Ο «ήρωας» του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού!

Ο Θανάσης Βαβάτσικος στο «gipedo.eu»!

 

Ο ένας Βαβάτσικος διαπρέπει στη δύση του έτους, 2017, με τον Γ.Σ. Λάρισας Φάρος, ο άλλος Βαβάτσικος συνεχίζει να διακρίνεται στο είδος του την ανατολή της νέας εποχής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού… Αμφότεροι, πάντως, έχουν τον τρόπο να συγκεντρώνουν τα βλέμματα του κόσμου και να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού για το σπουδαίου έργο τους.

Ο ανιψιός Γιάννης επειδή συμβάλει τα μέγιστα ως μπασκετμπολίστας για την εύρυθμη λειτουργία του νεοφώτιστου τμήματος στην Α1 και ο θείος Θανάσης γιατί αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στον χώρο της πετοσφαίρισης.

 

 

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, το «gipedo.eu» επικοινώνησε, προ ημερών, με τον ίδιο και σήμερα παρουσιάζει στο κοινό του τα πιο σημαντικά γεγονότα που αφορούν τον αθλητικό βίο του Θανάση Βαβάτσικου.

 

«Η καριέρα μου στον αθλητισμό είχε αφετηρία τον χώρο του μπάσκετ. Υπήρξα μπασκετμπολίστας της Ε.Α. Λάρισας, αγωνιζόμενος, συμμετέχοντας στις τοπικές κατηγορίες, αλλά και στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την συγκεκριμένη ομάδα.

 

 

Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ε.Α. Λάρισας, περίπου, 10 (δέκα) έτη, έχοντας ως προπονητή τον Νίκο Βενέτη, τη δεκαετία του 70’ και του 80’.  

Σταμάτησα το μπάσκετ σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε στρατεύτηκα στην στρατιωτική μονάδα της Τρίπολης. Ακολούθησε η μετάθεση μου στη Ρόδο και εν συνεχεία στην Σύμη, μέχρι που απολύθηκα από τα στρατιωτικά μου καθήκοντα και ξεκίνησα να εργάζομαι ως υπάλληλος του Ο.Σ.Ε. Λάρισας. Είμαι εργοδηγός, μέλος του τεχνικού προσωπικού του εν λόγω Οργανισμού και άνθρωπος, ο οποίος λατρεύει τον αθλητισμό.

 

 

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό μεταδόθηκε, άμεσα, στην κόρη μου, η οποία ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με το βόλεϊ ως στέλεχος των Ακαδημιών του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της πετοσφαίρισης ως μέλος της διοίκησης του εν λόγω σωματείου επί σειρά αρκετών ετών.

 

 

 

Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο σύλλογο το έτος, 2005, διατηρώντας αρκετές ιδιότητες σ’ αυτόν και κυρίως του Προέδρου του σωματείου για μερικά χρόνια.

Καλύτερη στιγμή γι’ εμένα ήταν, αναμφίβολα, η ιστορική άνοδος του γυναικείου τμήματος του Φιλαθλητικού Λαρισαίκού στην Α1 Εθνική κατηγορία, την Άνοιξη του έτους 2015, αλλά και η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του «φάιναλ-φορ» του Κυπέλλου Ελλάδας.  

 

 

Η συνεχής θητεία μου στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό οφείλεται στην αγάπη μου για τον υγιή αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί σήμα κατατεθέν για το σωματείο μας. Πολλά νεαρά κορίτσια στελεχώνουν τις ομάδες μας, πολλοί γονείς παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών του, ενώ πολλοί άνθρωποι φροντίζουν, καθημερινά, για την προοδευτική ρότα του σωματείου μας.

Ο σύλλογος μας έχει, φέτος, τη δυνατότητα να συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Παγκορασίδων και Κορασίδων της Ε.Σ.Π.Ε.Κ.Ε.Λ με οχτώ (8) συνολικά ομάδες, αλλά και με 12, συνολικά, τμήματα σ’ όλους τους θεσμούς. Προπονητής της γυναικείας ομάδας μας είναι ο γνωστός κόουτς, Δημήτρης Ιόβτσεφ, ο οποίος έχει, ήδη, θέσει ισχυρές βάσεις ώστε να γνωρίσει, ξανά, ο σύλλογος τις διακρίσεις του παρελθόντος.

 

 

Επίσης, στην αθλητική οικογένεια του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού ανήκουν οι προπονήτριες, Άννα Κεραμίδα, Ελένη Μπαζιάνα και Σοφία Σαμουρέλη, ενώ ο αριθμός των παιδιών αγγίζει το νούμερο 300!!!

Η γυναικεία ομάδα μας βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία, τη φετινή σεζόν, παρά τις απουσίες μερικών παικτριών από ρόστερ αυτής.

 

 

Συγκεκριμένα, η διαγώνια, Ευαγγελία Υφαντή, μεταγράφηκε στην Αναγέννηση Σάμου, ενώ οι παίκτριες, Βάγια Δουλμπέρη (κεντρική), Σοφία Μπάλλα (κεντρική) και Μαρία Γαλογάβρου (ακραία) απουσιάζουν από τα ματς του συλλόγου, λόγω αυξημένων εκπαιδευτικών υποχρεώσεων. Επίσης, η νεαρή μας αθλήτρια, Κουμπούρα, απουσιάζει, αυτό το χρονικό διάστημα, από τις δραστηριότητες της ομάδας, λόγω τραυματισμού, ωστόσο θα επανέλθει σε δράση σε λίγο καιρό. Εύχομαι να συνεχίσει ο σύλλογος να λειτουργεί κάτω από υγιείς βάσεις και να αναδεικνύει, διαρκώς, το ταλέντο των νεαρών αθλητριών του».