Ντουμάνη «μπλοκ»… «Ανασταίνουν» τον Παναθλητικό!

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τη βολεϊμπολίστρια, Αναστασία Ντουμάνη!

 

Σ’ ένα πελώριο λιμάνι, στο οποίο αναπτύσσεται, έντονα, η Ναυτιλία, στην συμπρωτεύουσα της Αλβανίας, η οποία διακρίνεται για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από μια ομάδα ανθρώπων, στο μέρος το οποίο αποτελεί το επίκεντρο των λαϊκών διαδηλώσεων, το κέντρο αγροτικής ανάπτυξης και άνθισης των τουριστικών επαγγελμάτων, το ελληνικό στοιχείο είναι πιο έντονο απ’ ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Περίπου 8.000 Έλληνες αγνάντευαν, καθημερινά, τη δεκαετία του 90’ τη μαγευτική θέα του Κόλπου του Αυλώνα, επισκέπτονταν το πανέμορφο κτήριο, όπου κηρύχθηκε η Αλβανική ανεξαρτησία το έτος 1912 και είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο εντυπωσιακό Πανεπιστήμιο της πόλης, Βλορ, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ισμαήλ Κεμάλ το 1994!

Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι μπορούσαν να αναπτύξουν το εκπαιδευτικό τους ταλέντο, στο μέρος το οποίο κοσμείται από την Αδριατική θάλασσα και σ’ αυτό το οποίο  ο Ενβέρ Χότζα σήκωσε την σημαία της επανάστασης, το 1994, προκειμένου να απελευθερωθεί η πόλη του από τις κουμουνιστικές δυνάμεις. Όπως λίγοι δεν ήταν αυτοί που κολύμπησαν στα βαθιά νεαρά της θάλασσας του νησιού Σάσων και με τη δεξιοτεχνία τους τίμησαν, επάξια, τη γενέτειρα τους!

 

 

 

Κάτι αντίστοιχο έχει πράξει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η γνωστή βολεϊμπολίστρια του Παναθλητικού Συκεών, Αναστασία Ντουμάνη, η οποία δοξάζεται με τον εν λόγω σύλλογο, στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Ε.Σ.Θ και συνάμα δοξάζει την ιδιαίτερη πατρίδα της με τα επιτεύγματα της!

 

Η 22χρονη κεντρική βολεϊμπολίστρια, η οποία γεννήθηκε στην πόλη Βλόρ, μετανάστευσε με την οικογένεια της στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία δύο ετών και από τότε διαμένει στην περιοχή της Άνω Πόλης, φροντίζοντας, όμως, να διατηρεί τα ήθη και έθιμα της χώρας της.

 

 

 

Σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. της Σίνδου το επάγγελμα του Γεωπόνου, εργάζεται ως «μπέιμπι σίτερ», προκειμένου να καλύπτει τις οικονομικές τις ανάγκες και αποτελεί μια από τις πρωταγωνίστριες της πορείας του Παναθλητικού Συκεών στον τοπικό… μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

 

Έχει ύψος 1,75 μέτρια, αλλά πάρα πολύ καλό άλμα, φροντίζει με την αθλητική της παρουσία, εντός των παρκέ, να συναρπάζει τους υποστηρικτές της, ενώ έχει καταφέρει να ψυχαγωγεί, στο έπακρο, το ραδιοφωνικό της κοινό με την υπέροχη φωνή και εκπομπή της στον σταθμό, «Νέων»!

 

Έμαθε τα πρώτα μυστικά του βόλεϊ στον Κεραυνό Αγίου Παύλου, ύστερα από παρότρυνση του γυμναστή του 50ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, Γιώργου Καραβιδόπουλου, ενώ δύο έτη μετά έλαβε την απόφαση να ενταχθεί στην αθλητική οικογένεια του ιστορικού σωματείου, Ελπίς Αμπελοκήπων, προκειμένου να εξελίξει το πλούσιο ταλέντο της…

 

Καθοδηγήθηκε, επιτυχώς, από την πάλαι ποτέ προπονήτρια των «πράσινων», Σούζη Παπαδοπούλου, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Ε.Π.Ε.Σ.Θ, όντας μέλος του εν λόγω συλλόγου, ενώ στην συνέχεια μετακινήθηκε στις Συκές για λογαριασμό του Παναθλητικού!

 

 

Φέτος, η Αναστασία, η οποία ξεχωρίζει για τη χαρισματική γυναικεία προσωπικότητα της, διανύει την τρίτη σεζόν στον συγκεκριμένο σύλλογο, συνεργάζεται, άψογα, με τα στελέχη του συγκεκριμένου σωματείου και οραματίζεται ένα καλύτερο.. αύριο με την ομάδα, η οποία μετέχει στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Ε.Σ.Θ!

 

Τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις προπονητικές ικανότητες του Στρατου Μπίλη, μαγεύεται, έντονα, από το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο σωματείο και χαρακτηρίζει τον Παναθλητικό Συκεών ως το δεύτερο σπίτι της. Περιμένει, αγωνιωδώς, την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της γυναικείας ομάδας τη νέα σεζόν και ετοιμάζεται να συμβάλει τα μέγιστα για την επιστροφή του τμήματος στη Β’ Εθνική κατηγορία. Εκεί που, σύμφωνα με πολύ κόσμο, ανήκει ο Παναθλητικός Συκεών, ο οποίος διακρίνεται για την εμπιστοσύνη του σε νεαρές αθλήτριες, οι οποίες διακρίνονται για το αθλητικό τους προφίλ και τον «αδαμάντινο» χαρακτήρα τους!