Άριστα παίρνει με Πένυ ο Παναθλητικός!

Το «gipedo.eu» παρουσιάζει τη βολείμπολίστρια, Πένυ Μασούρα!

 

Μεγάλωσε στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης και γρήγορα έβαλε… φωτιά στον χώρο του αθλητισμού, όπως, πριν έναν αιώνα, η ιδιαίτερη πατρίδα της στα Βυζαντινά τείχη, τα οποία, ευτυχώς, διασώζονται μέχρι σήμερα…

Κατοικεί όλα τα χρόνια της ζωής της στον τόπο ο οποίος έμεινε ακατοίκητος στην ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή και ξεδιπλώνει τα χαρίσματα της στην πόλη που έχει «φόντο» την υπέροχη θέα της Βόρειας Ελλάδας!

 

 

Αποτελεί, διαχρονικά, το στήριγμα των ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί, όπως τα μνημεία της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις της συμπρωτεύουσας, ενώ υπηρετεί, ευλαβικά, το σπορ της πετοσφαίρισης, όπως πράττουν οι Χριστιανοί στους ναούς, Οσίου Δαβίδ, Αγίου Νικολάου Ορφανού, Ταξιαρχών, Μονή Βλατάδων, Αγία Αικατερίνη και Προφήτη Ηλία, οι οποίοι στολίζουν τη «Μητρόπολη» του αθλητισμού!

 

Η Παναγιώτα ή Πένυ Μασούρα, όπως συνήθως αποκαλείται από γνωστούς και φίλους, γιορτάζει το όνομα της, κάθε έτος, τη 15η Αυγούστου, αλλά την παρουσία της στην κοινωνία κάθε μέρα… Με «όπλα» την καλοσύνη, την ειλικρίνεια και την συνέπεια στις δραστηριότητες της, η έμπειρη βολεϊμπολίστρια «φωτίζει», εντός και εκτός των παρκέ, τον κόσμο, όπως φωτίζει ο Λευκός Πύργος και ο Θερμαϊκός κόλπος από τα πομπώδη ξέφωτα και τα πολυτελή κτίσματα της πόλης, ενώ ομορφαίνει τον χώρο του αθλητισμού, όπως οι στεγασμένοι εξώστες της Ελληνικής Λαϊκής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής.

 

Η γεννηθείσα στις 24 Ιουλίου του 1989 αποτελεί, δίχως άλλο, ένα «διαμάντι» του βόλεϊ, μια υπέροχη ύπαρξη στη ζωή μας, μια απλή, ταπεινή και σημαντική γυναίκα… Το απέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας της στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με τα χρώματα του οποίου κέρδισε μετάλλια και εντυπώσεις από το πολυπληθές κοινό του «Γηραιού», αλλά και με την έξοχη διαδρομή της στον χώρο μέχρι σήμερα.

 

 

Συνεργάστηκε, άψογα, με τους προπονητές, Καρασαρλίδη και Τζιουμάκα, στους «κυανόλευκους», για πέντε έτη, συνέβαλε τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού σωματείου, Β.Α.Ο, για πέντε χρόνια, συνεργαζόμενη με τον παράγοντα, κ. Ρούσση και την προπονήτρια, κα. Τσακαλίδου, ενώ θήτευσε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Πειραματικό, για τρία, συνολικά, έτη, έχοντας ως κόουτς τον κ. Μπελουμπέγκοβ.

 

 

Η κόρη του ιθύνοντα του ποδοσφαιρικού σωματείου, Ολυμπιακός Τερψιθέας , αδερφή της πρώην παίκτριας του τμήματος καλαθοσφαίρισης, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, αλλά και απόφοιτη της σχολής βοηθού φαρμακοποιού, προσφέρει, φέτος, με επιτυχίες τις υπηρεσίες της στον Παναθλητικό Συκεών, αγωνιζόμενη ως ακραία και διαγώνια, φανερώνοντας, καθημερινά, τις υψηλές της δυνατότητες.

 

 

Είναι, σίγουρα, μια από τις πρωταγωνίστριες για την κατάκτηση της 6ης θέσης από το γυναικείο τμήμα στο Πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Ε.Σ.Θ, ενώ περιμένει τη νέα σεζόν για να καταδείξει, εκ’ νέου, τα άφθονα προσόντα της. Αυτά τα οποία επιτρέπουν στην ίδια να αποτελεί αναγκαίο στέλεχος στον χώρο της πετοσφαίρισης, για αρκετά σωματεία, αλλά και μια χρήσιμη κυρία στον κοινωνικό χώρο.