Το καμάρι της Ημαθίας προελαύνει στη Δυτική Μακεδονία!

Ο Στέργιος Λουκάς στο «gipedo.eu»  

 

Ένας σύλλογος ιστορικός με όνομα το οποίο του επιτρέπει να αποκαλείται «Ολύμπιος Θεός», σ’ ένα εκ’ των αθλημάτων στο οποίο…πλέει, ιδανικά, όπως ο υπέρτατος Θεός των υδάτων…

Ο Ποσειδών Βέροιας προκαλεί στον κόσμο δέος, έστω και αν δεν είναι ο καλούμενος Πελαγαίος (ο Ποσειδών με άλλη ονομασία), μάχεται, καθημερινά, εντός και εκτός των παρκέ σα μαινόμενος ταύρος, ενώ διατηρεί επί σειρά δώδεκα (12) τη δική του αθλητική τρίαινα παρότι ποτέ δεν κινείται βίαια…

 

 

Ο συμπαθής αυτός σύλλογος πετοσφαίρισης κυριαρχεί, διαχρονικά, σαν… πλανήτης στο δικό του αθλητικό σύστημα, γίνεται, πάντα, ορατός με γυμνό μάτι στέλνοντας το δικό του μήνυμα, προκειμένου η «λάμψη» του να είναι, συνεχώς, έντονη, δίχως τη χρήση τηλεσκοπίου ή άλλου αντικείμενου ομοίου!

Μια από τις σελίδες της «χρυσής» ιστορίας του Ποσειδώνα Βέροιας έχει την…απόχρωση της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ενώ εν’ έτη 2018, ο σύλλογος από τον Νομό Ημαθίας καταδεικνύει στο κοινό τη δική του κυριαρχία. Οι πρώτες θέσεις τις οποίες κατέχουν οι ομάδες, Γυναικών, Κορασίδων 1 και Παγκορασίδων 2 στη βαθμολογία, όπως και η εν γένει του συλλόγου λειτουργία πιστοποιούν, περίτρανα, πως το καμάρι της Ημαθίας «λάμπει» στα πέρατα της Μακεδονίας!

 

 

 

Με αφορμή την εξαιρετική φιλοσοφία, η οποία χαρακτηρίζει το σωματείο από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το «gipedo.eu» παρέθεσε, προ καιρού, τον λόγο στον προπονητή του Ποσειδώνα Βέροιας, Στέργιο Λουκά, ο οποίος μας μίλησε για του σωματείου τη νοοτροπία, τους στόχους αυτού, αλλά και την προσωπική του αθλητική πορεία…

 

 

 

«Υπηρετώ τον Ποσειδώνα Βέροιας δώδεκα (12), συνολικά έτη, αποτελώντας, μάλιστα, τον έναν εκ’ των των ιδρυτικών στελεχών του εν λόγω συλλόγου πετοσφαίρισης. Πριν 12 έτη, ο Ποσειδών Βέροιας δραστηριοποιούταν στους χώρους της χειροσφαίρισης και της καλαθοσφαίρισης. Εκείνη την περίοδο, εγώ ήμουν ο προπονητής των κλιμακίων των Εθνικών μας ομάδων, ωστόσο βρήκα τον χρόνο να συμβάλλω τα μέγιστα για την άνθιση του Ποσειδώνα Βέροιας σ’ όλα τα επίπεδα.

Η καλύτερη σεζόν για το γυναικείο μας συγκρότημα ήταν η αγωνιστική περίοδος, 2014-2015, όταν ο Ποσειδών Βέροιας ανήλθε στην Α2 Εθνική κατηγορία, κατακτώντας το Πρωτάθλημα στην Ένωση της Ε.Σ.Π.Ε.Μ! Μια σεζόν μετά, όμως, η ομάδα μας επέστρεψε στη Β’ Εθνική κατηγορία, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 από τον Ναύαρχο Βότση και συνάμα ο Α.Σ. Γιάννενα κέρδισε τον Καμπανιακό.  

 

 

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μας συνεχίζει να λειτουργεί με απόλυτη οργάνωση και ευελπιστεί στην πραγματοποίηση της καλύτερης δυνατής πορείας στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Ε.Μ. Το γυναικείο μας συγκρότημα είναι, φέτος, ενισχυμένο με την έμπειρη ακραία με καταγωγή από την πόλη της Έδεσσας, Μαρία Γάτση, τη Θάλεια Πατερέκα από τον Α.Ο. Λαμίας, με την ακραία, Φρόντα Τσιάμη, η οποία έχει επιστρέψει στην ομάδα, αλλά και με τη λίμπερο, Αρχοντή Γρηγοριάδου, η οποία έχει επανέλθει σε αγωνιστική δράση, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό της. Την περασμένη σεζόν (2016-2017),  το γυναικείο μας συγκρότημα διεκδίκησε την επιστροφή του στην Α2 Εθνική κατηγορία, ωστόσο τερμάτισε στη 2η θέση, μερικούς βαθμούς μακριά από τον Πρωταθλητή, Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.

 

 

Φέτος, όμως, το σύστημα διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων της Β’ Εθνικής είναι διαφορετικό, καθώς στο επόμενο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας θα συμμετάσχουν τρεις ομάδες από τις Ενώσεις της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Π.Ε.Μ, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ε.Π.Ε.Σ.Θ, Ε.Σ.Π.Ε.Κ.Ε.Λ), μέσω της διεξαγωγής αγώνων για τη φάση των «πλέι-οφ» ανόδου», είπε, αρχικά, μέσω της ιστοσελίδας μας ο κ. Στέργιος Λουκάς, για να προσθέσει στην συνέχεια.

 

«Σκοπός μας είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία του συλλόγου, η διατήρηση του οικογενειακού κλίματος σ’ αυτόν και η ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών παικτριών αυτού. Ο Πρόεδρος του Ποσειδώνα Βέροιας, Γιώργος Μοσχάς, σε συνεργασία με τα στελέχη του συλλόγου μοχθούν, καθημερινά, για την προοδευτική πορεία αυτού και αυτό είναι ευχάριστο γι’ όλους μας.

 

 

 Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα μας συνεχίζει να παρουσιάζει ποιοτικό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς πέρα από τις έμπειρες αθλήτριες της, έχει στελεχωθεί με ορισμένες βολείμπολίστριες, οι οποίες προέρχονται από τις ομάδες υποδομής του σωματείου μας.

 

 

Πρόκειται για τις εξελίξιμες Κορασίδες, Χρυσούλα Ντακοπούλου (διαγώνια), Ελένη Τράιου (κεντρική) και Μαρία Τσέα (κεντρική). Αναλυτικά, λοιπόν, το ρόστερ της ομάδας μας αποτελείται από τις εξής αθλήτριες.

Παναγιώτα Κυριακίδου (πασαδόρος), Κορνηλία Ζησιού (διαγώνια), Χρυσούλα Ντακοπούλου (διαγώνια), Μαρία Γάτση (ακραία), Χρυσάνθη Τσιούχα (ακραία), Φρίντα Τσιάμη (ακραία), Δήμητρα Κουτσογιαννοπούλου  (ακραία), Χάιδω Πατερέκα (κεντρική), Μαρία Τσέα (κεντρική), Ελένη Τράιου (κεντρική), Αρχοντή Γρηγοριάδου (λίμπερο), Αγάπη Βενετικίδου (λίμπερο).

 

 

Ο σύλλογος μας εδρεύει στο κλειστό γυμναστήριο, Δ.Α.Κ. Μακροχωρίου, ενώ ορισμένες προπονήσεις των ομάδων μας διεξάγονται στον χώρο του 2ου Γυμνασίου της Βέροιας. Τα αναπτυξιακά μας τμήματα αριθμούν, περίπου, 100, αθλήτριες και σκοπός όλων μας είναι η σωστή καλλιέργεια του ταλέντου κάθε παίκτριας. Προπονητές στις αναπτυξιακές μας ομάδες είναι οι Γιώργος Σιδηρόπουλος, Ανέστης Τράιος, Παναγιώτα Κυριακίδου, αλλά και εγώ, προκειμένου να βοηθήσω όσο μπορώ αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο κ. Στέργιος Λουκάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια, αποκλειστικά, στην αθλητική του καριέρα.

 

 

«Εγώ εισήλθα στον χώρο του αθλητισμού τη δεκαετία του 80’. Αγωνίστηκα στον Φίλιππο Βέροιας τη δεκαετία του 80’ και τη δεκαετία του 90’, έχοντας ως προπονητές τους Κυριάκου Παπαστεφάνου και Κώνστα Ματζούνη, στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Εν συνεχεία, εντάχτηκα στο ρόστερ του Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος μετείχε, τότε, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας ως προπονητή τον αείμνηστο κόουτς, Παναγιώτη Βακόντιο. Από το έτος 2001 μέχρι το έτος 2003, είχα αναλάβει την εκγύμναση των κλιμακίων των Εθνικών μας ομάδων στην πόλη της Βέροιας, έχοντας, φυσικά, ολοκληρώσει τον απαραίτητο κύκλο σπουδών στην σχολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α (Γυμναστική Ακαδημία), το έτος 1987. 

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορεί να δει κάποιος στην σελίδα του Ποσειδώνα Βέροιας, μέσω του ακόλουθου «λινκ».

 

https://www.facebook.com/pg/poseidwnas.volleyball/photos/?ref=page_internal