Ο Πρωταθλητής με το «βασιλικό στέμμα»!

 

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου στο «gipedo.eu»!

 

Ο «βασιλικός οδηγός» στον τόπο που ξεχωρίζει ο λόφος του Φρουρίου, ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου, η Κεντρική Πλατεία με αρχιτεκτονική Βυζαντίου…

Ο πάλαι ποτέ τερματοφύλακας της Πελασγιότιδας και μαθητής του προπονητή, Άρη Συρράκη, Βασίλης Παπαδημητρίου, ο τέως βολείμπολίστας ενός ιστορικού σωματείου, ο νυν προπονητής με «προφίλ» αξιότιμου κυρίου…

 

 

Ο κόουτς, ο οποίος έχει βιώσει την αθλητική ζωή στην αλάνα, ο άνθρωπος ο οποίος βλέπει τη Λάρισα σαν τη δική του «μάνα», ο «τιμονιέρης» με πλάνα όμορφα, σαν το Λουτρό της πλατείας Μπλάνα…  

Μ’ αυτό το μικρό απόσπασμα μπορεί κάοιος να περιγράψει, κατάλληλα, την σπουδαία αυτή προσωπικότητα, τον άνθρωπο με πολαπλή ιδιότητα, έναν γνήσιο Πρωταθλητή με οικειότητα και απλότητα… Τον έναν και ξεχωριστό, Βασίλη Παπαδημητρίου, ο οποίος αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Ε.Α. Λάρισας, αναβαμθίζει, διαρκώς, το σπορ της πετοσφαίρισης στον Νομό Λάρισας και μιλάει στο «gipedo.eu» για τη ρότα που έχει ο ίδιος διαγράψει στη ζωή με γεγονότα…άπειρα!    

 

 

«Εγώ έχω αναλάβει την εκγύμναση των ομάδων, Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων της Ε.Α.Λάρισας, τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα Νεανίδων του σωματείου μας έχει καταφέρει, μέχρι σήμερα, να κατακτήσει τον τίτλο στην Ένωση της Ε.Σ.Π.Ε.Κ.Ε.Λ, ολοκληρώνοντας χωρίς ήττα τους επίσημους αγώνες της, ενώ εξαιρετική πορεία διαγράφει και το γυναικείο τμήμα μας στο Πρωτάθλημα της Α2.

 

 

Η ομάδα μας παραμένει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχοντας, μάλιστα, κερδίσει ακόμα  και τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, εντός έδρας. Θεωρώ πως οι επιτυχίες επί του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, επί του Α.Σ.Κ. Λαγκαδά με 3-0 σετ, εντός έδρας, επί του Α.Σ. Γιάννενα, με 3-0 εκτός έδρας, αλλά και επί του Ασκληπιού Τρικάλων με 3-0 σετ, έχουν βοηθήσει την ομάδα στον ψυχολογικό τομέα, εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Σκοπός μας είναι η διατήρηση της ομάδας στη 2η θέση, προκειμένου να συμμετάσχει στο «μίνι» Πρωτάθλημα της β’ φάσης του συγκεκριμένου θεσμού. Στην συνέχεια, θα διεκδικήσουμε την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με την ευχή να τα καταφέρουμε.

 

 

Ας μη λησμονούμε, άλλωστε, πως εγώ είμαι συνηθισμένος στις δυσκολίες, κάτι το οποίο φανερώνεται από τη θητεία μου σε Ε.Α. Λάριας και Φιλαθλητικό Λάρισας. Πέρσι, όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του συγκεκριμένου συλλόγου η ομάδα είχε συγκεντρώσει μόνο τρεις πόντους και κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με 21 βαθμούς. Φέτος, όταν ανέλαβα το «τιμόνι» της Ε.Α. Λάρισας η ομάδα βρισκόταν στην 6η θέση, ενώ τώρα έχει ανέλθει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα», είπε, αρχικά, στην ιστοσελίδα μας ο Βασίλης Παπαδημητρίου για να αναφερθεί στην συνέχεια στην προσωπική του καριέρα ως αθλητής, ως προπονητής και ως μέλος του κοινωνικού μας συστήματος.

 

 

«Αυτό το χρονικό διάστημα διατηρώ τον τίτλο του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας, εκλεγμένος με την παράταξη της αντιπολίτευσης. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκω τον χρόνο προκειμένου να ασχολούμαι με τον αθλητισμό, κατέχοντας δύο ρόλους στον συγκεκριμένο χώρο. Πέρα από τη θέση του προπονητή στις ομάδες της Ε.Α. Λάρισας, υπηρετώ το ελληνικό βόλεϊ από το πόστο του βοηθού προπονητή του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Παγκορασίδων, Κώστα Γκούντα», συνέχισε ο κ. Βασίλης Παπαδημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχεια στην αθλητική του πορεία από την πρώτη ημέρα που υπηρέτησε τον εν λόγω χώρο μέχρι σήμερα.

 

 

«Η Ε.Α.. Λάρισας είναι η ομάδα της καρδιάς μου, αφού αποτελεί το πρώτο σωματείο το οποίο υπηρέτησα με την ιδιότητα του αθλητή στον συγκεκριμένο χώρο. Συγκεκριμένα, τη δεκαετία του 80’ και του 90’ αποτέλεσα τον πασαδόρο του εν λόγω συλλόγου, ενώ στην συνέχεια στήριξα την συγκεκριμένη ομάδα με τον διπλό ρόλο του παίκτη και προπονητή.

Υπήρξα βολεϊμπολίστας της Ε.Α. Λάρισας την εποχή που στην ομάδα αγωνίζονταν οι παίκτες, Τσουγένης, Χαρισούλης, Πρωτοψάλτης, Μυλωνάς κ.α, ενώ καθοδηγούμουν από τους προπονητές, Θύμιο Βασιλόπουλο, Μίμη Τσουγένη και Νίκο Παππά. Πρόεδρος της Ε.Α. Λάρισας, τότε, ήταν ο κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, ο οποίος υπηρετεί, ακόμα, τον σύλλογο. Βέβαια, επικεφαλής του γυναικείου συγκροτήματος είναι ο κ. Κώστας Παπαγιάννης, ο οποίος μοχθεί, καθημερινά, για την πρόοδο της μεγάλης του αγάπης.

Εγώ πρόσφερα τις υπηρεσίες μου ως αθλητής στο ελληνικό βόλεϊ μέχρι το έτος 2003, όταν υπηρέτησα την Ε.Α. Λάρισας από τη θέση του κόουτς και του βολείμπολίστα, στα Πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής και της Α2 Εθνικής κατηγορίας.    

 

 

Το έτος 2004 πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στις ομάδες Γυναικών και Κορασίδων της Ε.Α. Λάρισας με την ιδιότητα του προπονητή, κατακτώντας, μάλιστα, την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από το έτος 2006 μέχρι του έτος 2008 καθοδηγούσα τον Α.Ο. Σουφλαρίων, ενώ από το 2008 μέχρι το έτος 2013 τον Φιλαθλητικό Λάρισας ως προπονητής του γυναικείου συγκροτήματος. Την περσινή σεζόν (2016-2017), πρόσφερα, ξανά, τις υπηρεσίες μου στον συγκεκριμένο σύλλογο για λίγους μήνες, ενώ πριν λίγο καιρό ανέλαβα την εκγύμναση των τμημάτων πετοσφαίρισης της Ε.Α. Λάρισας.  

 

 

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχω ταυτίσει την παρουσία μου στον χώρο του αθλητισμού με ορισμένες σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, το 2005κατέκτησα την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων με την Ε.Α. Λάρισας, το 2009 την 3η θέση με τον Φιλαθλητικό Λάρισας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, την ίδια σεζόν την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και το 2013 την 4η θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση με την ομάδα Νεανίδων του Φιλαθλητικού Λάρισας.