«Ο Μαρπησσαϊκός αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου»!

 

Ο πρώην Πρόεδρος του συλλόγου, Πρόδρομος Μαμάσης στο «gipedo.eu»!

 

Αγάπη παράφορη για έναν αθλητικό σύλλογο ή απλά ένα συναίσθημα χαράς και μια ευχή για ένα όνειρο το οποίο δεν πρέπει να μείνει ανεκπλήρωτο; Ό,τι και αν συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, το πάθος για την προοδευτική πορεία του Μαρπησσαϊκού είναι περίσσιο, ενώ το ενδιαφέρον για τη διαρκή εξάπλωση του σωματείου παραμένει έντονο…

 

 

Μ’ αυτά τα στοιχεία μπορεί να περιγράψει κάποιος την σχέση του πρώην, πλέον, Προέδρου του συλλόγου από το νησί της Πάρου, Πρόδρομου Μαμάση, ο οποίος μίλησε, προ καιρού, στην ιστοσελίδα μας για τη μεγάλη του αγάπη…

 

 

 

«Εγώ ανέλαβα τη διοίκηση του σωματείου μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Άγγελου Τσιγώνα, όταν, μάλιστα, η ομάδα βρισκόταν στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.  Τότε, το ποδοσφαιρικό μας σωματείο χρησιμοποιούσε για τη διεξαγωγή των προπονήσεων και των επίσημων αγώνων του το ξερό γήπεδο της Μάρπησας, το οποίο, όμως, στην συνέχεια δε διαμορφώθηκε, κατάλληλα, με συνθετικό χλοοτάπητα, προκειμένου να ομορφύνει την περιοχή και να εξυπηρετήσει, καλύτερα, τις ανάγκες του συλλόγου μας. Το ευχάριστο γεγονός γι’ εμάς είναι πως τα αρμόδια στελέχη του Μαρπησσαϊκού έχουμε λάβει την υπόσχεση ορισμένων υπεύθυνων μελών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τον Δήμο Πάρου για την ανακατασκευή του γηπέδου.

 

 

 

Συνεπώς, οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Μαρπησσαϊκού δίνουν, διαχρονικά, τους εντός έδρας αγώνες τους στο γήπεδο του Αρχίλοχου, το οποίο απέχει, περίπου, 2χλμ από την περιοχή της Μάρπησας. Σκοπός μας, όμως, είναι η στέγαση των ποδοσφαιρικών μας τμημάτων στο γήπεδο της Μάρπησας την αγωνιστική περίοδο, 2020-2021, με την ευχή να πραγματωθεί ο στόχος μας», είπε, προ ημερών, αρχικά, ο κ. Πρόδρομος Μαμάσης, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Την περασμένη σεζόν, η ανδρική ποδοσφαιρική μας ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, παρουσιάζοντας, όμως, ποιοτικό ποδόσφαιρο και δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές να αναδείξουν το ταλέντο τους στον σύλλογο μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι απαρτίζουν τον σύλλογο μας κατοικεί στην περιοχή της Μάρπησας, ενώ δε σας κρύβω πως στο ρόστερ της ομάδας μας ανήκει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς, Χρήστος Αριανούτσος (μέσος).

 

 

Επίσης, στο έμψυχο δυναμικό του Μαρπησσαϊκού ανήκει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ναυπακτιακού Αστέρα, Ανδρέας Καλαβρουζιώτης (μέσος, κεντρικός αμυντικός και αμυντικός μέσος). Ο ρόλος του προπονητή της ανδρικής μας ομάδας έχει ανατεθεί στον κ. Δημήτρη Γαβαλά, την τελευταία τετραετία, ο οποίος είναι απόφοιτος της πανεπιστημιακής σχολής των ΤΕΦΑΑ. Επίσης, οι ομάδες ανάπτυξης του Μαρπησσαίκού καθοδηγούνται από τους προπονητές, κ. Γαβαλά, Νικήτα Τσαντούλη, Πέτρο Κενέρ και Εμίλ Κεμπόρι. Οι συγκεκριμένοι κόουτς καθοδηγούν τα συγκροτήματα, Κ16, Κ14, Κ12, Κ10, Κ8 και τα προ-αγωνιστικά τμήματα του σωματείου μας», πρόσθεσε ο πρώην, πλέον, Πρόεδρος του Μαρπησαϊκού, για να αναφέρει στην συνέχεια:

 

 

«Το ποδόσφαιρο στην Ένωση Κυκλάδων στερείται, πλέον, της ύπαρξης πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Κάτι το οποίο θα πρέπει να παύσει να συμβαίνει, γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί ένας ειδικός μηχανισμός για την παραγωγή αξιόλογων παικτών στο μέλλον. Επίσης, είναι δυσάρεστο το γεγονός πως τα αρμόδια όργανα της Ένωσης δεν έχουν καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στα σωματεία με τη μορφή της επιχορήγησης, τα τελευταία έτη, την ώρα, μάλιστα, την οποία τα έξοδα για τις μετακινήσεις των ομάδων είναι υπέρογκα.

 

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Μαρπησσαϊκός προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, ενώ έχει ως συνοδοιπόρο στο…ταξίδι του το νέο κλειστό γυμναστήριο το οποίο κατασκευάστηκε, πριν, περίπου, δύο έτη στην εν λόγω περιοχή. Συνεπώς, ο σύλλογος καλαθοσφαίρισης, Μαρπησσαίκός, έχει τη δυνατότητα να στεγάζεται και να αναπτύσσεται στον συγκεκριμένο χώρο», είπε στην συνέχεια ο κ. Πρόδρομος Μαμάσης, για να αναφερθεί στην συνέχεια στην αθλητική του διαδρομή.

 

 

«Εγώ πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Μαρπησσαϊκό από το 1991 μέχρι το 2010. Επί σειρά, λοιπόν, 19 ετών αγωνίστηκα στη θέση του κεντρικού, του αμυντικού μέσου, του πλάγιου αμυντικού, αλλά και του τερματοφύλακα, συνδυάζοντας το όνομα μου με επιτυχίες με τον σύλλογο. Η ομάδα μας κατάφερε, στο παρελθόν, να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα Κυκλάδων στον… μαραθώνιο της Β’ κατηγορίας, αλλά και ένα Κύπελλο Ήθους την αγωνιστική περίοδο, 2004-2005. Γενικότερα, δε σας κρύβω πως ο Μαρπησσαϊκός αποτελεί το δεύτερο…σπίτι μου».

 

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο μπορεί να βρει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

 

https://www.facebook.com/MARPISSAIKOS-FC-BC-471158090105/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARA2zDV7SWOv1gWdoVY-UqzDm3ULNJSW9FZg0LBSiDDz8VleSxD70QjA8OMts07Wblgzksmye96GVxgO