«Η Γ.Ε. Πόρου δίνει όραμα στην Τροιζηνία»!

 

Ο προπονητής του συλλόγου, Κώστας Γκιων, στο «gipedo.eu»!

 

 

Στο νησί, το οποίο αποτελεί την σύνθεση των αρχαίων περιοχών, Σφαιρία και Καλαυρία, στον τόπο στο οποίο ξεπροβάλει η μαγεία του Σαρωνικού κόλπου και στο μέρος στο οποίο η πανέμορφη ακτή της Πελοποννήσου συναντά το χωριό Γαλατά της Τροιζηνίας, έχει δημιουργηθεί ένας υπέροχος αθλητικός σύλλογος με την ονομασία, Γυμναστική Ένωση Πόρου Τροιζηνίας… Ένα σωματείο, το οποίο δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο με ιστορική διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού, τον κ. Κώστα Γκιων, τον πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού!

 

 

Με κίνητρα το πάθος του για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στον Πόρο, η ιστορική αυτή φυσιογνωμία έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να απολαύσει τους…καρπούς της δικής του δημιουργίας, του σωματείου το οποίο εκπροσωπεί το νησί σε τρία σπορ, ξεχωρίζοντας για τη δική του κυριαρχία… Πρόκειται για το άθλημα του ποδοσφαίρου, του κλασικού αθλητισμού και της ενόργανης γυμναστικής, τα οποία αγγίζουν την καρδιά των παιδιών του τόπου της Νότιας Ελλάδας, δείγμα του μεγαλοπρεπές έργου του εν λόγω προπονητή, ο οποίος έχει δημιουργήσει τη δική του αθλητική «γκάμα»… Αυτή για την οποία μπορεί να περηφανεύεται ο ίδιος, αυτή στην οποία αναφέρεται για τον ίδιο η ιστοσελίδα μας, με λόγια όμορφα και νέα παλιά και εφήμερα..

 

 

«Εγώ συνεργάστηκα με τα στελέχη του Ποσειδώνα Πόρου από το έτος 2014 μέχρι το έτος 2017. Την τελευταία σεζόν, όμως, της θητείας μου στον εν λόγω σύλλογο, δέσποζε μια λεκτική διαμάχη ανάμεσα σ’ εμένα και τα στελέχη της Ε.Π.Σ. Αργολίδας, με συνέπεια τα αρμόδια όργανα να επιβάλουν σ’ έμενα πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, δύο μηδενισμούς σε ισάριθμους επίσημους αγώνες της ομάδας, αλλά και αφαίρεση έξι (6) πόντων από το ανδρικό τμήμα. Τότε, λοιπόν, αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του προπονητή του Ποσειδώνα Πόρου, ενώ η ανδρική μας ομάδα υποβιβάστηκε, τελικά, στον…μαραθώνιο της Α2 Ε.Π.Σ. Αργολίδας. Παράλληλα, τη θέση στον σύλλογο ανέλαβε ο Πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Κεφαλληνός, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με καφέ στο νησί του πόρου με το όνομα, «Café Clock», μέχρι τον Φεβρουάριου του 2018 όταν τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο κόουτς, Δημήτρη Βερβενιώτης. Ακολούθως, η ομάδα καθοδηγήθηκε από τον προπονητή, Γιώργο Πάνο, ο οποίος θήτευσε, στο παρελθόν, στα Μέθανα», ήταν, προ ημερών, τα πρώτα λόγια του κ. Κώστα Γκιων, στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

 

 

 

«Ο Ποσειδών Πόρου συμμετείχε στην Α2 Ε.Π.Σ. Αργολίδας, την τελευταία σεζόν (2018-2019), ωστόσο εγώ έπαυσα να συνεργάζομαι με τα στελέχη του συλλόγου από το 2017 και έκτοτε. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, έχω συστήσει τη δική μου Ακαδημία Ποδοσφαίρου με το όνομα, «Ακαδημία Γκιων», η οποία εδρεύει στο γήπεδο του ομώνυμου νησιού, παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος αυτού δε βρίσκεται σε άρτια κατάσταση.

 

 

Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο τα μέλη του Δήμου Πόρου είναι αυτά τα οποία διαχειρίζονται το γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 2004! Εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου υπάρχει ένας πλαστικός τάπητας 3ης γενιάς, ενώ γνωρίζω πως η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκρίνει ένα κονδύλι της τάξεως του 1.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή όλων των χώρων του γηπέδου.

 

 

Η Ακαδημία μου, βέβαια, στεγάζεται στον συγκεκριμένο χώρο και αποτελείται από, περίπου, 30 νεαρούς αθλητές, ηλικία 6-11 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν σε μια σειρά από τουρνουά με ελληνικές και ξένες ομάδες. Την περασμένη χρονιά, η Ακαδημία μου αντιμετώπισε τις Σχολές της Βαλένθια, στα πλαίσια ενός φιλικού ματς, ενώ μετείχε σε μερικά φιλικά τουρνουά τα οποία διοργάνωσαν, διαδοχικά, ο Δήμος Πόρου και οι γειτονικοί Δήμοι. Επίσης, το γήπεδο του Πόρου διαθέτει ταρτάν, προκειμένου να προπονούνται οι αθλητές του κλασικού αθλητισμού, χωρίς το συγκεκριμένο γεγονός να έχει επηρεάσει την προετοιμασία των ομάδων μας. Άλλωστε, η «Ακαδημία  Γκιων», η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το έτος 2013, ύστερα από παρότρυνση μερικών νεαρών παιδιών στους οποίος άρεσε και αρέσει ο αθλητισμός. Σκοπός μας είναι η διαρκής ανάπτυξη της «Ακαδημίας Γκιων» με την ευχή να κατακτήσει κάθε στόχο της τα επόμενα έτη», πρόσθεσε, προ ημερών, ο κ. Γκιων, για να αναφερθεί, ακολούθως, στη δική του προσφορά στον αθλητισμό.

 

 

«Εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον ποδοσφαιρικό χώρο τη δεκαετία του 60΄, όντας μέλος του Ολυμπιακού Πειραιώς. Στους «ερυθρόλευκους» πρόσφερα τις υπηρεσίες μου από το 1961 μέχρι το 1973, έχοντας ως προπονητές τους Λάκη Πετρόπουλο, Αντώνη Γεωργιάδη και Ηλία Υφαντής. Επίσης, στην Εθνική ομάδα  συνεργάστηκα με τον κ. Λάκη Πετρόπουλο και Αλκέτα Παναγούλια. Δε σας κρύβω πως είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού Πειραιώς και αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο, έστω και αν η οικογένεια μου δραστηριοποιήθηκε, στο παρελθόν, σ’ άλλο σπορ. Συγκεκριμένα, ο πατέρας μου ασχολήθηκε, στο παρελθόν, με τον χώρο του στίβου ως αθλητής του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ ο αδερφός μου, Μιχάλης Γκιων, πρόσφερε τις υπηρεσίες του, παλαιότερα, στον Γ.Σ. Κερατσινίου, με την ιδιότητα του αθλητή στο αγώνισμα των εμποδίων.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, εγώ παρέμεινα στον ποδοσφαιρικό χώρο, διαγράφοντας βήματα προόδου στις ομάδες υποδομής του Ολυμπιακού Πειραιώς, με συνέπεια να ζητήσουν οι άνθρωποι του Ατρομήτου Αθηνών να ενταχτώ στο ρόστερ του συλλόγου ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Εγώ, όμως, δυστυχώς, δεν συνεργάστηκα μαζί τους και ακολούθως πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Π.Α.Σ. Κόρινθος, έχοντας ως προπονητή τον κ. Ηλία Υφαντή, αλλά και στον Ιωνικό Νικαίας, συνεργαζόμενος με τους προπονητές, κ. Σιαβέλη και Μπαχατούρα. Οι δύο ομάδες συμμετείχαν, τότε, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και αμφότερες έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό».

 

 

Υ.Γ: Περισσότερες πληροφορίες για τη Γ.Ε.Πόρου Τροιζηνίας μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/pages/category/Amateur-Sports-Team/%CE%93%CE%95-%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%A5-%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%99%CE%96%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3-230332913699933/