«Κόουτς με πλούσια εμπειρία, ζωντανή ιστορία στη Λακωνία»

Ο έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, Σταύρος Μανιάτης (δεξιά), στο «gipedo.eu»!

 

 

Ένας Νομός, ένα σπουδαίο πρόσωπο, ένα λατρευτό «σπορ», ένα ταξίδι ζωής στην όμορφη Πελοπόννησο! Στην καρδιά του Νομού Λακωνίας, ο χαρισματικός προπονητής και πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστής, Σταύρος Μανιάτης, έχει βιώσει άφθονες εμπειρίες, οι οποίες του επιτρέπουν να γυρίσει τις δικές του αθλητικές «ταινίες» και εν έτη 2020 να δικαιούται να διηγείται μερικές από τις «χρυσές» παρελθοντικές στιγμές, οι οποίες έχουν αγγίξει τις δικές μας αθλητικές «χορδές»… Ιδού, λοιπόν, ο γνωστός κόουτς του Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, ο οποίος αναφέρεται σε μερικά από τα κατορθώματα του προσωπικού του βίου! 

 

 

«Εγώ έχω αγωνιστεί στον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου και έχω εργαστεί ως προπονητής στον συγκεκριμένο σύλλογο. Συγκεκριμένα, έχω προπονήσει την ανδρική ομάδα του εν λόγω συλλόγου, αλλά και το ανδρικό τμήμα του σωματείου, στο οποίο έχω, συνολικά, προσφέρει τις υπηρεσίες μου επί σειρά 12 ετών. Πέρα, όμως, από τον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, έχω αγωνιστεί ως αθλητής στον Ευρώτα Έλους και στον Αγγελώνα», ήταν, προ καιρού, τα πρώτα λόγια του κ. Σταύρου Μανιάτη, στην ιστοσελίδα μας, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

«Το έτος 2017 επέστρεψα με την ιδιότητα του προπονητή στον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, με τον οποίο έχω βιώσει σημαντικές στιγμές. Την αγωνιστική περίοδο, 2018-2019, η ανδρική μας ομάδα τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, ωστόσο το χωριό, στο οποίο εδρεύει ο σύλλογος μας, δεν μπορούσε να αντέξει την συμμετοχή της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2019-2020), η ομάδα μας διατηρήθηκε στο Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, παρά το γεγονός πως ο Απόλλων Ξηροκαμπίου δεν προετοιμάζεται σε κάποιο ιδανικό γήπεδο.

Ο αγωνιστικός χώρος του συγκεκριμένου γηπέδου δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού στους χώρους των αποδυτηρίων, στις κερκίδες του γηπέδου, αλλά και στον χλοοτάπητας χρειάζεται να γίνουν εργασίες. Ευχάριστο γεγονός για την ομάδα μας είναι το καλό κλίμα, το οποίο επικρατεί, φέτος, στο σωματείο μας, το οποίο συμμετείχε, φέτος, στις εκάστοτε διοργανώσεις, σχεδόν, με το ίδιο ρόστερ με το οποίο αγωνίστηκε την περσινή σεζόν. Ενδεικτικό αυτού, αποτελεί το γεγονός πως κάποτε η ομάδα μας δεν είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο.  

 

 

 

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, σε ηλικία 14 ετών, το έτος 1991, έχοντας ως προπονητή τον Γρηγόρη Καραναγνώστη. Επίσης, στην συγκεκριμένη ομάδα συνεργάστηκα με τον προπονητή, Γιάννη Μακρή, με τον οποίο η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας του… μαραθωνίου της Β’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας το έτος 1995. Ακολούθως, αγωνίστηκα στον Ευρώτα Έλους, έχοντας ως προπονητή τον Χρήστο Γερολυμάτο, αλλά και τους Χρήστο Αντωνόπουλο και κ. Σταματάκο. Επιπλέον, στο παρελθόν, συνεργάστηκα με τον προπονητή, Αργύρη Κατσίφτη, ενώ έχω καθοδηγηθεί και από τους κόουτς, Παλαιολόγο Μυστρά, Αργύρη Κατσίφτη και Παναγιώτη Φλουτσάκο στον Α.Ο. Δαφνίου στο Πρωτάθλημα της τότε Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

Ακόμα, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου στον Μολαϊκό, έχοντας ως κόουτς τον Γιάννη Κολλιάκο, στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, αλλά και στον Ευρώτα Έλους, για δεύτερη φορά, έχοντας ως κόουτς τον Θοδωρή Σταμογιάννο, στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας. Στο μεταξύ, ως κάτοχος, πλέον, του διπλώματος προπονητικής, Ουέφα Β’, έχω διαγράψει μια πλούσια καριέρα στον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, αλλά και στον Ολυμπιακό Σπάρτης, ο οποίος δεν συμμετέχει, πλέον, σε κάποια διοργάνωση. Σκοπός μου είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας και ευχή μου είναι να συμβαίνει, διαρκώς, κάτι τέτοιο στον Νομό Λακωνίας. 

  

Σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις του, κατά τη διάρκεια των ετών, στα οποία ο κ. Σταύρος Μανιάτης, υπηρετεί τον χώρο του αθλητισμού, ο ίδιος ανέφερε, προ ημερών.

 

 

«Έχω οδηγήσει τον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, από τον αντίστοιχο… μαραθώνιο της Β’, τόσο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, όσο και με την ιδιότητα του προπονητή. Μάλιστα, ως ποδοσφαιριστής έχω αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, ενώ έχω καθοδηγήσει με τον ρόλο του κόουτς την ομάδα στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας.

 

Επίσης, έχω στεφθεί τρεις φορές Κυπελλούχος Λακωνίας με την ομάδα του Ευρώτα Έλους, κάτι το οποίο έχει μείνει, ανεξίτηλα, χαραγμένο στη μνήμη του. Ακόμα, οι δύο γιοι μου προσφέρουν τις υπηρεσίες μου στον Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, ως αθλητές των Ακαδημιών του συγκεκριμένου συλλόγου, αν και πέρσι αγωνίζονταν στις ομάδες υποδομής του Ολυμπιακού Πειραιώς.