«Ακράτα, το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου»!

Ο Αντώνης Σταμούτσος στο «gipedo.eu»!

 

Η ψυχή του ηρεμεί, διαχρονικά, με τον ήχο των κυμάτων από τις παραλίες της Ακράτας, ενώ η ζωή του γίνεται, ολοένα, πιο έντονη και πιο όμορφη όταν βρίσκεται κοντά στο δικό του δημιούργημα… Τα όνειρα του είναι, επί σειρά ετών, συνυφασμένα με την προοδευτική πορεία του Α.Ο.Ακράτα σ’ όλα τα επίπεδα, ενώ τα οράματα του είναι ταυτισμένα με την περαιτέρω άνθιση του σωματείου πετοσφαίρισης, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο-αν όχι το μεγαλύτερο-κομμάτι της ζωής του.  

 Ο λόγος για τον Αντώνη Σταμούτσο, έναν από τους μεγαλύτερους βιοπαλαιστές της τοπικής κοινωνίας της Ακράτας, έναν από τους εκσυγχρονιστές του αθλητισμού στον τόπο του, έναν από τους «φωτεινούς» θεμελιωτές της ανάπτυξης του συλλόγου πετοσφαίρισης του πελλοπονησιακού τόπου.  

Το «gipedo.eu» εντόπισε, προ καιρού, τον χαρισματικό αυτόν παράγοντα του Α.Ο. Ακράτα και του παρέθεσε τον λόγο να μας μιλήσει για το προσωπικό του «οικοδόμημα» και τους μελλοντικούς στόχους του με το σωματείο της καρδιάς του…

 

 

«Εγώ υπηρετώ τον Α.Ο. Ακράτα, περίπου, 20 έτη. Υπήρξα ποδοσφαιριστής του εν λόγω σωματείου, πριν δύο δεκαετίας, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες διατηρώ τη θέση του υπευθύνου στελέχους του κλειστού γυμναστηρίου της Ακράτας.

Στον συγκεκριμένο χώρο στεγάζονται οι ομάδες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης του Α.Ο. Ακράτα, αλλά και ένα τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του ίδιου σωματείου», ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σταμούτσου στην ιστοσελίδα μας, ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.  

 

 

«Παλαιότερα ασχολούμουν περισσότερες ώρες με τον Α.Ο. Ακράτα απ’ ότι σήμερα, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν αυτή την εποχή. Παρ’ όλα αυτά, η εργασία μου δε με αποτρέπει από το να στηρίζω την ομάδα από τη θέση του εφόρου του τμήματος πετοσφαίρισης, ούτε μου στερεί τη δυνατότητα να αποτελώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Α.Ο. Ακράτα.

Είμαι περήφανος που αποτελώ στέλεχος αυτού του σωματείου, ενώ είμαι αισιόδοξος σχετικά με τη φετινή πορεία των ομάδων μας στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα. Εκτιμώ η ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε απ’ εμένα τον νυν παράγοντα του ποδοσφαιρικού σωματείου, Α.Ο. Ακράτα, Νίκο Αλέφαντο και την Πένυ Γιαλκέτση, θα σημειώσει αρκετές νίκες στο Πρωτάθλημα Γυναικών της Ε.Σ.Π.Ε.Π και χαρίσει ορισμένες συγκινήσεις στο κοινό του βόλεϊ», πρόσθεσε στην συνέχεια, ο κ. Σταμούτσος για να αναφερθεί στην ιστορία του σωματείου πετοσφαίρισης του Α.Ο. Ακράτα.

 

 

«Το έτος, 2006, εγώ και τα δύο προαναφερόμενα πρόσωπα επιθυμούσαμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό στον τόπο μας. Εκείνη την εποχή, ο κ. Αλέφαντος διατηρούσε τον τίτλο του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του τότε Δήμου Ακράτας, πριν αυτός γίνει καποδιστριακός και μετατραπεί σε Δήμο Ανατολικής Αιγιαλείας.

 

 

Η κα. Πένυ Γιαλκέτση εργαζόταν σε κάποιον σύλλογο του Ξυλοκάστρου, ωστόσο ανταποκρίθηκε, άμεσα, στο κάλεσμα μας και η βοήθεια της ήταν πολύ σημαντική για τη δημιουργία και την άνθιση του σωματείου πετοσφαίρισης στον τόπο μας.

Βέβαια, τον πρώτο καιρό, αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες στο έργο μας, ωστόσο δεν παρατήσαμε την αποστολή μας. Το έτος, 2014, ήταν η χρονιά της δικαίωσης για όλους μας, αφού ο Α.Ο. Ακράτα ανήλθε στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ μέχρι τότε είχαμε πανηγυρίσει τη διάκριση της ομάδας Παγκορασίδων, η οποία έφτασε μέχρι τη διοργάνωση του «φάιναλ-φορ», κατακτώντας την 4η θέση.

 

 

Εν έτη 2017, σκοπός μας δεν είναι από την περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου τμήματος, αλλά και την άνθιση των αναπτυξιακών μας τμημάτων, τα οποία αποτελούν το «χρυσό» μέλλον του σωματείου μας. Ήδη, ο σύλλογος μας, ο οποίος συνεργάζεται, φέτος, με τον Άρατο Κιάτου, στον οποίο εργάζεται η κα. Γιαλκέτση, έχει αναδείξει το ταλέντο μερικών παικτριών οι οποίες προέρχονται από τις Ακαδημίες του Α.Ο. Ακράτα (Τρυφωνοπούλου, Μαντίσα, Σπανού), ενώ έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο σ’ όλα τα σπορ τα οποία καλλιεργεί, με πιο κλασικό παράδειγμα την εκπληκτική πορεία της ομάδας μπάσκετ. Ξέρετε, εμείς ως λάτρεις του Α.Ο. Ακράτα, παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των αθλημάτων μας και χαιρόμαστε, δεόντως, για τις επιτυχίες αυτών».