Η «Ευαγγελική» ψυχή της Ακαδημίας Καστοριάς

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το προφίλ του προπονητή, Βαγγέλη Φωτόπουλου!

 

Η εξιδεικευμένη διδασκαλία στην πρωτεύουσα μιας μεγάλης σερβικής επαρχίας συνδέθηκε, πριν αρκετά έτη, με την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πανέμορφη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας… Το Πανεπιστήμιο του Νόβι Σατν της Σερβίας πρόσφερε, κάποτε, σ’ ένα δικό μας παιδί τη γνώση στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και εκείνος εκμπεταλεύτηκε στο έπακρο την εκπαίδευση στη μεγαλύτερη πόλη της Βοϊβοντίνας με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων προπόνησης των αθλητών-τριων σ’ έναν μαγικό τόπο, αρκετά μακριά από την Αθήνα…

 

 

 

Ο Βαγγέλης Φωτόπουλος έζησε ως ένα γνήσιο ελληνόπουλο στη χώρα των Χριστιανών Ορθόδοξων και άπλωσε τη γνώση του στο αγαπημένο του σπορ με την ευχή να εξελιχθεί σ’ έναν εκ’ των «δασκάλων» των ανώτερων… Διδάχθηκε, επί σειρά ετών, τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί ως ένας ιδανικός κόουτς των νεαρών παιδιών και εν έτη 2018 έχει την τύχη να απολαμβάνει την ύπαρξη μιας θηλυκής αυτοδυναμίας στην πόλη της Καστοριάς, η οποία ξεχωρίζει για τη δική της μαγεία…

 

 

Η παρουσία του έμπειρου κόουτς στον τόπο στον οποίο απλώνεται η πελώρια λίμνη εντυπωσιάζει το κοινό της Ακαδημίας Καστοριάς  όπως η πεδινή περιοχή Μπάτσκα, η όχθη Φρούσκα και του ποταμού Δούναβη τα νερά, γι’ αυτό η ιστοσελίδα μας αφιερώνει,, σήμερα, ξεχωριστό χώρο, προκειμένου να αναφερθεί στο έργο του, το οποίο έχει προκαλέσει στον αθλητισμό ιδιαίτερο…ντόρο…

 

 

 

Ο Βαγγέλης Φωτόπουλος υπηρετεί τον σύλλογο, ο οποίος διοικείται, εκ νέου, από τον κ. Ήργη, πολλά έτη, έχοντας συνοδεύσει την παρουσία του με μια σειρά διακρίσεων μ’ αυτόν. Ο κ. Φωτόπουλος έχει ταυτίσει την παρουσία του την Ακαδημία Καστοριάς με την κατάκτηση της 3ης θέσης από την ομάδα Κορασίδων στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Ε.Μ, όπως και την κατάκτηση της 5ης θέσης από το γυναικείο τμήμα στην αντίστοιχη διοργάνωση της ίδιας Ένωσης.

 

Παράλληλα, ο κ. Βαγγέλης Φωτόπουλος, ο οποίος έχει την τύχη να εποπτεύει τον σύλλογο πετοσφαίρισης ο οποίος απαρτίζεται από, περίπου, 150 αθλήτριες, εργάζεται, διαχρονικά, πυρετωδώς, με την ελπίδα να οδηγήσει τα συγκροτήματα του μακεδονικού σωματείου σε ψηλότερες θέσεις. Κάτι το οποίο ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να πετύχει, έχοντας ως βασικό κίνητρο στην προσπάθεια του τις πλούσιες γνώσεις και την εμπειρία του στον χώρο του αθλητισμού.

 

 

Ο κ. Βαγγέλης Φωτόπουλος είναι απόφοιτος της πανεπιστημιακής σχολής των Τ.Ε.Φ.Α.Α (Γυμναστική Ακαδημία), από το έτος 1991, όταν ολοκλήρωσε τον απαραίτητο κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της πόλης, Νόβισαντ, της Σερβίας.  Ακολούθως, ο Βαγγέλης Φωτόπουλος ασχολήθηκε με τον Γ.Ο. Καστοριάς μέχρι το έτος 1997, ενώ από το 2005 και έπειτα δραστηριοποιείται στην Ακαδημία Καστοριάς, η οποία συστάθηκε, τότε, από μια ομάδα παλιών βολεϊμπολιστών του προαναφερθέντος σωματείου.

 

 

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, τα ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας Καστοριάς σχημάτισαν μια ανδρική ομάδα, η οποία, όμως, αποσύρθηκε, πριν αρκετά έτη, από την ενεργό δράση, με συνέπεια το συμπαθές αυτό σωματείο να λειτουργεί, πλέον, με τμήματα θηλυκού γένους.

Ο πάλαι, λοιπόν, διαγώνιος βολεϊμπολίστας και τέως μαθητής του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς μοχθεί, καθημερινά, μαζί με τα στελέχη του σωματείου για την προοδευτική πορεία της Ακαδημίας Καστοριάς, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο νυν Περιφερειακός προπονητής της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας,  έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο, στοχεύοντας στη διαρκή εξέλιξη του ταλέντου κάθε νεαρής αθλήτριας.

 

Υ.Γ: Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορεί να δει κάποιος μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/pg/volley.kastorias/photos/?ref=page_internal