Όαση στη Θεσσαλία, με όραμα και ξεχωριστή γοητεία!

 

Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Πελασγιώτιδας, Αργύρης Γκρίμπας, στο «gipedo.eu»!

 

 

 

Η όμορφη συνοικία του Νομού Θεσσαλίας, η διάθεση για αθλητική παιδεία, το πάθος για την σύσταση ενός σωματείου, το οποίο θα φανερώνει, διαχρονικά, στον χώρο τη δική του κυριαρχία… Η έμπνευση μιας σύγχρονης φιλοσοφίας με απώτερο σκοπό την πολιτιστική δημιουργία, η εφαρμογή ορθών μεθόδων για μια πετυχημένη στον χρόνο πορεία, η άνθιση του αθλητισμού στον τόπο που ο Πηνειός ποταμός και οι λίμνες, Νεσσωνίτιδα και Βοιβηίδα, χαρίζουν σε κάθε ον μια ξεχωριστή απόλαυση και του ανεβάζουν τον δείκτη της ψυχολογίας…

 

Σ’αυτή, λοιπόν, την τοποθεσία, ο Α.Ο. Πελασγιώτιδας εδρεύει, εδώ και πολλά έτη, κοσμώντας τον κοινωνικό μας χώρο με τη δική του εικόνα και «φόντο» την προοδευτική του πορεία σε τρία σπορ, τα οποία εντάσσονται στα πιο δημοφιλή του Νομού Θεσσαλίας…

 

 

Τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, της καλαθοφαίρισης και της πετοσφαίρισης συνθέτουν το αθλητικό «παζλ» των συλλόγου ο οποίος ξεχωρίζει για την έντονη παρουσία σε μια σειρά διοργανώσεων με έπαθλο, πάντα, την επιτυχία και έπαινο την συμβολή του στην σωστή διαμόρφωση του αθλητικού ιδεώδες στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία…. Σε μια τοποθεσία στην οποία έχουν μεγαλουργήσει στο παρελθόν αρκετοί αθλητές-τριες, διαγράφοντας την προσωπική τους πορεία, όπως έχει πράξει ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πελασγιώτιδας, Αργύρης Γκρίμπας, έχοντας ως "όπλα" την αγνότητα, την τιμιότητα, την εργατικότητα  και τη γνώση του για χάρη της δικής του λατρείας…  Κάτι το οποίο παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας, προ ημερών, στην ιστοσελίδα μας με απόλυτη ειλικρίνεια, θάρρος και συνείδηση για το τι συμβαίνει στον Νομό Θεσσαλίας.

 

 

 

«Την τελευταία τετραετία  διατηρώ τον τίτλο του Προέδρου του Α.Ο.Πελασγιώτιδας, ο οποίος δραστηριοποιείται στους χώρους της πετοσφαίρισης, της καλαθοσφαίρισης και του ποδοσφαίρου. Το σωματείο πετοσφαίρισης διαθέτει μόνο ομάδες ανάπτυξης, οι οποίες καθοδηγούνται από την προπονήτρια, Σοφία Σαμουρέλη, ενώ αριθμεί δύο έτη ζωής στον χώρο του αθλητισμού. Οι προπονήσεις της ομάδας διεξάγονται στο 7ο και στο 23ο γυμναστήριο του γυμνασίου του Δήμου Λάρισας, στα οποία οι νεαρές αθλητές-τριες αναπτύσσουν το ταλέντο τους στο αγαπημένο τους σπορ.

 

 

Η συνεργασία μας με τα στελέχη του σωματείου είναι άψογη, γι’ αυτό, μάλιστα, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα πετοσφαίρισης η οποία συγκροτείται από τις μητέρες των αθλητριών. Εγώ, βέβαια, δεν υπήρξα ποτέ αθλητής του βόλεϊ, αλλά του ταεκ-βοντό και του ποδοσφαίρου, χωρίς, όμως, αυτό να εμποδίζει την προσπάθεια μου να βοηθήσω τον σύλλογο πετοσφαίρισης να καταξιωθεί στον αντίστοιχο χώρο. Αντίθετα, εκτιμώ πως το έργο μας στον Α.Ο.Πελασγιώτιδας είναι εξαιρετικό και αυτό πιστοποιείται από το γεγονός πως αυξάνεται, διαχρονικά, ο αριθμός των ομάδων μας σ’ όλα τα αθλήματα.

 

 

 

Εν όψει της επόμενης σεζόν, σκοπός μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας των ομάδων μας και φυσικά η δημιουργία μιας, τουλάχιστον, ακόμα ομάδας πετοσφαίρισης, η οποία θα λάβει μέρος στα Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Π.Ε.Κ.Ε.Λ. Άλλωστε, απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός γυναικείου συγκροτήματος, το οποίο θα κάνει στο μέλλον αισθητή την παρουσία του στον αντίστοιχο χώρο», είπε, αρχικά, ο κ. Γκρίμπας στην ιστοσελίδα μας για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

 

«Οι ομάδες μας στελεχώνονται από πολλούς νεαρούς αθλητές-τριες, γεγονός το οποίο φανερώνεται από τον αριθμό των περίπου 300 παικτών-τριων οι οποίοι στελεχώνουν την αθλητική οικογένεια του Α.Ο. Πελασγιώτιδας. Συγκεκριμένα, τα ποδοσφαιρικά τμήματα αποτελούνται από 150 αθλητές, οι οποίοι καθοδηγούνται από έξι, συνολικά, προπονητές (Κώστας Μπακατσής, Θανάσης Κουτσαυτίκης, Ηλίας Αράπης, Θοδωρής Μπαλοτής και Ντίνος Κατράνος). Οι ομάδες ποδοσφαίρου του σωματείου μας στεγάζονται στα γήπεδα των Ακαδημιών του Γιώργου Πλίτση, αλλά και στο γήπεδο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», ενώ η ανδρική μας ομάδας συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ. Λάρισας. Στον χώρο του μπάσκετ, ο Α.Ο.Πελασγιώτιδας συμμετέχει με τέσσερις (4) ομάδες στα εκάστοτε Πρωταθλήματα, οι οποίες στελεχώνονται από 110 αθλητές και καθοδηγούνται από τους προπονητές, Σωτήρη Γκιουλέκα, Αρετή Καπνιά και Θοδωρή Κουτρούλη», συνέχισε ο κ. Γκρίμπας για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προσωπική του καριέρα στον χώρο του αθλητισμού.

 

 

«Κατάγομαι από την πόλη της Λάρισας και από μικρή ηλικία τρέφω ιδιαίτερη αγάπη στην Α.Ε.Λάρισας.  Αγάπησα από πολύ μικρός το ποδόσφαιρο και αγωνίστηκα στις ερασιτεχνικές ομάδες, Φαλάνι Λάρισας, Α.Ο.Ιτέας και Ομορφοχώρι Λάρισας. Παράλληλα, όμως, με την συμπλήρωση των 19 ετών της ηλικίας μου αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι (γοφός), με συνέπεια να εγκαταλείψω την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή και να ασχοληθώ με τον χώρο του «τάεκ-βοοντο». Πρότυπο μου στον χώρο του αθλητισμού ήταν ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Μητσιμπόνας, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της σπουδαίας ιστορίας της Α.Ε.Λάρισας.

Επίσης, πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, αποτελώ μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου, ενώ διατηρώ τον τίτλο του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας

 

 

Ιστορία ενός αιώνα!

 

Από http://pelasgiotida.gr/index.php/istoria

 

Η Πελασγιώτιδα είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της πόλης μας και εμφανίζεται τη δεκαετία του 1920. Κυριαρχεί μαζί με την ομάδα του ΟΕΛ (όμιλος εκδρομέων Λάρισας) αφού προηγουμένως αυτές οι δύο ομάδες είχανε απορροφήσει παίκτες από η Δάφνη την Άμιλλα, τον Εθνικό και τον Κεραυνό που είναι οι πρώτες ομάδες που καταγράφονται στον χώρο του Λαρισινού ποδοσφαίρου. Εκείνη την εποχή μάλιστα η Πελασγιώτιδα κατάφερε να βγάλει και ένα σπουδαίο τερματοφύλακα τον Ζαντιώτη ο οποίος μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιά και κλήθηκε και στην εθνική Ελλάδος.


Το 1933 γίνεται η πρώτη συγχώνευση της Πελασγώτιδας με τον ΟΕΛ (όμιλος εκδρομέων Λάρισας) και δημιουργείται ο Πελασγικός Α.Ο. Το 1936 ο Πελασγικός μετονομάζεται σε ΓΣΛ, απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο και κάνει στροφή προς τον στίβο. Αργότερα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πελασγικού θα αποσχιστεί από τον ΓΣΛ και θα συνεχίσει αυτόνομο. Την δεκαετία του 1950 λοιπόν εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο ο Πελασγικός αντιμετωπίζοντας της τότε ένδοξες ομάδες Ηρακλή, Λαρισαϊκό, Τοξότη, Απόλλων, Άρη.

 


Εκπρόσωποι του Πελασγικού συμμετέχουν στις 17 ΜαΪου 1964 στην πρώτη γενική συνέλευση που θα αφορά τη συγχώνευση και δημιουργία της μετέπειτα μεγάλης Α.Ε.Λ Μαζί τους είναι και εκπρόσωποι του Λαρισαϊκού, Ηρακλή, Άρη, Απόλλων, Αχιλλέα Φαρσάλων, Φαλανιακού και Πανθεσσαλικού. Στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης στις 22 Μαΐου 1964 και τη συγχώνευση των οκτώ σε πέντε ομάδων, συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Πελασγικού με τον Λαρισαϊκό και η δημιουργία της Πελασγιώτιδας. Από τότε συμμετέχει αδιάλειπτα σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2015 κάνει ένα παραπάνω βήμα δημιουργώντας τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ.