«Α.Π.Ο. Βελιών με πλάνο σύγχρονο»!

Ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου, Χρήστος Γουναράς, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Στη μια άκρη του Δήμου Μονεμβάσιας, το στοιχείο του αθλητισμού είναι υπαρκτό, αφού μια ομάδα ανθρώπων έχει φροντίσει για την ανασύσταση του Α.Ο. Βελιών! Πρόκειται, φυσικά, για το σωματείο το οποίο εκπροσωπούσε, διαχρονικά, το εν λόγω χωριού του Νομού Λακωνίας και για κάποιον καιρό έπαυσε να φανερώνει στο κοινό τη δική του κυριαρχία…

Εν έτη, όμως, 2019, όλα στις τάξεις του συμπαθούς αυτού συλλόγου είναι διαφορετικά, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο παράγοντας του Α.Ο. Βελιών, κ. Χρήστος Γουναράς… 

 

 

«Το αθλητικό σωματείο, Α.Π.Ο. Βελιών, συστάθηκε, ξανά, το καλοκαίρι του 2018, με κίνητρο την αγάπη των παραγόντων του για τον εν λόγω σύλλογο. Εγώ διατηρώ την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα στο εν λόγω σωματείο, ενώ ο κ. Παναγιώτης Μπίλιας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός πρατηρίου βενζίνης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, κατέχει τη θέση του Προέδρου σ’ αυτόν. Ο Α.Π.Ο. Βελλιών αποτελείται από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διαμένουν, κυρίως, στις περιοχές, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Νικόλαος, Έλικα, Τάλαντα και Βελιές, ενώ προπονητής της ανδρικής ομάδας είναι ο κ. Νεκτάριος Νιάκουλας.

 

 

Το ανδρικό μας συγκρότημα συμμετέχει, από πέρσι, στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, η οποία αποτελεί την Τρίτη τη τάξη κατηγορία της εν λόγω Ένωσης, μετά τις κατηγορίες, Α και Α1’. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Α.Π.Ο. Βελιών τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας, συμμετέχοντας, όμως, μόνο με ανδρική ομάδα στα Πρωταθλήματα της Ένωσης.

 

 

Δυστυχώς, το σωματείο μας δε διαθέτει ομάδες υποδομής, αφού λείπει ο μεγάλος αριθμός μόνιμων κατοίκων στα γειτονικά χωριά. Παρ’ όλα αυτά, τα στελέχη της διοίκησης του Α.Π.Ο. Βελιών έχουν υψηλές βλέψεις για σύλλογο τους», είπε, προ ημερών, αρχικά, ο κ.  Χρήστος Γουναράς, για να προσθέσει στην συνέχεια:

 

«Η ομάδα μας συμμετείχε, επί σειρά πολλών ετών, στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, ωστόσο το καλοκαίρι του έτους 2017 διέκοψε τη λειτουργία της λόγω μιας σειράς δυσμενών συνθηκών. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι του έτους 2018, η ιδέα του αθλητή της ομάδας μας, Δημήτρη Τσιριγώτη, για την ανασύσταση του σωματείου μας, έλαβε, τότε, «σάρκα και οστά», αφού τα στελέχη του σωματείου αποφάσισαν να υλοποιήσουν τη δική του επιθυμία.

 

 

Συνεπώς, τα στελέχη της νυν διοικούσας επιτροπής του σωματείου αντικατέστησαν, άμεσα, τον πρώην Πρόεδρο του σωματείου, κ. Σαράντο Τσιριγώτη, ο οποίος, μάλιστα, διατηρούσε και τον ρόλο του προπονητή της ανδρικής μας ομάδας. Στη διάρκεια, λοιπόν, του πρώτου έτους λειτουργία του Α.Π.Ο. Βελιών, έπειτα από την ανασύσταση του σωματείου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω πως έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο σύλλογος. Εν όψει της επόμενης χρονιάς, στόχος μας είναι η διαγραφή μιας καλής πορείας από την ομάδα μας στο Πρωτάθλημα, ενώ στο μυαλό μας είναι η σύσταση αναπτυξιακών τμημάτων στο σωματείο μας.

 

 

Κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά το έτος 2020 και αφού υπολογίσουμε το συνολικό κόστος για τη δημιουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός καλού προϊόντος με την ευχή να εξασφαλιστεί η καλή ψυχαγωγία του κάθε νεαρού παιδιού. Άλλωστε, εγώ υπήρξα μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού για 20 έτη (Γερμανία και Αυστρία από το 1992 μέχρι το 2012), έχω αγωνιστεί σε μερικές τοπικές ομάδες, έχω εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε ορισμένες ξένες επιχειρήσεις και έχω μια Α γνώση για το τι μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία», συμπλήρωσε στην συνέχεια ο Βεροιώτης παράγοντας του Α.Π.Ο. Βελιών για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τον Α.Π.Ο. Βελιών, δεν είναι άλλο από την έλλειψη μιας επαρκούς στέγης για την εγκατάσταση του σωματείου. Δυστυχώς, το γήπεδο του χωριού διαθέτει ένα ακατάλληλο γήπεδο, το οποίο χρησιμοποιούσε η ομάδα πριν αρκετά έτη, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλές εργασίες σ’ αυτό, προκειμένου να μετατραπεί σε ιδανικό χώρο για την στέγαση του συλλόγου μας και τη δημιουργία αναπτυξιακών ομάδων στο μέλλον. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Α.Π.Ο. Βελιών περιορίζεται, πλέον, στη λειτουργία της ανδρικής ομάδας η οποία έχει ως ανώτατο «σκαλί» στην πορεία της την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ. Λακωνίας».