Κινήσεις ουσίας από την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Αττικής!

Σε μια εξαιρετική κίνηση έχουν προβεί, τον τελευταία καιρό, τα στελέχη της Ε.Σ.Κ.Α. στην προσπάθεια τους να εκσυγχρονίσουν το Πρωτάθλημα της Δ’ τοπικής κατηγορίας. Οι αρμόδιοι φορείς έχουν μειώσει αισθητά τις συμμετέχουσες ομάδες της εν λόγω διοργάνωσης, με συνέπεια να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του βαθμούς της ανταγωνιστικότητα του εν λόγω θεσμού. Συγκεκριμένα, τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Σ.Κ.Α έχουν προκρίνει την άνοδο 20, συνολικά, ομάδων στη Γ’ κατηγορία από την αντίστοιχη της Δ’ (ανέβηκαν πέντε ομάδες από κάθε όμιλο), αλλά και τη μη πτώση κάποια ομάδας από τη Γ’ στη Δ’ κατηγορία, με συνέπεια οι ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα της σεζόν, 2020-2021 να χωριστούν σε δύο και όχι σε τέσσερις ομίλους.

Κάτι τέτοιο θα προσδώσει έντονο ενδιαφέρον στον καινούργιο… μαραθώνιο της Δ’ τοπικής κατηγορίας, αφού θα αυξηθούν οι ομάδες, οι οποίες θα διαγράψουν πορεία πρωταθλητισμού και συνάμα θα μειωθούν αυτές οι οποίες θα έχουν τον ρόλο του «κομπάρσου» στον θεσμό. Ευχή, πάντως, όλων μας είναι η διεξαγωγή της καλύτερης δυνατής διοργάνωσης, τη νέα σεζόν, η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα σωματεία.

Από τον 1ο όμιλο της Δ’ Ε.Σ.Κ.Α, την αγωνιστική περίοδο, 2019-2020, στο νέο Πρωτάθλημα της Δ’ κατηγορίας θα συμμετέχουν τα εξής σωματεία. Α.Ο. Περισσού, Α.Π.Ε.Σ Καπανδριτίου, Γ.Σ. Άνοιξης 78’, Γ.Σ. Ωρωπού, Α.Ο. Διονύσου, Α.Σ. Νίκη Δροσιάς και Α.Ο. Εκάλης.

Από τον 2ο όμιλο της περσινής Δ’ Ε.Σ.Κ.Α, στο νέο Πρωτάθλημα θα δώσουν το παρών τα σωματεία, Γ.Σ. Βριλήσσια, Γ.Σ. Κερατέας, Ν.Ο. Σαρωνίδος, Α.Ο. Άρτεμις Λούτσας, Γ.Α.Σ. Καλυβίων Θορικού και Α.Ο.Κ. Αναγέννησης Γραμματικού.

 

Από τον 3ο και τον 4ο όμιλο της περσινής Δ’ Ε.Σ.Κ.Α, στο νέο Πρωτάθλημα της Δ’ τοπικής κατηγορίας θα συμμετάσχουν τα εξής σωματεία: Α.Σ. Αχιλλέας Χαϊδαρίου, Ρουφ 80’, Α.Π.Σ. Οιωνός, Α.Ο. Τρεις Αστέρες 89’, Α.Ο. Κωφών, Α..Ο.Η. Δράση Άθλος, Γ.Σ. Πατησίων,

Α.Σ. Δίας Χαϊδαρίου, Α.Ο Μαίανδρος Ηλιούπολης, Οδυσσέας Αγίας Βαρβάρας, Ακαδημία 2008, Κ.Α.Ο. Εθνικός Ελληνορώσων και Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.  

La Famiglia

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr