«Ο Αιολος Φυλής δημιουργεί φωλιά στο βόλεϊ»

Ο Χρήστος Γερακάκης στο «gipedo.eu»!

 

Γεννήθηκε στην καρδιά του Νομού Αττικής, στην προσφυγική περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στον τόπο στον οποίο έχουν μεσουρανήσει δεκάδες αθλητές και αθλήτριες πολλών σπορ… Αγάπησε από πολύ νεαρή ηλικία το σπορ του βόλεϊ και πριν, ακόμα, ολοκληρώσει τον κύκλο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου, μετατράπηκε σ’ έναν από τους «ιπτάμενους» βολεϊμπολίστες του ιστορικού σωματείου, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας!

 

 

Ο Χρήστος Γερακάκης καθιερώθηκε, σύντομα, στις αναπτυξιακές ομάδες πετοσφαίρισης των «κυανόλευκων» και αμέσως κατάλαβε πως το συγκεκριμένο σπορ πρόκειται να αποτελέσει το κατάλληλο άθλημα για να σταδιοδρομήσει στη ζωή του…

 

 

Από τότε μέχρι σήμερα, ο συμπαθής καθηγητής Φυσικής Αγωγής υπηρετεί, ευλαβικά, το σπορ της καρδιάς του, δημιουργεί, διαχρονικά, το δικό του έργο στον συγκεκριμένο χώρο και αφήνει, συνεχώς, τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό του αθλήματος και όχι μόνο…Όμοιες μ’ αυτές που άφησε, προ καιρού, σ’ εμάς με την ακόλουθη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλώντας, εκτενώς, για τον αθλητικό του βίο!

 

 

 

«Ο Αίολος Φυλής αποτελείται μόνο από ομάδες κοριτσιών, οι οποίες γυμάζονται στο κλειστό γυμναστήριο, «Σπάρτακος», της περιοχής, Ζυφύρι. Την αγωνιστική περίοδο, 2017-2018, ο σύλλογος μας συμμετέχει σττα εκάστοτε Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Π.Α.Α. με ομάδες, Κορασίδων και Παγκορασίδων, οι οποίες έχουν την προοπτική να προοδεύσουν στο μέλλον.

 

 

Σκοπός μας είναι η εξάπλωση του Αίολου Φυλής σ’ όλα τα επίπεδα, ώστε να μετατραπεί ο σύλλογος σε πρότυπο στον αθλητικό χώρο.

Πρόεδρος του σωματείου μας είναι ο κ. Θανάσης Φλουσκούνης, ενώ σημαντική συμβολή στην σύσταση και στην οργάνωση του Αίολου Φυλής έχει η κα. Μαρία Φλουσκούνη. Επίσης, ο σύλλογος μας καλλιεργεί και το σπορ της γυμναστικής, έχοντας, μάλιστα, λάβει μέρος σε γιορτή του αθλήματος, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Καματερού πριν αρκετό καιρό.

 

 

Η ομάδα γυμναστικής, η οποία έχει συμμετάσχει σε αρκετές διοργανώσεις, εδρεύει στην αίθουσα του κολυμβητηρίου των Άνω Λιοσίων, αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο, «Σπάρτακος», το οποίο ανακαινίστηκε, πριν αρκετούς μήνες, από τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Παππού και τους συνεργάτες του.

 

 

Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προοδευτική πορεία του σωματείου μας και να συσταθεί κάποια στιγμή γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης, η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της στις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α», είπε, αρχικά ο κ. Χρήστος Γερακάκης, στην ιστοσελίδα μας για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προσωπική του καριέρα στον χώρο του αθλητισμού.

 

 

«Εγώ ξεκίνησα την ασχολία μου με το άθλημα της πετοσφαίρισης πριν τρεις δεκαετίες από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος εδρεύει κοντά στην περιοχή στην οποία διαμένω, διαχρονικά. Αγωνίστηκα αρκετά έτη στη θέση του ακραίου, έχοντας ως καθοδηγητές του κόουτς, Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο και Θανάση Δερμάτη, αλλά μερικά έτη μετά αποφάσισα να αλλάξω «σταθμό» στην αθλητική μου καριέρα.

 

 

Ως φοιτητής, πλέον, των Τ.Ε.Φ.Α.Α (Γυμναστική Ακαδημία), επέλεξα να μεταγραφώ στον Ηλυσιακό, έχοντας ως προπονητή τον κ. Τσίγκο  και τον κ. Χατζηδημητρίου. Η ιστορική αυτή ομάδα βόλί κατάφερε, τότε, να ανέλθει στο Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας από την αντίστοιχη της Δ’ Ε.Σ.Π.Α.Α, ωστόσο στην συνέχεια εγώ εντάχθηκα στο ρόστερ του Α.Ο. Πεύκης, αναλαμβάνοντας τον διπλό ρόλο του παίκτη και του προπονητή στο σωματείο από την περιοχή των Βορείων Προαστίων»,  πρόσθεσε ο κ. Γερακάκης, για να μιλήσει στην συνέχεια για την προπονητική του καριέρα στο αγαπημένο του σπορ.  

 

 

«Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον χώρο της προπονητικής  στις αρχές της δεκαετίας του 90’, όταν εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, ο οποίος δραστηριοποιούταν, τότε, στο σπορ της πετοσφαίρισης.

 

 

 

Λίγο καιρό αργότερα, ο συγκεκριμένος σύλλογος έδωσε την… σκυτάλη στον Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων, ο οποίος διέγραψε σπουδαία πορεία στον χώρο του βόλεϊ τη δεκαετία του 90’ Μάλιστα, η γυναικεία ομάδα του συγκεκριμένου σωματείου είχε καταφέρει να προβιβαστεί στην Α’ τοπική κατηγορία από την αντίστοιχη της Γ’ Ε.Σ.Π.Α.Α, ωστόσο πριν, περίπου, δέκα έτη, ο εν λόγω σύλλογος βόλεϊ διαλύθηκε…

Επίσης, πέρα από το σπορ του βόλεϊ ο Δ.Α.Σ.Α.Λ δεν υφίσταται ως σύλλογος κλασικού αθλητισμού, κάτι το οποίο συνέβαινε, παλαιότερα, με έντονη δραστηριότητα στον χώρο του στίβου. Εγώ, ως προπονητής, συνέχισα την καριέρα μου στον Α.Ο. Θρακομακεδόνων, για δύο έτη, στην Α.Ε Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών, για δύο χρόνια, στον Δ.Α.Σ Ζεφυρίου, για δύο έτη και φυσικά στον Αίολο Φυλής για πέμπτη σεζόν.

 

 

Η συνεργασία μου με τα στελέχη του σωματείου και με τους γονείς των νεαρών αθλητριών είναι άψογη, ενώ η διαχρονική παρουσία μου στον χώρο της πετοσφαίρισης δεν μπορεί παρά να με γεμίζει με περηφάνια.