Το «gipedo.eu» παρουσιάζει το «προφίλ» της Ελένης Δρεττάκη (στη μέση)!

 

Από τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης στο όμορφο νησί της χώρας του Ελύτη και από τον τόπο του μεγαλύτερου εγχώριου λιμένα στη εξαιρετική τοποθεσία του Αιγαίου Πελάγους, η οποία έλκει τα ξένα…

Ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία το αστικό κέντρο, στο οποίο δεσπόζει η Εκκλησία της Κρήτης, και τερματισμό την Κω, με ιδιαίτερη εξερεύνηση στον αθλητικό βυθό, έστω και αν δεν αναφερόμαστε σε δύτη… Η γοητεία του Ηρακλείου και η θρησκευτική ευλάβεια που παρέχει ο Μητροπολιτικός Ναό του Αγίου Μηνά παρέδωσαν με τα χρόνια την… σκυτάλη σε νέα έθιμα κοινωνικά, στο μέρος το οποίο ξεχωρίζει για τον τουρισμό και την αθλητική μαγιά…

 

 

Με την παρουσία της ωραίας Ελήνης με τα δώρα, ο σύλλογος καλαθοσφαίρισης από την Κω με το όνομα Ανταγόρας διατηρεί, τα τελευταία έτη, το «κουτί της Πανδώρας», «σκαρφαλώνοντας» στην Α2 Εθνική κατηγορία και διατηρώντας τη δική του αθλητική μαγεία…

Το καμάρι της Κω αποτελεί, ουσιαστικά, για την κα. Δρετάκη έναν κοινωνικό χορηγό, ενώ για τον κόσμο του νησιού έναν ιδανικό οδηγό για το ταξίδι στο όνειρο χωρίς «ναυαγό»… Γι’ αυτό, λοιπόν, το «gipedo.eu» παρουσιάζει σήμερα στο κοινό του, εκτενώς, του Ανταγόρα Κω τον δημιουργό, ο οποίος λάμπει στο νησί, όπως έλαμπε, παλαιότερα, στον ίδιο τόπο ο Ιπποκράτης, ο «Πατριάρχης» της ιατρικής…

 

 

 

Η Ελένη Δρετάκη κατάγεται από την περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χώρο της καλαθοσφαίρισης. Η νυν προπονήτρια του Ανταγόρα Κω πρόσφερε, παλαιότερα, τις υπηρεσίες της στη Γ.Ε. Ηρακλείου υπό τις οδηγίες του προπονητή, Μιχάλη Δασκαλάκη,  μαθαίνοντας τα μυστικά του αγαπημένου ττης αθλήματος.

Το έτος 1986, η κ.α Δρεττάκη μετακόμισε στο νησί της Κω, όντας μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, ξεκινώντας μια νέα καριέρα στον χώρο του μπάσκετ με τον Ιπποκράτη Κω να είναι ο νέος «σταθμός» στην καριέρα της.

 

 

Στον ιστορικό αυτόν σύλλογο, η κα. Δρεττάκη αγωνίστηκε μέχρι το έτος 2015, συμμετέχοντας ακόμα και στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας, έχοντας ως προπονητές του κ. Καννενόπουλο, Καπλανίδη και Παπούλη.

Το έτος 2016, η Ελένη Δρεττάκη αποφάσισε να συμμετάσχει στην προσπάθεια για την σύσταση του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ανταγόρα Κω, κάτω από υγιείς βάσεις.

Οι κόποι της έξοχης ιθύνουσας του εν λόγω συλλόγου έπιασαν τόπο την Άνοιξη του 2017, όταν η ιστορική ομάδα κατάφερε να ανέλθει στην Α2 Εθνική κατηγορία.

 

 

Τη φετινή σεζόν, το καμάρι του νησιού από τα Δωδεκάνησα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Εθνική κατηγορία, ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική ευχάριστη εμπειρία για την κα. Δρεττάκη. Η κρητική κυρία δεν μπορεί να έχει λησμονήσει την συμμετοχή της στο «φάιναλ-φορ» του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ιπποκράτη Κω, πριν τρία έτη,  στο οποίο μετείχαν, τότε οι ομάδες, Παναθηναϊκός, Ίκαρος Καλλιθέας, Ιπποκράτης Κω και Α.Ο.Ελληνικό.

 

 

Η σύζυγος, λοιπόν, του πάλαι ποτέ βολείμπολίστα του Ιπποκράτη Κω, κ. Κουζούκα, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανη επειδή αποτελεί μέλος μιας άκρως αθλητικής οικογένειας, αλλά και μητέρα του έξοχου ακραίου βολεϊμπολίστα του Α.Ο.Αθλοπαιδιών Κω, Σταμάτη Κουζούκα.

 

Designed and Hosted by Smartcomputer.gr