«Αστέρας» στον Αστέρα, «μαγεία» στη Μεσσηνία!

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τη βολεϊμπολίστρια, Δήμητρα Γεωργακοπούλου (δεξιά)!

 

Στην πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους, «Καλάθι», στην παρυφή του Ταΰγετου και στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου, το στοιχείο του αθλητισμού είναι έντονο από πολλά χρόνια πριν…

Στην πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, στο όμορφο λιμάνι της νότιας  Ελλάδας, στον τόπο ο οποίος διακρίνεται για το μεσογειακό κλίμα και τη γοητεία του Φράγκικου κάστρου, δεκάδες αθλητές-τριες έχουν, διαχρονικά, γαλουχηθεί με την ιδέα πως η Καλαμάτα, δεν είναι απλά το κέντρο του πολιτισμού, αλλά και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών σπορ.

 

 

Η «Μαύρη Θύελλα» είναι αυτή, η οποία διατηρεί τη «μερίδα του λέοντως», λόγω του ισχυρού ονόματος και της ιστορίας της, αυτό, όμως, δεν στερεί τη δυνατότητα της ανάπτυξης άλλων αθλημάτων και φυσικά την παραγωγή ταλαντούχων παικτών-τριων μέσα από τα… σπλάχνα κάθε σωματείου.

 

Για του λόγου το αληθές, ο Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελεί τρανό παράδειγμα το οποίο επιβεβαιώνει την προοδευτική πορεία της Καλαμάτας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ο Νίκος Χατζής, πιστοποιεί, με τον καλύτερο τρόπο, την ανέλιξη του σπορ της καλαθοσφαίρισης, ενώ μια ομάδα νεαρών κοριτσιών φανερώνει, καθημερινά, με το έργο της πως το βόλεϊ μπορεί να «φωτίζει» πιο όμορφα την παραλία της πόλης!

 

 

Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου είναι μια από τις κοπέλες, οι οποίες ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, αφού έχει διαπρέψει στον χώρο της πετοσφαίρισης και διαθέτει τα προσόντα για να εξελιχθεί, περισσότερο, στο μέλλον!  

 

Η Καλατιανή ακραία και διαγώνια βολεϊμπολίστρια, κληρονόμησε την αγάπη για τον αθλητισμό από τον αδερφό της, Αλέξανδρο, ο οποίος διετέλεσε ποδοσφαιριστής μερικών τοπικών ομάδων της πόλης, αλλά επέλεξε το σπορ της πετοσφαίρισης επειδή ήταν, εξ’ αρχής, πεποισμένη πως ταιριάζει καλύτερα στην κουλτούρα της.

 

 

Εντάχθηκε, σε πολύ μικρή ηλικία, στην αθλητική οικογένεια της Γ.Ε. Μεσσηνίας και υπό τις οδηγίες του πρώτου της προπονητή, Δημήτρη Καβάριου, αισθάνθηκε τον χώρο του βόλεϊ όπως αισθάνεται κάθε επισκέπτης της Καλαμάτας όταν βαδίζει στο Φράγκικο Κάστρο της πόλη ή στο πάρκο σιδηροδρόμων.

 

Με το υπέροχο άλμα της και το δυνατά της χτυπήματα «χόρευε», από την αρχή στα παρκέ, όπως η Πάολα στις πίστες και προκαλούσε ενθουσιασμό στο κοινό, όπως η ίδια όταν ακούει έντεχνη μουσική και δη την αγαπημένη της τραγουδίστρια, Μποφίλιου.

 

 

Μετακινήθηκε, γρήγορα, από το ένα καμάρι της Μεσσηνίας στο άλλο, φορώντας τη φανέλα του Μεσσηνιακού, έχοντας, αρχικά, ως προπονητή τον Δημήτρη Καθάριο, αλλά και τη Γεωργία Σουρή στην συνέχεια. Κατέδειξε, με το… καλημέρα της παρουσίας της στις «πράσινες αμαζόνες», τα πλούσια αθλητικά της προσόντα και προκάλεσε τον θαυμασμό του κοινού, όπως προκαλούν τον κόσμο τα ευρήματα του Μπενάκειου Μουσείου της Καλαμάτας από την Εποχή του Χαλκού.  

 

Το 2013 σηματοδότησε μια, ακόμα δικαίωση των προσπαθειών της Δήμητρας, η οποία εντάχτηκε στο ρόστερ του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, με την ελπίδα να πρωταγωνιστήσει με τον ιστορικό σύλλογο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

 

 

Την ίδια χρονική περίοδο, η γεννηθείσα στις 12 Σεπτεμβρίου του έτους 1995, εισήχθη στην πανεπιστημιακή σχολή του τμήματος Στατιστικής και συνάμα αποτέλεσε στέλεχος της βασικής εξάδας του ιστορικού συλλόγου.

 

Μια σεζόν μετά, η Δήμητρα Γεωργακοπούλου γνώρισε τη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, διάκριση στην καριέρα της, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της Α2 με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, γεγονός το οποίο σήμανε την άνοδο της ομάδας στην Α1.

 

Η απόφαση, όμως, των στελεχών του συγκεκριμένου συλλόγου για τη μη συμμετοχή του Αστέρα Αγίου Δημητρίου στη μεγαλύτερη τη τάξη εγχώρια διοργάνωση πρόσφερε στη Δήμητρα τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Αναγέννηση Σάμου, συμβάλλοντας, μάλιστα, τα μέγιστα για την παραμονή της στην Α2.

 

 

 

Τη φετινή σεζόν, η Καλαματιανή βολεϊμπολίστρια πρόσφερε, ξανά, τις υπηρεσίες της στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, βοήθησε σημαντικά για την πρόοδο του συλλόγου και περιμένει, πλέον, στο… ακουστικό της, μια σειρά από προτάσεις, προκειμένου να επιλέξει την παραμονή της στην ομάδα ή το νέο «σταθμό» στην καριέρα της. Μια καριέρα, η οποία έχει ξεκινήσει, ιδανικά, για την ίδια και έχει ευοίωνο μέλλον, όπως, άλλωστε, εκείνη φανταζόταν πως θα συμβεί όταν ξεκινούσε το βόλεϊ!