«Ορέστης με δικά του παιδιά, Ορεστιάδα με πολλά όνειρα»!

Ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Μυλωνάς, στο «gipedo.eu»!

 

Η ιστορική ελληνική γη, με το όνομα, «Νέα Ορεστιάς», στην εκβολή των ποταμών, Άρδα, Έβρου και Τόνζου,  κοσμείται, εδώ και μερικές δεκαετίες, από έναν ιστορικό σύλλογο, ο οποίος με την παρουσία του στον αθλητισμό καθρεπτίζει, διαχρονικά, ένα μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής ποιότητας του Νομού Έβρου! Πρόκειται, φυσικά, για τον Ορέστη Ορεστιάδας, ο οποίος έχει λάβει το όνομα του γνωστού προσώπου στην ελληνική μυθολογία, Ορέστη, έστω και αν δεν εδρεύει στις Μυκήνες και δεν αποτελεί ιό του Αγαμέμνονα και της Κλυτεμνήστρας!

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η εδραίωση του στην ιστορική και ακριτική πόλη του Έβρου, Ορεστιάδα, σε συνδυασμό με μια σειρά από ευχάριστες στιγμές για το κοινό του, αρκούν για να κατατάξουν τον θρακιώτικο σύλλογο στην «ελίτ» των αθλητικών σωματείων της αντίστοιχης Περιφέρειας. Μιας Περιφέρειας, η οποία δικαιούται να χαίρεται με το νεανικό «προφίλ», τον υγιή ανταγωνισμό και τον ορθόδοξο τρόπο λειτουργίας του Ορέστη Ορεστιάδας, όπως μας ανέφερε, άλλωστε, πρόσφατα, ο προπονητής του σωματείου, Παναγιώτης Μυλωνάς.  

 

 

«Εγώ συνεργάζομαι με τους ανθρώπους του Ορέστη Ορεστιάδας, για τρίτη συνεχή σεζόν, διατηρώντας τον ρόλο του προπονητή της ανδρικής ομάδας. Με τον Ορέστη Ορεστιάδας έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές, με κυριότερη, φυσικά, την ανάδειξη της ομάδας ως πρωταθλήτριας στην Ε.Π.Σ. Έβρου, την αγωνιστική περίοδο, 2018-2019. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μας δεν συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου έκριναν σκόπιμο να μη δηλώσουν την παρουσία της στην συγκεκριμένη διοργάνωση, εκτιμώντας πως η λειτουργία της θα ήταν καλύτερη αν παρέμενε στο τοπικό Πρωτάθλημα. Συνεπώς, ο Ορέστης Ορεστιάδας διατηρείται στον… μαραθώνιο της Ε.Π.Σ. Έβρου, διατηρώντας, παράλληλα, αναπτυξιακά τμήματα, τα οποία αριθμούν, περίπου, 150 αθλητές.

 

 

Έδρα του σωματείου μας είναι το Δημοτικό Στάδιο της Ορεστιάδας, το οποίο βρίσκεται σε άρτια κατάσταση, αν και μερικά τμήματα του Ορέστη γυμνάζονται σ’ άλλα γήπεδα της περιοχής (Σάκου και Λευκής). Σκοπός του σωματείου μας είναι η συνεχής βελτίωση των ομάδων μας, σ’ όλα τα επίπεδα, με την παρουσία, όμως, μόνο γηγενών ποδοσφαιριστών. Μια τακτική, η οποία ακολουθείται από τα στελέχη του σωματείου και η οποία εδράζεται στην επιθυμία αυτής να στηρίξει το ντόπιο στοιχείο της πόλης μας. Πρόεδρος του σωματείου είναι ο κ. Αθανάσιος Τσιγκρέκης, γυμναστής του σωματείου μας είναι ο κ. Βαγγέλης Κατσαντούρας και όλοι μαζί μοχθούμε, καθημερινά, για το καλό του Ορέστη Ορεστιάδας».