Το ιστορικό σωματείο προάγει, διαχρονικά, αθλητικό πνεύμα και έξοχο κοινωνικό «προφίλ»!

 

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Πύργος Βασιλίσσης, οι ευνοούμενοι της Βασιλικής Αυλής, οι αυλικοί και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής ων Λιοσίων Αττικής; Μα, φυσικά, τίποτα άλλο από το ότι όλοι τους κατοικούσαν ή διαμένουν, ακόμα και σήμερα, στον τόπο στον οποίο «βασιλεύει», εδώ και, περίπου, 20 έτη, ένας από τους πιο αξιόλογους συλλόγους του Λεκανοπεδίου. Ο λόγος, βέβαια, για την Ένωση Ιλίου, η οποία δραστηριοποιείται, όλα αυτά τα έτη, στον αθλητικό και κοινωνικό χώρο με κίνητρο την αγάπη της για τον συνάνθρωπο μας κα την συνεχή ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδες στον εν λόγω τόπο.

 

 

Σ’ έναν τόπο, ο οποίος έχει βιώσει «χρυσές» στιγμές, ελέω των ανόδων της ομάδας μπάσκετ στη Β’ Εθνική, αλλά και εξαιτίας της σωστής καλλιέργεια του ταλέντου των νεαρών αθλητών-τριών, οι οποίοι έχουν ενταχτεί στην «οικογένεια» του σωματείου. Ενός σωματείου, το οποίο διακρίνεται για την τιμή, την ανιδιοτέλεια, το μεγαλοπρεπές ήθος και τον σεβασμό, τον οποίο εμπνέουν τα μέλη της στο κοινωνικό σύνολο, δείγμα της παγίωσης μιας σειράς πολιτισμικών εκδηλώσεων από τους ανθρώπους της Ένωσης Ιλίου, προκαλώντας τον θαυμασμό του ευρύ κοινού του Νομού Αττικής. Των διάσημων, γνωστών, αλλά και άσημων ατόμων, τα οποία παρελαύνουν, συχνά, στους χώρους, στους οποίους ξετυλίγεται σαν κουβάρι το αθλητικό ταλέντο των μπασκετμπολιστών-τριών και βολεϊμπολιστριών του σωματείου, όπως είναι καταφανές μέσω από την ακόλουθη και σύντομη ιστορική αναδρομής, στην οποία έχουν προβεί τα στελέχη του σωματείου, η οποία αναδημοσιεύεται, σήμερα, από την ιστοσελίδα μας μέσω του παρακάτω «λινκ», http://enosiiliou.gr

 

 

"1. Ο Σύλλογός μας δημιουργήθηκε από τη συνένωση δύο συλλόγων του Δήμου Ιλίου, του Γ.Σ ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΛΙΟΥ και του ιστορικού Συλλόγου Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ Ζωοδόχου Πηγής ΙΛΙΟΥ, το 2002.

Η προτροπή του Δήμου Ιλίου αλλά και η αναγκαιότητα συγχωνεύσεων-δημιουργίας ισχυρότερων club, έφερε τα Δ.Σ. των 2 συλλόγων στο τραπέζι των συζητήσεων και αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαφορετικές φιλοσοφίες ενοποιήθηκαν, εγένετο φως... ο Α.Ο.. ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ !

Αυτή η απόφασή μας μπορεί να χαρακτηριστεί -από την έκβαση των αποτελεσμάτων- επιτυχής, γιατί η πορεία μας τα 11 αυτά χρόνια έχει στεφθεί με μεγάλες διακρίσεις και αρκετές συγκινήσεις. Τα μέλη του Δ.Σ. όλα αυτά τα χρόνια, αρκετά από αυτά είναι ιδρυτικά, εργάστηκαν με σοβαρότητα, προγραμματισμό, με πνεύμα συνεργασίας-συγκερασμού απόψεων και κατάφεραν μετά από 11 χρόνια παρουσίας να δημιουργήσουν ένα σύλλογο αντιπροσωπευτικό της δυναμικής που έχει η Δυτική Αττική, με 10 αγωνιστικά τμήματα και 450 εγγεγραμμένα μέλη αγόρια και κορίτσια σε μπάσκετ και βόλεϊ.

 

 

2. Η αθλητική χρονιά 2012-2013 που ήταν επιτυχής, διανθίστηκε από την παραμονή της αντρικής ομάδας στη Β εθνική και μάλιστα στο μέσον της βαθμολογίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό όντας νεοφώτιστοι, την πρωταγωνιστική πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στην Α’ κατηγορία Αθηνών και διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 , ενώ τα υπόλοιπα τμήματά μας έφεραν πληθώρα διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα.
Ο σύλλογός μας με βασικό του δόγμα την αξιοποίηση του «εγχώριου» αθλητικού δυναμικού, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να απολαμβάνει διακρίσεων που σε άλλους συλλόγους θα χαρακτηρίζονται ανέφικτες.

 

 

 

3. Επιγραμματικά ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:
• Ανδρικό μπάσκετ με 9 τμήματα
• Γυναικείο βόλεϊ με 13 τμήματα
• Γυναικείο μπάσκετ με 2 τμήματα
Η δράση των τμημάτων ξεκινά αρχές Σεπτεμβρίου και τελειώνει με το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο για τις μικρές ηλικίες , ενώ για τα αγωνιστικά οι προπονήσεις συνεχίζονται και τον Ιούλιο..
Έδρα όλων των τμημάτων μας είναι το Β’ κλειστό Γ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ στην περιοχή Ρίμινι στο Ίλιον, ένα νεόδμητο (κατασκευάστηκε το 2004) γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών, ενώ στο στάδιο υλοποίησης είναι και το κλείσιμο του ανοικτού γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Κακούρης.

4. Ο σύλλογός μας δεν μένει κλεισμένος στα στενά αθλητικά όρια. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ιλίου και ειδικά με την Κοινωνική του Υπηρεσία με άξονες τη συλλογή τροφίμων , ρούχων, φαρμάκων για τους ατυχείς συμπολίτες μας και τη διενέργεια αγώνων και επιδείξεων χορού ΑΜΕΑ (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες). Διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία ήταν η προσφορά όλων των εσόδων από αγώνα μπάσκετ της αντρικής μας ομάδας με το σύλλογο Ελλήνων Παλαιμάχων στο ίδρυμα Χαμόγελο του Παιδιού, με το οποίο προγραμματίζουμε και νέες εκδηλώσεις.

 

 

5. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε τη στήριξη που έχουμε από τρεις πυλώνες.
Καρδιά του συλλόγου μας η ολόψυχη στήριξη των μελών μας, των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών/τριών μας που είναι αρωγοί σε κάθε μας δράση.

Δεύτερος πυλώνας είναι όλη η τοπική επιχειρηματική κοινωνία του Δήμου Ιλίου, που αγκαλιάζει με πρωτοφανή οικονομική βοήθεια τις διαρκώς αυξανόμενες – λόγω διαρκών ανόδων – ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων μας.

Τρίτος αλλά απόλυτα καθοριστικός πυλώνας είναι φυσικά ο Δήμος Ιλίου και ο ΔΗΚΕΠΑ (τομέας των δημοτικών υπηρεσιών για πολιτισμό-αθλητισμό). Η στήριξη είναι μακροχρόνια και αδιάλειπτη, δίνοντας έτσι τη υποστήριξη που απαιτείται στη παγίωση των ήδη επιτυχιών αλλά κύρια στη διαμόρφωση και υλοποίηση νέων οραμάτων και στόχων!!!

6. Το μότο που φωτογραφίζει και εκφράζει το φιλοσοφικό μας πλαίσιο είναι
«θέλουμε ο αθλητισμός να αφήνει το στίγμα του όχι μόνο στο γήπεδο αλλά στις ψυχές των αθλητών μας».

Κλείνοντας τη συνοπτική αυτή παρουσίαση θεωρούμε ότι εκθέσαμε σε σας ένα σύλλογο που πρώτιστο μέλημά του είναι η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ".

 

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr