Νίκη με Σοφία και «ακριτική λάμψη»!

 
Η Σοφία Καρακύκλα αποτελεί ένα από τα "αστέρια' του σωματείου!
 
Το όνομα και το επώνυμο της έχουν συνδεθεί, άρρηκτα, με τον Ακρίτα Καλαμάτας, ενώ ο χαρακτήρας της έχει ταυτιστεί με τα επίθετα, "αδαμάντινο", εξαίσιο και μοναδικό! Οι αθλητικές της δυνατότητες μπορούν, άνετα, να χαρακτηριστούν ως πλούσιες, ενώ το νεαρό της ηλικίας της προσδίδει στην ίδια το συναίσθημα της αισιοδοξίας για την καταξίωση της στον χώρο της πετοσφαίρισης, τα επόμενα έτη!
 
 
 
 
Ο λόγος για ποια άλλη από την εξαιρετική κεντρική παίκτρια της Νίκης Αλεξανδρούπολης, Σοφία Καρακύκλα, η οποία με την συμπλήρωση των 20 μόλις ετών της έχει καταφέρει να βιώσει άφθονες ευχάριστες εμπειρίες στον αθλητικό και κοινωνικό χώρο! Με αφετηρία τον σύλλογο στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας, στον οποίο διέγραψε, πριν, περίπου, 10 έτη, τα πρώτα της αθλητικά βήματα, συμμετέχοντας σ' όλα σχεδόν τα αγωνίσματα, με επόμενο "σταθμό" το σωματείο πετοσφαίρισης του ίδιου σωματείου και με νέο "σταθμό" την ιστορική ομάδα της Νίκης Αλεξανδρούπολης, η Σοφία φανερώνει, διαρκώς, τη 'λάμψη" της στον χώρο του βόλεϊ και εξελίσσεται  σε πρωταγωνίστρια για την πορεία κάθε ομάδας!
 
 
 
Καθοδηγούμενη από αξιόλογους προπονητές-τριες, η μαθήτρια της έμπειρης κόουτς, Μαρίας Τσιριμπή, στις ομάδες υποδομής του Ακρίτα Καλαμάτας, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό του αθλητικού κοινού της χώρας μας, αλλά και την εκτίμηση του κόσμου για τη νέα σελίδα που άνοιξε, πρόσφατα, στη ζωή της, σπουδάζοντας την ειδικότητα της γυμνάστριας στην πανεπιστημιακή σχολή των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής! Η διπλή ασχολία της 20χρονης "άσου" της Νίκης Αλεξανδρούπολης διόλου έχει εμποδίσει την ίδια να πετύχει τους στόχους της στον αθλητισμό, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί από τις σημαντικές διακρίσεις της, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις εξαιρετικές της εμφανίσεις με το φυτώριο του Ακρίτα Καλαμάτα στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Ε.Π, την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α2, την κλήση της στην Εθνική Κορασίδων και φυσικά από την ηγετική της παρουσία στο πρόσφατο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της Νίκης Αλεξανδρούπολης!
 
 
 
Η Καλαματιανή βολεϊμπολίστρια, όμως, δεν είναι αποφασισμένη να αρκεστεί στις μέχρι τώρα δάφνες στην καριέρα της, αλλά να συνεχίσει να εργάζεται, σκληρά και υπομονετικά, εντός των παρκέ, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή στο απόγειο της δόξας της! Η συμβολή των εκάστοτε προπονητών με τους οποίους έχει συνεργαστεί η Σοφία (Τσιριμπή, Σκαρτσίλης, Ξεροβάσιλας, Δήμητσας) είναι σημαντική στην προοδευτική της πορεία στον αθλητικό χώρο, ενώ η παρουσία του εντυπωσιακού κόουτς, Γιάννη Ανδρεάδη, στη Νίκη Αλεξανδρούπολης, μπορεί να σηματοδοτήσει την "απογείωση" της ως βολεϊμπολίστρια στον... ουρανό της Αλεξανδρούπολης! Η 19χρονη διεθνής παίκτρια, η οποία διαμένει στην πόλη της Κομοτηνής και μετακινείται, καθημερινά, στην Αλεξανδρούπολη, διατηρεί τη μετριοφροσύνη της, συνεχίζει, ακάθεκτη, το έργο της και "φωτίζει" με τη δική της αθλητική λάμψη τον χώρο της πετοσφαίρισης.
 

 

Υ.Γ: Το συγκεκριμένο άρθρο μεταφέρεται στην ιστοσελίδα μας από το «volley24.gr»!