Ιδανικός «τιμονιέρης» με εμπειρία από «ροσονέρι»!

 

Ο προπονητής ποδοσφαίρου του Α.Ο.Ακράτας, Γιώργος Σπανός στο «gipedo.eu»!

 

Η Ακράτα προ μισού αιώνα πρόσφερε το κίνητρο για το χτίσιμο του δικού του «Βαβυλώνα», με θέα την ακτή η οποία τα καλοκαίρια μοιάζει με «χρυσή κορώνα»…

Η διαδρομή μέχρι την Πάτρα μοιάζει ιδανική γι’ εκείνον, την σύζυγο, τον γιο του και τη Μάρθα, ενώ η εικόνα των ψαράδων οι οποίοι διασχίζουν με τη βάρκα κάθε ναυτικό μίλι είναι πιο όμορφη και από το θαλασσινό τριφύλλι…

 

 

 

Η αγάπη για τα πάτρια εδάφη είναι, εν τέλη, διαχρονική, ο έρωτας με τον αθλητισμό μοιάζει με φλόγα που καίει μέσα του με ρυθμό διαρκή, ενώ η καταξίωση για εκείνον έχει  «σφραγίδα» από την Παναχαϊκή! Η στενή και άρτια σχέση με τη δική του αδερφή συνοδεύτηκε, σύντομα, με την συμπάθεια στην «οικογένεια» την Παναθηναϊκή, ενώ ο απόηχος της παρουσίας των «πράσινων» στον τελικό του Γουέμπλεϊ ζωγραφίζει στο νου του Γιώργου μια εικόνα μαγική…

 

 

 

Το ίνδαλμα του στην παιδική εποχή ήταν ο Σπύρος Οικονομόπουλος, της ΑΕΚ ο Πρωταθλητής, ενώ δύο, ακόμα, επώνυμα με την ίδια κατάληξη εμελε να έχουν στην καριέρα του ρόλο ρυθμιστή… Η συνεργασία με τον «μέντορα» του στην Παναχαϊκή, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, αποτελεί για τον κ. Σπανό, μια σχέση μυθική, ενώ η εκτίμηση στο πρόσωπο του Πάρη Γεωργακόπουλο, πάλαι ποτέ «αστέρα» της πόλης της αχαϊκής, είναι ύψιστη και άκρως φυσιολογική…

 

Βλέπεις, στο πρόσωπο του γυμναστή του Γυμνασίου σχολείου στου Διακοπτού την περιοχή δεν ενσαρκώνεται η εικόνα του ανθρώπου ο οποίος μοιάζει με αχάριστο παιδί, αλλά η όψη ενός αξιόλογου κυρίου ο οποίος έχει μάθει να εκτιμά μια μορφή αχαϊκή με ρότα «θρυλική»…

 

 

 

 

Μια πορεία, η οποία έχει τον ίδιο πρεσβευτή στον ρόλο, όχι μόνο του προπονητή, αλλά και του κηδεμόνα ενός έξοχου κοριτσιού και ενός τέλειου μαθητή… Του εργατικού προπονητή με παρουσία δυναμική, η οποία φανερώνεται μέσα από την συνέντευξη την οποία ο ίδιος παραχώρησε, πριν λίγες ημέρες, στην ιστοσελίδα αυτή.

 

 

«Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον χώρο του ποδοσφαίρου στα τέλη της δεκαετίας του 70’, όταν μαθήτευα στο Γυμνάσιο της περιοχής, Ακράτα Αχαϊας. Πρότυπο μου στον αθλητισμό ήταν, τότε, ο πάλαι ποτέ τερματοφύλακας της ΑΕΚ Αθηνών, Σπύρος Οικονομόπουλος, ο οποίος στέφθηκε, τελικά, Πρωταθλητής Ελλάδας με την Ένωση. Ο κ. Οικονομόπουλος κατάγεται από την περιοχή της Ακράτας, ενώ με τον αδερφό του ήμουν συμμαθητής πριν αρκετά έτη.  Βέβαια, εγώ δεν είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ, αλλά του Παναθηναϊκού, λόγω της σχέσης την οποία διατηρούσε, τότε, η αδερφή μου με τους «πράσινους».

 

 

 

Η αδερφή μου, η οποία κατέκτησε, προ αρκετών ετών, Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα με το σχολείο της Ακράτας, αγωνίστηκε ως πασαδόρος στον Παναθηναϊκό, τη δεκαετία του 70’, με συνέπεια να επηρεάσει εμένα, ώστε να συμπαθήσω τον εν λόγω σύλλογο», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μάς ο κ. Σπανός, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Το έτος 1986 δέχθηκα την πρόταση των ανθρώπων της Παναχαϊκή για την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών και δεν την αρνήθηκα. Η μεταγραφή μου στους «ροσονέρι» ήαν μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου, αφού η ανδρική ομάδα μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και εγώ βοήθησα τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Στο συγκεκριμένο σωματείο θήτευσα μόνο μια σεζόν, λόγω της φοίτησης μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο ακολουθούσα τον κύκλο σπουδών στην ειδικότητα των Τ.Ε.Φ.Α.Α (Γυμναστική Ακαδημία).  

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η συνεργασία μου με τα στελέχη της Παναχαϊκής και ειδικότερα με τον, τότε, προπονητή της ομάδας, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, ήταν πολύ καλή. Ξέρετε, είμαι τυχερός σ’ αυτή τη ζωή, γιατί πέρα των άλλων, υπήρξα συμπαίκτης με μερικές μεγάλες μορφές της Παναχαϊκής, όπως ο Δεσύλας, ο Γεωργακόπουλος, ο Ανδριόπουλος, ο Σπανοσωτηρόπουλος, ο Κυριακόπουλος, κ.α. Δε θα ξεχάσω, όμως, ποτέ τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, Πάρη Γεωργακόπουλο, ο οποίος αποπροσανατόλιζε, σχεδόν, κάθε τερματοφύλακα όταν εκτελούσε φάουλ! Σκεφτείτε, πως όταν ο Πάρης σημάδευε το τέρμα έβαζε τόσο φάλτσο στην μπάλα, ώστε αυτή να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον τερματοφύλακα μέχρι το ύψος του πέναλτι και εν συνεχεία να κατευθύνεται προς τη γωνία του τέρματος!», συνέχισε ο παλιός ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Το έτος 1988 πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στη Ζ.Ε.Α Πασαλιμάνι, η οποία συμμετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, ενώ στην συνέχεια υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο νησί της Σάμου για ένα χρόνο, λόγω του ότι ήμουν πολύτεκνος. Από το έτος 1989 μέχρι το έτος 1997 αγωνίστηκα, ξανά, στον Α.Ο.Ακράτας και έπειτα αποσύρθηκα από την ενεργό δράση με την ιδιότητα του αθλητή», συμπλήρωσε ο κ. Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στους δεσμούς του με τον Α.Ο.Ακράτα και με άλλες ομάδες με την ιδιότητα του προπονητή.

«Τα τρία επόμενα έτη συνεργάστηκα με τα μέλη του Πανευρωστινιακού, ο οποίος μετείχε στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κορινθίας. Την επόμενη διετία πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Τ.Α.Φ. 93 9Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης), καθοδηγώντας αρκετούς παίκτες, οι οποίες στην συνέχεια αγωνίστηκαν στον Παναιγιάλειο.

 

 

Από το έτος 2003 μέχρι το 2008 πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Α.Ο.Ακράτα, ενώ την επόμενη διετία συνεργάστηκα με τη Θύελλα Αιγύρας.  Ακολούθως, επέστρεψα στον Πανευρωστινιακό, στον οποίο εργάστηκα για τρία έτη, στην συνέχεια συνεργάστηκα, εκ’ νέου, με τη Θύελλα Αιγύρας, μετά ξανά με τον Πανευρωστινιακό, μέχρι το έτος 2016 όταν ανέλαβα, ξανά, το «τιμόνι» του Α.Ο.Ακράτας.

 

 

Φέτος, είναι η δεύτερη σεζόν στην οποία θητεύω στον συγκεκριμένο σύλλογο, ο οποίος λειτουργεί, πλέον, όπως επιθυμώ. Ο Α.Ο.Ακράτα, ο οποίος μετέχει στη Β’ Ε.Π.Σ.Αχαϊας, στελεχώνεται από πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2016 όταν η ομάδα αριθμούσε μόνο 5-6 δελτία ποδοσφαιριστών.

Επίσης, είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως ο νεαρός επιθετικος, Γιώργος Κύρικος (γεννηθής το 2001), συμμετέχει, πλέον, στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Παναχαίκής, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλοι παίκτες μας στο μέλλον. Η φιλοσοφία του Α.Ο.Ακράτα στηρίζεται στην κατάρτιση του ρόστερ της ανδρικής ομάδας κυρίως με παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αλλά και στην συνεχή εξέλιξη του ταλέντου των νεαρών παικτών μας.   

 

 

 

Ο Α.Ο.Ακράτα αποτελείται από μια ανδρική ομάδα, από ένα τμήμα Νέων (Κ20), από ένα τμήμα Προ-Παίδων και από ορισμένα συγκροτήματα Ακαδημιών, κάτι το οποίο μας χαροποιεί αφάνταστα. Εγώ έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τους προπονητές, Λεπενιώτη και Οικονομόπουλο, αλλά και να προπονώ την ανδρική ομάδα και τα τμήματα υποδομής στο γήπεδο της Ακράτας, το οποίο διαθέτει εξαιρετικό χλοοτάπητα.

Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου μας είναι ο κ. Θανάσης Ξυγκάς, ο οποίος διατηρεί ένα κατάστημα υγρών καυσίμων και ένα κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Ακράτας. Τα στελέχη της διοίκησης συνεργάζονται, περίφημα, μαζί μου και όλοι μας ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον σύλλογο τα επόμενα έτη. Θεωρώ πως η ανδρική μας ομάδα έχει τις δυνατότητες να διαγράψει αξιόλογες πορείες στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, τα επόμενα χρόνια, ωστόσο να ξέρετε πως το…ταβάνι της είναι η συμμετοχή της στον… μαραθώνιο της Α’ τοπικής κατηγορίας».

 

Υ.Γ.: Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να δει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/aoakratasacademies/?hc_ref=ARSG9ed_3Vm6EkmJ4rWWVeDD2NnJrM1Fv18CS8BCkIABTGo5gHVPbBEwfnFVvBqDHxU&fref=nf