του κ. Σωτήρη Κατσού, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

«Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2018-2019), η ανδρική μας ομάδα διατηρήθηκε στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών, με την συμβολή του κ. Θανάση Ψύλλια, ενώ τη φετινή σεζόν (2019-2020), το συγκρότημα μας πρωταγωνιστήσαμε στην ίδια διοργάνωση, έστω και αν δεν ανεβήκαμε στην παραπάνω κατηγορία.

 

 

Εν όψει, λοιπόν, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, σκοπός της ομάδας μας θα είναι η κατάκτηση μιας θέσης ανάμεσα στην 5η και την 8η θέση του θεσμού. Εκτιμώ, πως ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης θα πρέπει να διατηρείται, διαρκώς, στην συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς ούτε η Α’ Ε.Π.Σ.Α, αλλά ούτε και η Γ’ Ε.Π.Σ.Α είναι οι διοργανώσεις, οι οποίες ταιριάζουν στη φιλοσοφία του συλλόγου μας. Άλλωστε, ο σύλλογος μας διοικείται από μια ομάδα 11 ανθρώπων, οι οποίοι καλύπτουν, συνεχώς, τα έξοδα για την συντήρηση του σωματείου μας, τηρώντας, ευλαβικά, την παραδοσιακή ρήση πως: «Είμαστε η ομάδα του εμείς και όχι του εγώ»! Γι’ αυτό τον λόγο, ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης συγκεντρώνει, διαχρονικά, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προέρχεται από μια σειρά από εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τη διοίκηση του σωματείου (λαχειοφόρος αγορά, ετήσιες γιορτές, συνδρομές μελών, κ.τ.λ), προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία του σωματείου μας.

 

 

Γενικότερα, ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης έχει ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο στον πολιτισμό, όπως, βέβαια, στον αθλητισμό, στον οποίο διατηρεί μια μεγάλη παράδοση εδώ και πολλά έτη! Ενδεικτικό αυτού αποτελεί η καταπληκτική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε, πριν καιρό, από τα στελέχη του σωματείου, προκειμένου να τιμηθούν οι μνήμες των αδικοχαμένων ανθρώπων από τη γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν 100 χρόνια! Στο πλαίσιο, λοιπόν, της αδερφοποίησης μας με την Α.Ε. Αρμενική Αθηνών, η οποία δεν συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση της Ε.Π.Σ.Α, ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης εξαπλώνεται στον πολιτισμικό χώρο, με την ευχή να κερδίζει, συνεχώς, την εκτίμηση του κόσμου», πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο κ, Σωτήρης Κατσός, για να αναφέρει, ακολούθως:

 

 

«Πέρα από την ανδρική μας ομάδα, ο Π.Α.Ο. Αλσούπολης διαθέτει, περίπου, 140 ποδοσφαιριστές στην αθλητική οικογένεια του φυτώριου του, οι οποίοι καθοδηγούνται από αξιόλογους προπονητές. Συγκεκριμένα, ο Λαέρτης Μαρνάς γυμνάζει τα Αστεράκια μας, ο Γιώργος Λογκίτσης, τους Προ-Τζούνιορ, ο Θανάσης Ψύλλιας τους Τζούνιορ, ο Κώστας Ρίζος τους Παμπαίδες, όπως και ο Μπάμπης Αγγελετόπουλος με τον Λευτέρη Σάμιο. Η παιδική ομάδα καθοδηγείται από τον Θανάση Παπαδόπουλο, το εφηβικό μας συγκρότημα από τον Νίκο Μανάφα, ενώ οι τερματοφύλακες μας από τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Κοτσάκη. Επίσης, ο ρόλος του Τεχνικού Διευθυντή έχει παραχωρηθεί στον Ηλία Αριανά, ενώ υπεύθυνος των Ακαδημιών του Π.Α.Ο. Αλσούπολης είναι ο Νεοκλής Φιδάκης.

 

 

Το χρηματικό ποσό για την κάλυψη του ετήσιου προϋπολογισμού του σωματείου είναι χαμηλό, ενώ ο σύλλογος μας έχει, ακόμα τη δυνατότητα να καταβάλει ορισμένα τιμήματα για την αποπληρωμή των εξόδων τα οποία αντιστοιχούν στα οδοιπορικά μερικών ποδοσφαιριστών μας. Ξέρετε, ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψει ο Π.Α.Ο.Αλσούπολης στο Πρωτάθλημα της Γ’ Ε.Π.Σ.Α είναι να ανέλθει στην Α’ τοπική κατηγορία. Το αναφέρω αυτό, καθώς, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ανδρική μας ομάδα θα χρειαστεί τη δαπάνη αρκετών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να συντηρηθεί στην Α’ τοπική κατηγορία και μοιραία θα κινδυνεύσει, άμεσα, να υποβιβαστεί στον… μαραθώνιο της Γ’ Ε.Π.Σ.Α», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Σωτήρης Κάτσος, για να υπερθεματίσει στην συνέχεια, λέγοντας:

 

 

«Η συνεργασία μας με τα στελέχη της Ελευθερούπολης και της Νέας Ιωνίας, με τα οποία μοιραζόμαστε το γήπεδο της προσφυγικής περιοχής είναι αγαστή, αφού κοινός σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Άλλωστε, εμείς, ως λάτρεις του Π.Α.Ο. Αλσούπολης, επιθυμούμε, διαρκώς, την ορθή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στον τόπο μας με γηγενείς, μάλιστα, ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό, κιόλας, εν όψει της επόμενης χρονιάς, σκοπός μας είναι η διατήρηση του βασικού κορμού του έμψυχου δυναμικού της φετινής ομάδας, όπως και η προσθήκη τριών παικτών, προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστικό το ανδρικό τμήμα στη νέα διοργάνωση της Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών".

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr